Kocham kadrę obecnej piłki nożnej
Serie A - liga włoska
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Re: Serie A - liga włoska
To uczucie gdzie przeglądasz twittera i obcokrajowcy potrafią pisać posty że po odejściu Di Marii , Milik to dziś najbardziej medialny gracz drużyny.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Co ty pierdolisz
Ten znowu to samo daje, jaki to jest zjeb
Kadra obecnej piłki nożnej - to po polsku wgl?
Kadra obecnej piłki nożnej - to po polsku wgl?
jakby naciągnąć, że nawiązuje do redakcji sportowej gazety, o ww. tytule XD
Nikogo to nie obchodzi kurwo bitaRIVALDO111 pisze: ↑15 lip 2023, 17:20 To uczucie gdzie przeglądasz twittera i obcokrajowcy potrafią pisać posty że po odejściu Di Marii , Milik to dziś najbardziej medialny gracz drużyny.
Kocham kadrę obecnej piłki nożnej![]()
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Mnie zachęcaliście bym go dał na ignora, zrobiłem to, a sami mu odpisujecie 
Też to mam na ignorze i to był pierwszy jego post od dawna który otworzyłem, nigdy więcej
-
RIVALDO111
- Zbanowany
PSG Ultras raise banner saying "Vlahovic in Paris, we cut your 3 fingers off", voicing opposition to the serb raising 3 fingers in apparent support to sertbian nationalism and serbian Kosovo in previous pictures (3 fingers representing Serbia, Montenegro and Kosovo
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
w temacie 'transfery' przewija się dużo mini-newsów, więc tutaj chyba lepiej będą pasować takie dłuższe rozkminy-
podbijam jako fan milanu hehe
w czerwono-czarnej stronie mediolanu najciekawsze okienko od kilku lat. początkowo byłem opór wkurwiony na sprzedaż tonali'ego ale z perspektywy czasu myślę, że jednak włocha najłatwiej zastąpić z grupy kluczowych graczy- Leao, T. Hernandez, Maignan. Oczywiście lepiej byłoby sprzedać Tomoriego ale ni chvja nikt nie dałby za niego takiego pitosu, takiej ofercie ciężko powiedzieć nie. mimo tego że Sandro jest serio bardzo dobry, młody, włoch&fan milanu od dziecka, + był chyba moim ulubionym zawodnikiem w drużynie, to jednak jest prawie 80 baniek, można wzmocnić kilka dziurawych pozycji, a wg średniej(whoscored.com) Tonali był tylko 34 piłkarzem ligi i zagrał dopiero pierwszy topowy sezon w karierze.
trochę było ryzyko, że właściciel położy łapę na hajsie i weźmie jakiś kompletny szrot, a tu zaskoczenie- zarząd wydał już ponad 90mln, a jeszcze mówi się o pomocniku i napastniku.
na ten moment do klubu dołączyli już:
okafor z rb salzburg- młody szwajcar, obunożny, szybki z dobrym dryblingiem, fajnie ułożoną nogą, ogarnia na obu skrzydłach i szpicy, także zajebisty gracz, żeby głębie składu poszerzyć, znakiem zapytania jest podatność na kontuzje i przeskok do lepszej ligi.
chukwueze z villarealu- trochę jednowymiarowy i jeździec bez głowy ale mimo wszystko, w swojej stylistyce kozak- szybki, błyskotliwy fizol, super drybling. po latach posuchy, w końcu ktoś kto będzie robił zamieszanie na prawym skrzydle, giga upgrade w stosunku do takich tuzów jak saelemaekers czy j. messias.
reijnders z az alkmar- w końcu dynamiczny pomocnik, który potrafi pociągnąć akcje do przodu, z dobrym dryblingiem i przeglądem pola, dodatkowo kondycyjnie nie do zajechania, z minusów to ma 25 lat, a dopiero teraz zagrał świetny sezon w eredivisie i nie wiadomo jak się zaadaptuje w lepszej lidze. chyba nikt nie oczekuje od holendra, że zbomby wejdzie i ustawi pomoc ale coś mi podpowiada że reijnders będzie czarnym koniem wśród tegorocznych transferów.
pulisic z chelsea- kompletny zawodnik, podobnie jak okafor- zagra na każdej pozycji z przodu i wzięty za grosze. jeśli się odbuduje do poziomu z bvb, to będzie transfer sezonu. w stosunku, bądź co bądź, bardziej wymagających warunków w czelsi/PremierLeague, w milanie, będzie mu znacznie łatwiej złapać regularność. na propsie, że kapitan usa, więc marketingowo gut gut, poza tym zgodził się na znaczną obniżkę pensji względem tej w anglii, co dobrze świadczy o jego mentalu i determinacji
Loftus-Cheek z chelsea- patrząc na gościa to ma wszystko żeby być kozackim b2b. jeśli chodzi o potencjał, to jest u niego znacznie wyższy niż np. u tonaliego, mimo wszystko ostatnie ?2? sezony grał średnio, moim zdaniem wszystko rozegra się w gabinetach fizjo- jeśli rubenowi uda się uniknąć kontuzji to będzie wymiatał ale równie dobrze może przesiedzieć większość sezonu u lekarzy
l. romero z lazio, 18-letni talenciak, wzięty za darmo, pewnie pójdzie na wypożyczenie, chyba że odejdzie konkurencja z prawego skrzydła, to zostanie jako 2, a może bardziej 3 wybór
sportiello z atalanty- solidny ligowy bramkarz na ławkę. super transfer, bo za free, niska pensja, włoch + jest doświadczony, jednocześnie nie będąc stary
podsumowując to każdy transfer ma jakieś 'ale', no ale co zrobić jak w budżecie dziura i tak propsy, że właściciele działają. niestety co rok/dwa trzeba będzie sprzedać wyróżniającą się postać(vide tonali), żeby odblokować mercato i pobrać nowe talenty. spoko że wszyscy młodzi, z potencjałem, jak połowa odpali to będzie lepiej niż dobrze. fajnie że w końcu załatane zostały dziury i poszerzono głębię składu, bardzo tego brakowało w poprzednim sezonie, jak wlecą kontuzje i na dodatek gra się na trzech frontach. z pilnych wzmocnień brakuje tylko kogoś do rotacji w środku polu(przede wszystkim z powodu kontuzji bennacera), kto obskoczyłby 6kę i 8kę, w przeciwnym razie na boisku będzie musiał pojawiać się pobega, a oglądanie tego zawodnika kuje w oczy
oby udało się zrzucić balast w postaci rebicia, origiego z kosmicznymi, jak na swój status w drużynie, pensjami+ ciasno zrobiło się na dotychczas chvjowych skrzydłach, więc messias + ewentualnie saelemaekers też mógłby odejść *z tym że belg może zagrać na prawej obronie, więc o ile nie przyjdzie ciekawa oferta, to fajnie byłoby go zostawić. de ketelaere moim zdaniem nie odpali i zarząd powinien go jak najszybciej opierdolić, bo jak powtórzy swój poprzedni sezon, to będzie wart 10mln, a typ jest tak tragiczny w każdym piłkarskim aspekcie, że nie mam pojęcia jak ma się odrodzić, poza tym zupełnie nie pasuje do taktyki. ciekawe czy pioli postawi osatni raz na Giroud jako podstawę, czy zapoluje jakiegoś napastnika np. flopa scamaccę, bo west ham chce origiego
podbijam jako fan milanu hehe
w czerwono-czarnej stronie mediolanu najciekawsze okienko od kilku lat. początkowo byłem opór wkurwiony na sprzedaż tonali'ego ale z perspektywy czasu myślę, że jednak włocha najłatwiej zastąpić z grupy kluczowych graczy- Leao, T. Hernandez, Maignan. Oczywiście lepiej byłoby sprzedać Tomoriego ale ni chvja nikt nie dałby za niego takiego pitosu, takiej ofercie ciężko powiedzieć nie. mimo tego że Sandro jest serio bardzo dobry, młody, włoch&fan milanu od dziecka, + był chyba moim ulubionym zawodnikiem w drużynie, to jednak jest prawie 80 baniek, można wzmocnić kilka dziurawych pozycji, a wg średniej(whoscored.com) Tonali był tylko 34 piłkarzem ligi i zagrał dopiero pierwszy topowy sezon w karierze.
trochę było ryzyko, że właściciel położy łapę na hajsie i weźmie jakiś kompletny szrot, a tu zaskoczenie- zarząd wydał już ponad 90mln, a jeszcze mówi się o pomocniku i napastniku.
na ten moment do klubu dołączyli już:
okafor z rb salzburg- młody szwajcar, obunożny, szybki z dobrym dryblingiem, fajnie ułożoną nogą, ogarnia na obu skrzydłach i szpicy, także zajebisty gracz, żeby głębie składu poszerzyć, znakiem zapytania jest podatność na kontuzje i przeskok do lepszej ligi.
chukwueze z villarealu- trochę jednowymiarowy i jeździec bez głowy ale mimo wszystko, w swojej stylistyce kozak- szybki, błyskotliwy fizol, super drybling. po latach posuchy, w końcu ktoś kto będzie robił zamieszanie na prawym skrzydle, giga upgrade w stosunku do takich tuzów jak saelemaekers czy j. messias.
reijnders z az alkmar- w końcu dynamiczny pomocnik, który potrafi pociągnąć akcje do przodu, z dobrym dryblingiem i przeglądem pola, dodatkowo kondycyjnie nie do zajechania, z minusów to ma 25 lat, a dopiero teraz zagrał świetny sezon w eredivisie i nie wiadomo jak się zaadaptuje w lepszej lidze. chyba nikt nie oczekuje od holendra, że zbomby wejdzie i ustawi pomoc ale coś mi podpowiada że reijnders będzie czarnym koniem wśród tegorocznych transferów.
pulisic z chelsea- kompletny zawodnik, podobnie jak okafor- zagra na każdej pozycji z przodu i wzięty za grosze. jeśli się odbuduje do poziomu z bvb, to będzie transfer sezonu. w stosunku, bądź co bądź, bardziej wymagających warunków w czelsi/PremierLeague, w milanie, będzie mu znacznie łatwiej złapać regularność. na propsie, że kapitan usa, więc marketingowo gut gut, poza tym zgodził się na znaczną obniżkę pensji względem tej w anglii, co dobrze świadczy o jego mentalu i determinacji
Loftus-Cheek z chelsea- patrząc na gościa to ma wszystko żeby być kozackim b2b. jeśli chodzi o potencjał, to jest u niego znacznie wyższy niż np. u tonaliego, mimo wszystko ostatnie ?2? sezony grał średnio, moim zdaniem wszystko rozegra się w gabinetach fizjo- jeśli rubenowi uda się uniknąć kontuzji to będzie wymiatał ale równie dobrze może przesiedzieć większość sezonu u lekarzy
l. romero z lazio, 18-letni talenciak, wzięty za darmo, pewnie pójdzie na wypożyczenie, chyba że odejdzie konkurencja z prawego skrzydła, to zostanie jako 2, a może bardziej 3 wybór
sportiello z atalanty- solidny ligowy bramkarz na ławkę. super transfer, bo za free, niska pensja, włoch + jest doświadczony, jednocześnie nie będąc stary
podsumowując to każdy transfer ma jakieś 'ale', no ale co zrobić jak w budżecie dziura i tak propsy, że właściciele działają. niestety co rok/dwa trzeba będzie sprzedać wyróżniającą się postać(vide tonali), żeby odblokować mercato i pobrać nowe talenty. spoko że wszyscy młodzi, z potencjałem, jak połowa odpali to będzie lepiej niż dobrze. fajnie że w końcu załatane zostały dziury i poszerzono głębię składu, bardzo tego brakowało w poprzednim sezonie, jak wlecą kontuzje i na dodatek gra się na trzech frontach. z pilnych wzmocnień brakuje tylko kogoś do rotacji w środku polu(przede wszystkim z powodu kontuzji bennacera), kto obskoczyłby 6kę i 8kę, w przeciwnym razie na boisku będzie musiał pojawiać się pobega, a oglądanie tego zawodnika kuje w oczy
oby udało się zrzucić balast w postaci rebicia, origiego z kosmicznymi, jak na swój status w drużynie, pensjami+ ciasno zrobiło się na dotychczas chvjowych skrzydłach, więc messias + ewentualnie saelemaekers też mógłby odejść *z tym że belg może zagrać na prawej obronie, więc o ile nie przyjdzie ciekawa oferta, to fajnie byłoby go zostawić. de ketelaere moim zdaniem nie odpali i zarząd powinien go jak najszybciej opierdolić, bo jak powtórzy swój poprzedni sezon, to będzie wart 10mln, a typ jest tak tragiczny w każdym piłkarskim aspekcie, że nie mam pojęcia jak ma się odrodzić, poza tym zupełnie nie pasuje do taktyki. ciekawe czy pioli postawi osatni raz na Giroud jako podstawę, czy zapoluje jakiegoś napastnika np. flopa scamaccę, bo west ham chce origiego
-
pastorrhymes
Uwielbiam takie przebudowy. Nie mogę się doczekać pierwszej kolejki. Najwiecej radości sprawi mi jak wypali któryś z mniej znanych Reijnders lub Romero. Cały czas czekam na szanse dla Adliego, bo chłopak ma spory potencjał. De Ketelare pierwszy do sprzedania. Czekałem na niego caly sezon ale gościu w każdym meczu wyglada jak pizda.
origi i rebic mogliby wypierdalać jak najszybciej, Charles młody chłopak dałbym mu jeszcze jeden sezon spróbować.
-
pastorrhymes
Origi i Rebic również, ale ich nie zabrali na tourne także wydaje mi się już przesądzone, że zostaną sprzedani. Charli młody i perspektywiczny, ale na treningach pomimo roku gry w Milanie nie widać żeby miał jakiekolwiek relacje z resztą drużyny. Fajnie jakby odzyskali pieniądze za niego. Będzie z niego dobry piłkarz, ale raczej nie w Milanie. Dzisiaj ogłoszono oficjalnie Chukwueze - po tylu latach w końcu kupili kogos lepszego na prawe skrzydło. Z nazwisk które przewijały się jeżeli chodzi o napastnika to zdecydowanie bym postawił na Arnautovica. Wydali już sporo także nie spodziewam się jakiejś droższej armaty a Arnautovic to taki trochę Ibra. Silny, dobra technika i cena nie powinna być wysoka.
- ebismolarek
Kogo obstawiacie na mistrza i w ogóle do top 4 w nowym sezonie?
-
Bisclavret
Mistrzostwo będzie w Mediolanie, po której stronie to już zależy od tego jak potoczy się okienko i jak przyjmą się transfery Milanu bo to jednak oni muszą nadrobić dystans. Napoli mam nadzieję że będzie turbo chujowe za to jak opluli Zielińskiego, zresztą myślę że ubiegłoroczne mistrzostwo to jednak w dużej mierze zasługa spalettiego. W Turynie trochę stypa, Lazio nie ma kadry na dwa fronty, poza tym bardzo dużo tej drużynie dawał SMS. Obstawiam czwórkę Inter Milan Roma Juve, ewentualnie Atalanta zamiast Romy
myślę, że Juve będzie czarnym koniem. raz że nie mają żadnych europejskich pucharów, więc skład co kolejkę będzie świeżutki, dwa tam jest ciągle mnóstwo jakości w piłkarzach, tylko jakoś to nie pykło w zeszłym roku.
ale jakbym miał postawić hajs to strzelałbym że Inter ze scudetto, tylko sommer w bramce może im to zepsuć + ciekawe jak blok defensywny się będzie prezentował, po stracie Skrinara
Milan, Roma, Atalanta zobaczymy jak się wylosuje, kompletnie nie wiem czego się spodziewać
największe rozczarowanie typuje Napoli, tylko się osłabili + czuję że wielu zawodników miało w zeszłym sezonie performens powyżej swoich możliwości i mocno im forma siądzie, Lazio z wąską ławką i lm, po stracie SMS i powolnym wypalaniu się Ciro też czuje chvjówkę
ale jakbym miał postawić hajs to strzelałbym że Inter ze scudetto, tylko sommer w bramce może im to zepsuć + ciekawe jak blok defensywny się będzie prezentował, po stracie Skrinara
Milan, Roma, Atalanta zobaczymy jak się wylosuje, kompletnie nie wiem czego się spodziewać
największe rozczarowanie typuje Napoli, tylko się osłabili + czuję że wielu zawodników miało w zeszłym sezonie performens powyżej swoich możliwości i mocno im forma siądzie, Lazio z wąską ławką i lm, po stracie SMS i powolnym wypalaniu się Ciro też czuje chvjówkę
- Cz4rny1337
- Moderator
Odważnie, a w Hiszpanii dalej będą pierdolic że muszą bronić sędziówDzisiaj Włoska Federacja Piłkarska, Włoskie Stowarzyszenie Arbitrów oraz platforma DAZN poinformowały, że od niedzieli 24 września przez cały sezon Serie A transmitowany będzie format „Open VAR”, w którym na antenie DAZN eksperci będą oglądać nagrania rozmów sędziów z systemu VAR i oceniać je z zaproszonym przedstawicielem Stowarzyszenia Arbitrów. W pierwszym odcinku pojawi się Gianluca Rocchi, były sędzia główny, który obecnie odpowiada za obsadę sędziowską w najwyższych włoskich ligach.
Program Open VAR” ma ujawniać nagrania rozmów sędziów oraz wszystkie dostępne ujęcia, które pozwolą lepiej zrozumieć decyzje podjęte w kluczowych akcjach danej kolejki. Program ma być interaktywny i poprzez ankiety czy wyświetlane komentarze pozwoli oceniać sytuacje także kibicom i widzom DAZN.
„To punkt zwrotny w formie komunikacji w futbolu. Tym programem chcemy pomóc w tworzeniu odnowionej kultury sportu we Włoszech, powiększyć wiedzę na temat sędziowania i zapoznać kibiców ze światem arbitrów”, przekazał Gabriele Gravina, prezes Federacji.
„Cieszymy się, że będziemy pierwsi w historii włoskiego futbolu i także innych lig w pokazywaniu decyzji VAR i szczególnie nagrań z systemu. Celem tej innowacyjnej i bezprecedensowej współpracy z Federacją i Stowarzyszeniem Sędziów oraz Serie A jest zaoferowanie kibicom jeszcze lepszych doświadczeń we włoskim futbolu”, dodał Stefano Azzi, dyrektor generalny DAZN Italia.
„Technologia oferuje coraz większe wsparcie sędziom w zarządzaniu meczami, a jednocześnie pozwala zareagować na coraz większe wymagania, także pod względem przejrzystości, ze strony milionów fanów najpopularniejszej dyscypliny sportowej na świecie”, podsumował Lorenzo Casini, prezes Serie A.
W Hiszpanii dotychczas przy pytaniach o takie rozwiązanie zasłaniano się tym, że odkrywanie kulisów pracy systemu VAR nie jest rekomendowane przez instytucje zarządzające sędziowaniem na świecie.
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Polecam obejrzeć skrót Sassuolo - Juve i masterclass jebanego malpiszona szczesnego
Oglądałem cały i to był dramatyczny mecz w wykonaniu całego Juventusu.