Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Dla mnie Bellingham, Musiala po mundialu totalne gówno grał (poza bramką w ostatniej kolejce na wagę tytułu
). Jeden chuj, to i tak tylko gówno nagroda.
Re: Fornalik>Klopp, Iniesta>Zidane, Sancho>Vinicius, Ale Brama!>Misja Futbol, czyli piłkarskie porównania
Ten Bellingham, który był najgorszym piłkarzem w meczach że słabą Chelsea w LM, a w meczu decydującym o mistrzostwie Niemiec nie wstał nawet z ławki?
czyli xavi simons dobra pogodzeni
Bo był po kontuzji, ja pierdole
Ten sam Bellingham który został wybrany piłkarzem sezonu w bundeslidze.
Swoją drogą musiala też był beznadziejny w dwumeczu z City, ogólnie w LM chuja pokazał.
ugułem Bellingham props wiadomo, na mundialu dawał radę ale imo Musiala lepszy. Ale no to nagroda ósmej kategorii więc jebać
Dokładnie. Wybór 50 na 50 w sumie.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Ulalala. Ciekawe czy w topowej lidze bedzie tylko Boltownia
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
W tym roku strzeliło mi 25 lat odkąd zacząłem interesować się piłką. Zrobiłem więc ranking najlepszym piłkarzy, jakich widziałem w życiu. Obczajcie.
Jako spoiler napiszę tylko - wyszło, że Iniesta>Zidane
https://futbolowarebelia.wordpress.com/ ... -futbolem/
jak śledzę w piłkę, od 2002roku to cieżko się przyczepić do Twoich wyborów, może jedynie Salah wyżej, i Lewandowski nad Suarezem, ew Toni Kross albo Kimmich, chociaż tutaj duża konkurencja,w środku pola, na pewno zgadzam się w 100% jeśli chodzi o obsadę bramki, bo nikt w tym wieku nie miał podjazdu pod względem rewolucji na ten pozycji jak Manu Neuer
Kimmich dobry typ, ale jeśli miałby rywalizować to z Vieirą chyba, bo najbliżej mu do DM, a pozostała czwórka raczej nie do ruszenia i wydaje mi się, że na ten moment widzę wyżej Francuza, ale za 5 lat może się to zmienić.
A co do Lewandowski vs Suarez, to moim zdaniem Urugwajczyk to znacznie lepszy piłkarz. Skuteczniejszym strzelcem jest Lewy, ale wpływ na zespół, czyste umiejętności, umiejetność wzięcia gry na siebie, to zdecydowanie Suarez. W Barcelonie przeradzał się w snajpera, ale w LFC to był gość od wszystkiego co potrzebne w ofensywie i nie zapomnij o jego triumfie w Copa America, na którym został MVP turnieju. To duża przewaga nad Lewandowskim, któremu nigdy nie udało się pociągnąć kadry (choć w ostatnim Euro był blisko).
A co do Lewandowski vs Suarez, to moim zdaniem Urugwajczyk to znacznie lepszy piłkarz. Skuteczniejszym strzelcem jest Lewy, ale wpływ na zespół, czyste umiejętności, umiejetność wzięcia gry na siebie, to zdecydowanie Suarez. W Barcelonie przeradzał się w snajpera, ale w LFC to był gość od wszystkiego co potrzebne w ofensywie i nie zapomnij o jego triumfie w Copa America, na którym został MVP turnieju. To duża przewaga nad Lewandowskim, któremu nigdy nie udało się pociągnąć kadry (choć w ostatnim Euro był blisko).
kurwa, ja też ćwierć wieku już :/ ale z 98 pamiętam tylko finał MŚ.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Lewy nigdy nawet nie był blisko prime Suareza. Szanujmy się.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Moje highlightsy z 98’ to:
- odbył się mecz Chile-Włochy i zakończył się remisem (pierwszy mecz w życiu, oglądałem w swoim pokoju)
- czerwona kartka dla Koreańczyka w jakimś randomowym meczu grupowym (oglądałem u cioci, wszyscy byli wzburzeni, że on niechcący tak
- mecz Włochy-Francja i tu już pamiętam więcej, wiem że karne i że Di Biagio nie trafił (oglądałem na wakacjach nad morzem)
- gol Owena z Argentyną i porażka Anglii (oglądałem u babci)
- finał Francja-Brazylia (oglądałem w salonie rodziców)
To jest ciekawe, że zawsze wspomnienie kojarzy mi się z lokacją i są one rożne. Więcej rzeczy nie pamiętam już, choć wiadomo, że sporo odświeżonych jak gol Bergkampa, czerwona Beckhama itd.)
I teraz ciekawe, na ile piękny był to turniej, a na ile kluczowym jest to, że był on moim pierwszym. Jak słyszę od nieco młodszych ludzi, że ich pierwszy i zarazem najlepszy Mundial to Korea i Japonia 2002, to wiem że wspomnienia z dzieciństwa to zły doradca, bo chujowy to był turniej.
To i tak sporo pamiętasz, ja miałem niecałe 8 lat i tylko finał i oglądaliśmy z bratem, tatą i wujkiem i tylko ja byłem za Francją (i stąd do dziś im kibicuje na wielkich turniejach). Potem wiem, że było coś takiego, że pamiętałem długo wszystkie wyniki tego turnieju i wybudzony w środku nocy bym wyrecytował, ale samych spotkań nie pamiętam.
Wszystkie bramki z tego mundialu oglądałem później oczywiście, ale po samych golach nie jestem w stanie powiedzieć jaki to był mundial. W ogóle nawet te granie sprzed 25 lat ciężko się mi ogląda.
A Korea/Japan to co innego chociaż wszystkich meczów się też nie oglądało, bo przecież to szło w godzinach szkoły i tylko na mecze Polaków się latało do świetlicy oglądać zamiast na lekcje. Ale no ciągnięcie za uszy Korei było obrzydliwe, nigdy później aż tak 'ściany' nie pomagały gospodarzom.
Wszystkie bramki z tego mundialu oglądałem później oczywiście, ale po samych golach nie jestem w stanie powiedzieć jaki to był mundial. W ogóle nawet te granie sprzed 25 lat ciężko się mi ogląda.
A Korea/Japan to co innego chociaż wszystkich meczów się też nie oglądało, bo przecież to szło w godzinach szkoły i tylko na mecze Polaków się latało do świetlicy oglądać zamiast na lekcje. Ale no ciągnięcie za uszy Korei było obrzydliwe, nigdy później aż tak 'ściany' nie pomagały gospodarzom.
Brakuję Pirlo, miał ogromny wpływ na sukcesy klubu i to zarówno w LM Milanu jak i w Serie A Juve jak i sukcesy Włoch, no i indywidualnie to też był genialny piłkarz, dla mnie klasę lepszy niż Gerrard, Cristiano jednak większość kariery nie spędził na skzydleBakan pisze: ↑01 lip 2023, 0:05 W tym roku strzeliło mi 25 lat odkąd zacząłem interesować się piłką. Zrobiłem więc ranking najlepszym piłkarzy, jakich widziałem w życiu. Obczajcie.
Nie pal jointów, nie pal wiader, pal aluminium i majkę czasem walnij w kabel
Tego Pirlo chyba brakowało mi najbardziej. Gerrarda wziąłem trochę z sympatii, ale też dlatego, że to był piłkarz, który potrafił wygrać mecz w pojedynkę i to jest jego przewaga nad Pirlo czy Seedorfem, którzy byli piłkarzami świetnymi, ale też raczej trybami w maszynach, niż frontmanami (chociaż Pirlo na Mundialu 06 to klasa). Jeśli chodzi o tytuły to dla mnie raczej jest to zawsze drugorzędny argument, stąd obecność Gerrarda, czy wysoka pozycja Tottiego. No ale jeśli ktoś uważa, że Pirlo/Seedorf>Gerrard to moim zdaniem bez kontrowersji.
Z tym Cristiano to trudno powiedzieć, bo patrząc bo heatmapach itd. to wyszłoby nam, że sporo czasu spędzał w polu karnym w roli napastnika, ale skoro mieliśmy do czynienia z konfiguracją Ronaldo-Benzema-Bale, to jednak wciąż jest to bardziej skrzydłowy niż napastnik. No jako 9 trudno mi by było go jednak klasyfikować.
Przy czym, momentami pozwalałem sobie na trochę swobody z tymi pozycjami jak z Lampardem czy np. Villą. Nie przeczę.
Z tym Cristiano to trudno powiedzieć, bo patrząc bo heatmapach itd. to wyszłoby nam, że sporo czasu spędzał w polu karnym w roli napastnika, ale skoro mieliśmy do czynienia z konfiguracją Ronaldo-Benzema-Bale, to jednak wciąż jest to bardziej skrzydłowy niż napastnik. No jako 9 trudno mi by było go jednak klasyfikować.
Przy czym, momentami pozwalałem sobie na trochę swobody z tymi pozycjami jak z Lampardem czy np. Villą. Nie przeczę.
-
BouncedDuck5106
Ja pierdole 2023 rok i ktoś dalej układa jakieś rankingi Top, na chuj to komu potrzebne?
- scam_sakawa
A co Ci to przeszkadza?
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Top 10 najlepszych piłkarzy sezonu wg dziennika Marca. Ten Griezmann serio aż tak dobry?
1.Erling Haaland (City)
2. Leo Messi (PSG)
3. Vinícius Júnior(Real)
4. Kylian Mbappé (PSG)
5. Kevin De Bruyne (City)
6. Rodri (City)
7. Antoine Griezmann (Atlético)
8. Victor Osimhen (Napoli)
9. İlkay Gündoğan (City)
10. Chwicza Kwaracchelia (Napoli)
1.Erling Haaland (City)
2. Leo Messi (PSG)
3. Vinícius Júnior(Real)
4. Kylian Mbappé (PSG)
5. Kevin De Bruyne (City)
6. Rodri (City)
7. Antoine Griezmann (Atlético)
8. Victor Osimhen (Napoli)
9. İlkay Gündoğan (City)
10. Chwicza Kwaracchelia (Napoli)
Gdzieś tam wyżej pisałem o Kluivercie, że to najbardziej przehajpowany piłkarz mojego dzieciństwa. A jak zapatrujecie się na Del Piero? Pod koniec 90’ podwórka go kochały. Nie wiem, czy koszulka z jego nazwiskiem nie była wówczas najpopularniejszą. Dziś jak się patrzy na całą karierę, to można mieć mieszane uczucia. Ten fejm to było pokłosie sezonu 97/98, ale potem było już różnie. Na Mundialu w 98 nie dowiózł, na Euro 2000 też, w 2006 dał momenty, ale jako rezerwowy. To był na pewno bardzo dobry piłkarz, ale takiego Tottiego sklasyfikowałbym na pewno wyżej, Bergkampa też, a hajp po stronie Del Piero zdecydowanie. To jak z nim było? Wybitny, bardzo dobry, czy tylko dobry?