PEJA vs PALUCH: POZNAŃSKA WOJNA DOMOWA

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Ave

Re: PEJA vs PALUCH: POZNAŃSKA WOJNA DOMOWA

Post autor: Ave »

lysy pisze: 22 cze 2023, 15:44 co do fokusa to on ten "diss" nagrał rok po zaczepce palucha, akurat przy okazji premiery filmu o paktofonice (diss w cudzysłowie, bo tam nie ma absolutnie nic o paluchu, fokus po prostu wyjął jakiś stary odrzut z szuflady i podpisał to jako diss)
Fakt, było przy premierze, ale nie pamiętam, by podpisywał to jako diss, więcej - wydaje mi się, że w ogóle nie wrzucał tego na YT, a wisiało jedynie na jakimś soundcloudzie. To zwykli userzy wrzucali reupy na YT, ale może to mi się coś popierdoliło.
lysy

Post autor: lysy »

tak, wrzucił to na jakiś hosting, a na YT były tylko reupy, ale miał być to normalnie diss na palucha (na który ten potem odpowiedział "antyfokusem"), zresztą fokus wypisywał wtedy na fb jakieś głupoty gdzie wyzywał palucha od szmat i że idzie do żabki zjeść paluszki
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

zemsta1camzata pisze: 22 cze 2023, 13:39 jebać palucha, tylko peja
Jebac paluchem
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Widac ze patusa penera spod zabki dalej boli choroba a4nh24
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Peja na stories wrzuca urywki swoich kawałków z cytatami między innymi
'Jestem ikoną, a Ty hajso-tłukiem'

Czy przede wszystkim
'Ale częściej na wkruwie, dziś ważę słowa w rozmowie
Nie jak ta faja, co zechce przerwać ci tą wypowiedź
Nie wie czym jest szacunek, nie wie czym jest kultura
Jebany burak po wszystkim wracał wkurwiony do biura'

Coś mi się wydaje, że pójdą strzały.

Dodano po 8 minutach 43 sekundach:
fromage pisze: 22 cze 2023, 18:06 Widac ze patusa penera spod zabki dalej boli choroba a4nh24
Po takich komentach co raz bardziej stwierdzam, że Rychowi ten beef może się zacząć opłacać. Tede po tamtym beefie miał tylko kompleksy, teraz Rychu jest jeśli chodzi o słuchaczy 30-40(zgaduję) raper w Polsce, jak wjedzie z dissem na takim poziomie co z Pariasem to może zostać uznany znowu za bardzo poważnego gracza, i myślę, że Rychowi się ten beef DUŻO bardziej opłaca niż Paluchowi. @fromage nic nie mam do Ciebie ani Twojej opinii, ale ludzie w 2023 mówiący 'Tede wygrał beef' są mniej więcej jak Ci, którzy mówią 'ziemia jest płaska'. W 2011 nie było nawet 0.5 procent głosów, te głosy pojawiły się jak Jacek nagrał świetne albumy, czym się obronił muzycznie PO beefie, ale nie w samym beefie, w którym Peja wyjaśnił wszystko, przecież po wersach Rycha
'Przemoc w hip-hopie wszechobecna od zawsze Nie pieprz mi o pokojowym załatwieniu sprawy błaźnie
W twoich oczach widzę strach wiem, że będziesz się tłumaczył
Beef to kurwa beef, oglądałeś "Streets is watching" ?
Jak Hova z kolegami skurwysynom odpłacał
Czy gnat w jego łapach pokojowy gest oznaczał?'

Miałem ciary, myslałem, że za moment dojdzie do linczu, którego akurat chciałbym bardzo uniknąć, bo Tede też propsuje, ale inspirując się Twoim komentarzem stwierdzam...niech to się rozpocznie. Chociaż patrząc na Rycha to chyba nigdy pierwszy dissu nie pizgnął, KG dissowali go pierwsi, Żurom pierwszy, Tede pierwszy, tylko chyba Pariasów napoczął. Ale niech to się dzieje, bo pizgnąłem nic nie wnoszący elaBORat, ale też jestem głodny krwi :D
Szuja THC

Post autor: Szuja THC »

Właśnie obejrzałem ten wywiad towarzysza Palucha i niejakiego Słonia (ten którego fragmenty były w ostatnim odcinku Grande). Jakie to są kurwa dwa błazny i hipokryci to aż skali brakuje. Typ pierdoli coś o polityce i proputinowskich zapędach polityków nagrywając z typem, który chodzi od stóp do głów ubrany w ciuchy cccp i wydziera tą mongolską mordę SOWIECKI! SOWIECKI! :lol: :bowdown: Brak mi słów, jazda z tą mendą półpalczastą z chrobrego.
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

no móglby juz peja zacząć ten beef ale jak na razie to chyba próbuje prowokować palucha czym tylko moze żeby ten nagral coś pierwszy. Z drugiej strony jak uwaza palca za pozera móglby nagrać pierwszy i go wyjaśnić bo ile mozna bawić sie w internetowe pociski

tez oglądalem ten wywiad z nimi i śmiać mi sie chcialo jak sloń wymienial kto go cisnąl w kawalkach, chyba ma to po paluchu ze nikomu nie odpowiadal nigdy :)
moxxi

Post autor: moxxi »

fromage pisze: 22 cze 2023, 18:06 Widac ze patusa penera spod zabki dalej boli choroba a4nh24
tak tak idź spać
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
LWD

Post autor: LWD »

jak dla mnie bawienie się w jakieś beefy w ich przypadku to trochę dziecinada, jeden typ prawie 40 lat, drugi prawie 50, jeden zarobił w ostatnich latach z kilkanaście milionów, drugi z kilka i teraz jeden na drugiego miałby nagrywać jakieś obraźliwie piosenki, nie bardzo wiadomo co ma być przyczyną ich konfliktu i dlaczego akurat mieliby sobie to wyjaśniać w piosenkach, gdzie nawet trudno oszacować czy ostatecznie taki konflikt, któremuś by na plus wyszedł finansowo. pod względem współprac reklamowych zdecydowanie na minus, bo już byłoby wiadomo, że mają sporo ludzi negatywnie nastawionych do tejże persony, pod względem koncertów podobnie, dodatkowo też może im tych fanów ubyć, bo jakaś tam wspólna część ich publik by musiała zacząć wybierać kogo chcą słuchać, poza tym ich fani nie mają po 15 lat, więc takich wczutych fanów co wszytsko obserwują i tylko czekają, aż ktoś się przyjebie do nielubianego przez siebie rapera mają raczej mało, już prędzej zrobią z siebie klaunów w oczach już dorosłej publiki, która niekoniecznie ma chęci i czas to wszystko sprawdzać.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Beefy to hip hop a nie dziecinada, dziecinadą jest ciskanie sie w internecie jak dzieciaki z pierwszym pryszczem
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
ether

Post autor: ether »

FruitOffTheWall pisze: 22 cze 2023, 12:30 nie obsrał sie a nagrał smieszny diss, lecz ja propsuje za dobór biciwa
Spoiler
Jakby nie troche zbyt pokręcony refren to by był mega numer. W ogole jak Fokus tutaj wchodzi i leci jego flow to mowisz, że "nikt nie ma głosu jak Fokus". Oczywiscie, ze pokazal tam, ze jest kilka poziomow wyzej.
Tiger

Post autor: Tiger »

Usunięto...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2023, 6:49 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

Ale by was bortwick powyjasnial wszystkich za takie teksty
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Bartuz

Post autor: Bartuz »

LWD pisze: 22 cze 2023, 20:38 dlaczego akurat mieliby sobie to wyjaśniać w piosenkach
Na tym polega ta kultura, a nie napierdalnie postami w mediach społecznosciowych..
Tiger

Post autor: Tiger »

Usunięto...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2023, 6:48 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Boisz się peja co. Jak się nie boisz to pokaż że się nie boisz bo na razie to wygląda jakbyś się bał peja. Chyba się nie boisz peja? Co ty ciota peja?
2do5

Post autor: 2do5 »

fromage pisze: 22 cze 2023, 22:08 Ale by was bortwick powyjasnial wszystkich za takie teksty
towarzyszu, skończ pierdolić
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

to czysty nokaut dziwko, wszyscy wiedzą żeś pizda
obiecuję cię skończyć kurwo do końca lipca
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Bryx Fenrir pisze: 22 cze 2023, 18:33 'Przemoc w hip-hopie wszechobecna od zawsze Nie pieprz mi o pokojowym załatwieniu sprawy błaźnie
W twoich oczach widzę strach wiem, że będziesz się tłumaczył
Beef to kurwa beef, oglądałeś "Streets is watching" ?
Jak Hova z kolegami skurwysynom odpłacał
Czy gnat w jego łapach pokojowy gest oznaczał?'
Kurwa przypomnialeś mi jakie te teksty Peji w tym beefie były żenująco-chujowe. :bag:

Ten beef zresztą jak się wydarzy, to też będzie ciekawy tylko okołorapowo przy okazji jakichś failów, bo obaj rapowo są średnio-chujowi i nie wiem czy Paluch wbrew pozorom, nawet nie gorszy. Bo z Peji to jeszcze z 5 jakichś linijek weszło w pamięć mimo biednego warsztatu i chujowego flow, a Paluch nie dość że chujowe flow wiecznie spiętego, drącego ryja dresiarza, to linijki żadnej nie pamiętam. Ale muszę oddać, że przez lata to Peji dużo więcej słyszałem. Ogólnie poza tym, że to faktycznie wysoki mainstream, to z samych dissów nic ciekawego się nie spodziewam.

Dodano po 2 minutach 25 sekundach:
LWD pisze: 22 cze 2023, 20:38 ak dla mnie bawienie się w jakieś beefy w ich przypadku to trochę dziecinada, jeden typ prawie 40 lat, drugi prawie 50
Zapomniałeś, że kultura hip hop konserwuje inteligencję emocjonalną na wieku 17 lat.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

gods bidness pisze: 23 cze 2023, 8:57 Zapomniałeś, że kultura hip hop konserwuje inteligencję emocjonalną na wieku 17 lat.
- i to jest w niej najlepsze.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
ODPOWIEDZ