latwogang
Re: latwogang
Czy ja wiem czy taki memiczny, na pewno śmiechulcowy, ale coś tam za kotarą się kryje. Szkoda, że już na starcie został rozjebany z własnego wyboru.
Taki bardziej barwny, przez co bardziej przyjebany krzykrzysztof
cztery żubry i dwie kurwy
-
grubygrubszy91
Alberto rapuje tekst Que z niewypuszczonego numeru @guzi
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Co to k...a jest. 
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
No nieźle, najmocniejszy zagraniczny feat u Polaka w historii. Pokazał, że wszystko jest możliwe. Rapgra zamknięta.
Dodano po 16 minutach 32 sekundach:
Dodano po 16 minutach 32 sekundach:
Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
No warner przysmarował kase w ramach promocji płyty
Też w szoku jestem
Pamiętam jak na Twitterze latało zdjęcie, że Ed Sziran cziluje se w Polsce z jakimś (dla mnie) randomem i już to uważałem za sukces typa, a jak się okazało to był tylko wstęp
Jako wydarzenie oczywiście zjada to dupą jakiegoś Micka Jenkinsa u Quebo, tureckich niemców czeczeńskiego pochodzenia u Malika albo kuzyna ziomka producenta ASAP Rockiego u Żabsona, pojebana skala i osoba ze ścisłego topu meja
Pamiętam jak na Twitterze latało zdjęcie, że Ed Sziran cziluje se w Polsce z jakimś (dla mnie) randomem i już to uważałem za sukces typa, a jak się okazało to był tylko wstęp
Jako wydarzenie oczywiście zjada to dupą jakiegoś Micka Jenkinsa u Quebo, tureckich niemców czeczeńskiego pochodzenia u Malika albo kuzyna ziomka producenta ASAP Rockiego u Żabsona, pojebana skala i osoba ze ścisłego topu meja
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
No zjada, ale beka z tego umniejszania Malikowi, sprowadzając naprawdę mocne featy (na papierze przynajmniej, nie mówię o poziomie numerów) do tureckich Niemców czeczeńskiego pochodzenia.
No ale może po prostu niektóre ksywki ci nic nie mówiły i wynika to z niewiedzy, a taki feat z nie wiem Fivio czy Lil Tjayem cię ominął.
No ale może po prostu niektóre ksywki ci nic nie mówiły i wynika to z niewiedzy, a taki feat z nie wiem Fivio czy Lil Tjayem cię ominął.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
No ale te wszystkie wymienione współprace i tak polegały w dużej mierze na rozmowie halo panie Żydzie z majorsa, jaki mamy budżet do wydania?? i późniejszym riserczu kto ile woła za zwrotkę, dlatego zwrot "zjada dupą" nie jest żadnym umniejszaniem tylko po prostu faktem, że przy wielokrotnym nr 1 list sprzedaży/słuchaczy i zdobywcy Grammy jakiś drillowiec albo gangsta raper z kreuzberga to druga woda po kisielu benc
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Przede wszystkim to jest jutuber a nie koleś ze środowiska żeby go porównywać z raperami. Bardziej bym taki collab porównywał do friza i mr beast'a więc IMO chuja to tam zjada, już nie róbmy z tego jakiś zawodów kto większą gwiazdę na feat ogarnął. A kawałek bardzo fajny i props dla typków
Popi.jaku
-Współpraca w ramach płyty, a nie filmu
-Zorganizowana przez Warner MUSIC, a nie jakąś agencję prowadzącą influencerów
-Jesteśmy w dziale muzycznym (mniej kumam czemu polski rap, ale dobra)
Więc dla mnie logiczne że bliżej do porównywania kogo ściągnął jaki śpiewak, niż do youtube'a
A skoro większość takich współprac ogranicza się do posmarowania hajsu, to IMO nie ma co się bawić w wyznaczniki inne niż kto kupił se popularniejszego
Dodano po 1 minucie 18 sekundach:
#LATWOGANG
Pewnie tak, ale nie to jest clue problemu. Zresztą chciałbym mieć mocniejsze dowody w polskiej muzyce na to, że wystarczy tylko posmarować, a jakieś tam kontakty schodzą na dłuższy plan. Przypominam, że dla WIELKIEGO QUEBONAFIDE kawałek z G-Eazy pozostał w sferze marzeń (może odwołam te słowa gdy do ludzi dojdzie ten wypasiony preorder z featami lepszymi niż Ed Sheeran).
Owszem, co sam przyznałem, natomiast to nie znaczy, że w dalszej części posta nie umniejszasz Malikowi.
To dla mnie brzmi jakby Malik rzeczywiście nagrywał jak to w polskim rapie często było z jakimiś mietkami spod bloku, typu posiadanie na feacie Afury w 2025 czy jakiegoś przydupasa kogoś popularnego.
Tak byś mógł śmiało pisać, gdyby featy Malika kończyły się na Bobby Shmurdzie znanym wiadomo z czego.
Tymczasem featy Malika:
USA:
Lil Tjay (12 mln słuchaczy)
Fivio Foreign (3,8 mln słuchaczy)
Rich The Kid (4,5 mln słuchaczy)
Bobby Shmurda (2,6 mln słuchaczy)
NLE Choppa (15 mln słuchaczy)
UK:
Headie One (3,1 mln słuchaczy)
Russ Millions (3,4 mln słuchaczy)
Kyle Richh (4,6 mln słuchaczy)
Francja:
Sofiane (1,4 mln słuchaczy)
Lacrim (4,7 mln słuchaczy)
Niemcy:
Luciano (7 mln słuchaczy)
Summer Cem (3 mln słuchaczy)
Maxwell (1,5 mln słuchaczy)
LX (1,6 mln słuchaczy)
Haftbefehl (2,3 mln słuchaczy)
Bonez MC (4,4 mln słuchaczy)
Włochy:
Baby Gang (7 mln słuchaczy)
Rondodasosa (2,6 mln słuchaczy) [nie wyszło oficjalnie, ale still: https://youtu.be/_yFhwG64nrQ?si=AlR0M1BFku0Li1yT]
A wypisałem tych większych. Czy jest tu feat. na poziomie Eda Sheerana? No nie ma. Malik nagrywa z pierwszą ligą raperów, może nie ekstraklasą (nie wiem Kanye, Central Cee czy Jul), ale po co to spłycać do jakiś tam drillowiec z Kreuzberga?
Czy jak Żyła wygrywał Mistrzostwa Świata w skokach to mu pisali he he no jakieś tam zawody wygrał, ale chuj z tego Stoch wygrał złoto olimpijskie.
I jedno i drugie jest osiągnięciem. To drugie zdecydowanie większe, ale czy musimy z MŚ robić mało znaczące zawody?
Tymczasem w przypadku Malika regularnie widzę wręcz wyśmiewanie tych jego featów. Poszło info o tym łatwogangu i pierwszy komentarz na FB jaki widzę "a ludzie się jarali featami Malika xDDD"
No jarałem się niektórymi featami Malika, jak miał być kawałek z raperami z zagranicy, których muzyką się jaram i mogę się też jarać featem. łatwoganga z Sheeranem.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Otóż to. Ja tylko dodam, że to też nie jest tak, że Malik zaprasza ich na płyty, a oni łaskawie się godzą, licząc przy tym pliki pliki. Malik też pojawia się na płytach ludzi z 187, a Farid Bang zaprosił go jakiś czas temu jako gościa specjalnego na swoją trasę koncertową.

Sugerujesz, że w tym wypadku współpraca oparła się o jaki aspekt jeśli nie finansowy? Rudy zobaczył śmiesznego tiktoka i stwierdził że z tym chłopem musi mieć kawałek?
Od początku sugeruję, że wszystkie z nich (oprócz LXów i Maxwellów, bo z tymi z tego co kojarzę Malik faktycznie ma ~kumpelskie relacje, ale może mnie ktoś poprawić), w tym ta Sheerana, to czysty deal między/wewnątrz majorsami. W cytacie niżej wyraźnie zaznaczyłem, że on zwyczajnie sobie go "kupił".
Dodano po 2 minutach 41 sekundach:
#LATWOGANG