Mata
- piernikowyskoczek
Re: Mata
jaki kraj, takie 808s and heartbreak
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- yungXpaproch
nienawidze kurwa jak ktos po angielsku probuje nawijac ale nawet za dobrze nie zna tego jezyka. numer nudy jak chuj i to tez przez to ze jest po angielsku
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Matczak jest po międzynarodowym liceum. On zna biegle angielski.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Na początku pomyślałem, że faktycznie ta patointeligencja to jego jedyny hit, ale później zacząłem sobie przypominać, że luźno co najmniej 6 hitów już ma na koncie (schodki, kiss cam, szafir, papuga, patointeligencja, patoreakcja)
-
rubinstein
lmao, co za hujnia, od dnia 0 wiedziałem, że jest to łak okrutny, który zgrywał wielkiego inteligenta a la tomasz judym. dzieciaki z dobrych domów powinny się zajmować szermierką albo kurwa brydżem sportowym, a nie rekuperować hib-hob i nawijać, że peja to ich idol.
piekna wymowa, panie matczak, to przaśne twarde R jest swiadectwem tego, ze polacy nie gesi... dla naszego wlasnego dobra.
piekna wymowa, panie matczak, to przaśne twarde R jest swiadectwem tego, ze polacy nie gesi... dla naszego wlasnego dobra.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2023, 13:09 przez rubinstein, łącznie zmieniany 1 raz.
to nie jest lak, bo on juz nie raz, nie dwa pokazal, ze potrafi nagrywac swietne rzeczy. tylko po prostu ostatnio idzie swoja tworczoscia w beznadziejne kierunki. w pewnym momencie hypu chyba stwierdzil, ze sluchacze kupia od niego wszystko, ale patrzac po recenzjach jego wiekszosci wysrywow z ostatnich miesiecy przeliczyl sie
jak połowa jeśli nie więcej mugolaków po liceum
Jego kariera po angielsku będzie interesowała tylko Polaków, no może ze 2 artykuły i wywiad w zagranicznych mało znaczących mediach się pojawią co Polacy będą hajpować aż za bardzo i finalnie Mata wróci do nagrywek po polsku.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Za gruby odpal łapie mu gdzies od półtora roku, dokładnie to od momentu mixtape sb mafijii, i chyba traci powoli potencjał kariery, jaki miał i mógł podtrzymać. Taka akcja jak koncert na lotnisko Bemowo, jest raczej obecnie nie do powtórzenia, a jak dalej będzie nagrywał gowno, to będzie coraz niżej i niżej
Twarde R nie jest "przaśne", tylko jest po prostu charakterystyczne dla naszego akcentu. Europa Zachodnia już od lat 70. śpiewa po angielsku, gdzie często jebitnie słychać niemiecki czy francuski akcent i dla nikogo nie jest to żadnym wstydem, ale w Polsce mamy mieć kompleksy i osoby uczące się angielskiego koniecznie muszą udawać Brytyjczyków z dworu królewskiegorubinstein pisze: ↑27 maja 2023, 12:52 piekna wymowa, panie matczak, to przaśne twarde R jest swiadectwem tego, ze polacy nie gesi... dla naszego wlasnego dobra.
No nie wiem, między "słychać akcent" a "nie wymawiać podstawowych głosek" jest spora różnica 
Tak jak np. z ubezdźwięcznianiem samogłosek - przecież nie trzeba lat korepetycji żeby ogarnąć wymawianie "bed" zamiast "bet" czy "good" zamiast "goot".
Tak jak np. z ubezdźwięcznianiem samogłosek - przecież nie trzeba lat korepetycji żeby ogarnąć wymawianie "bed" zamiast "bet" czy "good" zamiast "goot".
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
To już inna sprawa, bo to w języku angielskim może zniekształcić czy całkowicie zmienić znaczenie wypowiadanych słów
Mówienie twardego "R" to nie "niewymawianie podstawowych głosek", tylko użycie innego wariantu danej głoski. Niektóre odmiany angielskiego też używają twardego R (chociażby niektóre dialekty szkockie)
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Jest do powtórzenia. On nadal jest mocny na socjalach.Jasion94 pisze: ↑28 maja 2023, 21:29 Za gruby odpal łapie mu gdzies od półtora roku, dokładnie to od momentu mixtape sb mafijii, i chyba traci powoli potencjał kariery, jaki miał i mógł podtrzymać. Taka akcja jak koncert na lotnisko Bemowo, jest raczej obecnie nie do powtórzenia, a jak dalej będzie nagrywał gowno, to będzie coraz niżej i niżej
Nie zaskoczyło by mnie jakby wyprzedał 2 razy Bemowo piatek-sobota.
Dziś nadal on i Oki robią największe zasięgi. Myślałem że Rusina ma papiery na nowego mniejszego Mate na polskim rynku ale chyba jednak to aż tak mocno nie pójdzie i obecnie do Maty i Okiego nikt nie ma startu.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- StartedAsAYoungin
XDDDDDD chłop serio myśli, że rapowanie po angielsku mu coś da lmaooooooooooooooooooooooooooooooooooo
A tu jeszcze jakaś dyskusja na forum na temat wymowy maty, kiedy to nie ma żadnego znaczenia(nie ma to znaczenie, bo nikt nie daje jebania o jakichś corny rapperów z europy wschodniej). Angielski jest tak zróżnicowanym językiem, że nie można go brać z perspektywy Polaka i polskiego języka, bo wśród "natiwów" języka angielskiego patrz np. Akcent Irlandzki vs Akcent z jakiegoś jebanego Toronto jest taka różnica w wymowie słów, jak różnica między wymową Polaka spod Lublina a Ukraińca spod Charkowa, który polski zna od roku.
*akcent patrz wymowa bo to zupelnie dwie inne rzeczy ale upraszczam pozdro niccas.
A tu jeszcze jakaś dyskusja na forum na temat wymowy maty, kiedy to nie ma żadnego znaczenia(nie ma to znaczenie, bo nikt nie daje jebania o jakichś corny rapperów z europy wschodniej). Angielski jest tak zróżnicowanym językiem, że nie można go brać z perspektywy Polaka i polskiego języka, bo wśród "natiwów" języka angielskiego patrz np. Akcent Irlandzki vs Akcent z jakiegoś jebanego Toronto jest taka różnica w wymowie słów, jak różnica między wymową Polaka spod Lublina a Ukraińca spod Charkowa, który polski zna od roku.
*akcent patrz wymowa bo to zupelnie dwie inne rzeczy ale upraszczam pozdro niccas.
600K
FrontstreetK, SavageSquadK, Oblooock killlaaz
Rest in Piss queen von
RIVALDO111 pisze: ↑28 maja 2023, 23:32Jest do powtórzenia. On nadal jest mocny na socjalach.Jasion94 pisze: ↑28 maja 2023, 21:29 Za gruby odpal łapie mu gdzies od półtora roku, dokładnie to od momentu mixtape sb mafijii, i chyba traci powoli potencjał kariery, jaki miał i mógł podtrzymać. Taka akcja jak koncert na lotnisko Bemowo, jest raczej obecnie nie do powtórzenia, a jak dalej będzie nagrywał gowno, to będzie coraz niżej i niżej
Nie zaskoczyło by mnie jakby wyprzedał 2 razy Bemowo piatek-sobota.
Dziś nadal on i Oki robią największe zasięgi. Myślałem że Rusina ma papiery na nowego mniejszego Mate na polskim rynku ale chyba jednak to aż tak mocno nie pójdzie i obecnie do Maty i Okiego nikt nie ma startu.
No nie sądzę. Taki gigantyczny hajp jaki miał, moim zdaniem przeminal. Onet i natemat.pl juz nie piszą o każdym jego numerze, newonce i inne peje na fb, też już coraz rzadziej to analizują. Zszedł z pułapu na którym całą polską pisała o jego numerach, do szeregu z innymi raperami. Gdyby teraz zarapowal że chuj Jackowi Kurskiemu w dziaslo, to nie wiem czy Kurski by się do tego odniósł. Nadal jest popularny, ale to już nie ten Level, a zszedł z tego Olimpu przez własną głupotę i odpierdalanie chałtury