Białas - NEWCOMER (2023)
-
tunetime111
Re: Białas - NEWCOMER (2023)
chujowizna niestety, mega regres, z topki na poziom kałuzy
"Kocham Ewę" z rozszerzonej epki to mocno cringowy numer i pomimo głupiego tekstu nawet mi się spodobał po paru odsłuchach, nie wiem tylko dlaczego wielu producentów przy takich rockowych klimatach daje słabą stopę perkusji, ona nie brzmi tak na żywo z reguły brakuje mięcha w tym miejsca i porządnego wykopu.
Bo to bitmejkerzy z chuja którzy gówno wiedzą o muzyce ich zakres możliwości to przesunięcie kafla w fl studio. Nie są to producenci lub ktokolwiek obyty z tematem tylko zwykłe janki
Zamienienie bitów od Lanka na bity Wroobla to oczywisty przepis na katastrofę (pomijając nawet warstwę liryczną)
Kocham, pozdrawiam
Na bicie mógł mieć Pedro, mógł mieć Francisa, mógł mieć Lanka, mógł mieć Clearmind-a ... a wybrał Wroobla

Światem kręcą pieniądze
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
Jeśli życie to dziwka, robi dla mnie pole dance
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Białas o nowej płycie
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Spoiler
Ostatni, podsumowujący akapit napiszę ku przestrodze w białasowym stylu: „Newcomer” jest chory, niemniej termometr wskazuje 36,6 – 36 kawałków, w tym sześć do posłuchania. Byłaby za to jedna gwiazdka jak na koniec grudnia, ale dodaje jeszcze pół, bo tyle razy rzuciłem przy odsłuchu „ja p*****lę”, że aż nauczyłem się mówić „r”.
Marcin Flint
Ocena: 1,5 / 5
Białas „Newcomer”, wyd. SBM Label
Marcin Flint
Ocena: 1,5 / 5
Białas „Newcomer”, wyd. SBM Label
ONA MÓWI JEBAĆ PSY, A JA MÓWIĘ C'EST LA VIE
najdłużej zapisane słowo "chujowe" jakie widziałem
- MalkoNTENT
Czasami chciałby być jerzykiem krzyżykiem. Szczególnie pępek świata, ale na szybko nie pamietam którą mi przypomina
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
- widzeszalenstwo
Jak flint pisze, że chujowe, to pewnie wyszła całkiem dobra plyta
- yungXpaproch
tutaj akurat jest case taki ze plyta jest az tak chujowa ze nawet flint pisze ze jest chujowa
Clickbajtowy tytul, plyta jest zapewne chujowa (oczywiście zakładam po singlach, i ostatniej działalności Bialasa, bo nie popierdoliło mnie żeby słuchać tych 50ciu czy ilu tam piosenek ), ale nie zapominajmy o wynalazkach typu Janusz Walczuk. Jak to mówił Tomasz Hajto, nie mylmy gówna z czekoladaFlint o nowym materiale Białasa
Najsłabsza rzecz wydana nakładem SBM?
Album pewnie jest 2/10, bo Bialas co by nie mówić jakaś tam charyzmę posiada, a SBM wydawało gorsze potworki (poprostu spójrzcie na tą zatłuszczona twarz Walczuka, i powiedzcie ze newcomer to najgorsze co Sbm wydało, to nawet on się usmiechnie )
Nigdy nie przesłuchałem żadnej płyty Białasa, bo po chuj, ale po takich recenzjach postanowiłem sprawdzić o co tyle szumu. Na początku pomyślałem sobie, że recenzenci, jak to mają w zwyczaju, przesadzają, ale w mają jednak 100 procent racji. Nie da się tego słuchać bez jakiegoś poczucia wstydu, te eksperymenty z pop punkiem…dawno nie słyszałem czegoś tak nienaturalnie brzmiącego, podobny vibe do kabaretów próbujących rozśmieszyć za pomocą rapu. Takie eksperymenty i zabawa muzyczką nie powinna opuścić nigdy dysku sbm studio, kurwa, ktoś realizował nagrania, ktoś to miksował, ktoś to masterował, pewnie ziomki słyszeli te numery i nikt nie powiedział mu, że no słuchaj beezy spoko numerki, ale no kurczę tylko i wyłącznie w ramach zabawy i treningu. Ten tekst w defekt motyla… 
- przedszkolanek
wiecie jak zachęcić 
Sotnikov zachęcił do przesłuchania Defektu motyla, i co to kurwa jest
hahaah
Co tu się odjebało 
Pośmiejmy się razem
[Refren]
Ja ostatniej wiosny złapałem motylka
W przypływie miłości wyrwałem mu skrzydła
Przystawiłem lupę, bo się chciałem przyjrzeć, a spaliłem motylka
Nie chciałem go upiec, przypominał mi mnie, bo miał złamane skrzydła
[Zwrotka]
Wiosna budzi motyle rano
Wszystkie jeszcze sobie ziewają
Czas do pracy, zapylać kwiaty
Bo potem na przeprosiny ludzie sobie ciągle te kwiaty rozdają
Trawa pachnie, wszystko rozkwita
Przyroda się budzi do życia
Na łące spotkałem motyla
Mówił mi, że życie to chwila
Opowiadaj motyl jak tam żyjesz
Lipa, ludzie zabijają nas co chwilę
Pomimo, że zrobiliśmy dla nich tyle
Czas wyjść z tej jebanej siatki na motyle
- przedszkolanek
ale hejterzy jesteście, to tak naprawdę brawurowy follow up do ireny jarockiej jest