Zkibwoy - Obskurw king (2005)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: Zkibwoy - Obskurw king (2005)

Post autor: oldschool »

Żeby to reedycją nazywać to Smarki może powinien się na to zgodzić co?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
camzat

Post autor: camzat »

Chuj ma do gadania jak nie chce mu się już rapowac xD
Nie no, bez błogosławieństwa Jurka raczej żadnych ruchów nie będzie.
stachu

Post autor: stachu »

tamte byly chyba podpisywane i recznie numerowane? Mozna by zrobic edycje bez takich bajerow, dla osob ktore chca, uwaga bedzie zaskoczenie, po prostu posluchac muzyki, ktorej lubia na sprzecie, ktory lubia :roll: bez kombinowania jak to wplynie na notowania rapowej gieldy :oops:

Widzialem, ze na e bazarku po 2k chodzi, ale to przeginka. Wczesne trip hopowe albumy np. Who can you trust nie przebijaja 1k, a jest to bialy kruk na skale swiatowa :crazy:
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Co tu za gadanieno Smarki w temacie winyla Zkibwoya? XD
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
2rzyn

Co do sytuacji z wydaniem Obskurw King na winylu. Powtarzam z wydaniem a nie ze zrobieniem sobie jednej sztuki. Sprawa się zakonczyla.

Od kilku tygodni latalem od jednej osoby do drugiej, szukalem kontaktow, wykonalem wiele telefonow zeby spelnic marzenie niejednego truskula - doczekac sie fizycznej wersji Obskurw King na winylu.

Uzyskalem zgode wszystkich osob ktore braly czynny udzial w powstawaniu plyty. Maluch, Wankz, Urbek bez mrugniecia okiem zgodzili sie. Zkibwoy powiedzial ze ogolnie ma to w dupie ale jak bede tloczyl te winyle to chcialby sztuke dla siebie.

Dotarlem do Dj Adera ktory jak sie okazalo ma tk wszystko w łejwach. Acapelle, bity itd.

Napisalem do Esdwa o mix, powiedzial ze sie podejmie.
Jeden z czlonkow Teczaszkiniesanasze powiedzial ze pomoze mi z wyborem tloczni, z promocja na stronach oraz da wskazowki odnosnie ogarniecia wysylki.
Swn podjal sie zrobienia okladki pod winyl.

No wiec zajawka wyjebala w kosmos. Jeszcze tylko Dj Ader chcial sie upewnic czy moze przekazac pliki, wiec powiedzial ze zadzwoni do Zkibwoya i da mi znac.

Po dwoch dniach nagral mi wiadomosc ze Zkibwoy ogolnie ma to w dupie, ale chodzi o cos innego (chuj wie czy o jakas zjebana ideologie typu nie swiece japa w wywiadach, albo cos o odgrzewanych kotletach), i ze Ader mi tych plikow nie da, Zkibwoy to blokuje i chuj :what:

Ostro pojebana akcja wg mnie. Mial typ na gotowo, nawet palcem nie musialby ruszyc. No ale chuj NIE bo NIE. Wyjebane, nie o taki truskul walczylem. Odechcialo mi sie zabawy w wydawce. Wielki chuj w to. Moze sobie sztuke zrobie jak mi wkurw przejdzie. Jebac
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2023, 16:50 przez 2rzyn, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Skandal, e
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
lll

Post autor: lll »

nigdy nie poznawaj swych idoli
Awatar użytkownika
camzat

Chuj ci w łeb jobix
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

hahaa, kurwa nie zarobili złotówki z rapu i zamiast się cieszyć, że w czeluściach internetu jest paru freaków co chcieliby sobie dla zajawki zrobić vinyl po 20 latach prawie to nie - nie, bo nie i chuj XD
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

jak zwykle przegrał hip hop
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

A ja tam nic nie mam do decyzji Zkibwoya, jedyne co mi nie pasuje to to, że najpierw się "zgodził", a potem stwierdził, że jednak nie.

Jego nagrania, jego prawo do wypuszczenia fizycznego wydania lub jego braku. Może gość nie chce, żeby jedyną wersją fizyczną tej płyty było jakieś tłoczenie robione przez randomowego gościa, który się zgłosił?
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

A tak szczerze to zapytajcie Ile chce jobix hajsu zeby zrobil remix szklaneq od leokadi? Nawet jak jebnie cyfrom to chyba nie problem kazdy po 5-10 ojro, ja juz mam dyszke
Tak sie to robi groupbuy diskordowy co za leaki cartiego czy innego don tolivera leca po pare kafli amerykanskich
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2023, 18:51 przez fromage, łącznie zmieniany 1 raz.
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
2rzyn

oldschool pisze: 26 kwie 2023, 18:22 A ja tam nic nie mam do decyzji Zkibwoya, jedyne co mi nie pasuje to to, że najpierw się "zgodził", a potem stwierdził, że jednak nie.

Jego nagrania, jego prawo do wypuszczenia fizycznego wydania lub jego braku. Może gość nie chce, żeby jedyną wersją fizyczną tej płyty było jakieś tłoczenie robione przez randomowego gościa, który się zgłosił?
A co za roznica kto to wydaje skoro i tak zrobilaby to ta sama tlocznia ktora wydawala wczesniej winyle jego i jego ziomkow. Gdyby cokokwiek mu sie nie podobalo, moglby zglosic poprawki. Nie bylo sie do czego przypierdolic, taka prawda.
Awatar użytkownika
camzat

No ogólnie to kumam wkurwienie i uzasadniony post bo sam nie dawno zajarałem się jednym kollabo co chłop sam nakręcił a później dupom zwrot i chuj na ryj za takie ruchy haatfu
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2023, 20:07 przez camzat, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

2rzyn pisze: 26 kwie 2023, 18:45
oldschool pisze: 26 kwie 2023, 18:22 A ja tam nic nie mam do decyzji Zkibwoya, jedyne co mi nie pasuje to to, że najpierw się "zgodził", a potem stwierdził, że jednak nie.

A co za roznica kto to wydaje skoro i tak zrobilaby to ta sama tlocznia ktora wydawala wczesniej winyle jego i jego ziomkow. Gdyby cokokwiek mu sie nie podobalo, moglby zglosic poprawki. Nie bylo sie do czego przypierdolic, taka prawda.
Stary nie wiem, myślę, że przez jakiś czas zgłaszali się do niego ludzie, którzy chcieli wydać to na CD, a może i winylu i odmawiał. Może ma jakiś wewnętrzny powód, że jednak nie chce fizyka robionego przez jakiegoś fana? Chodzi mi o to, że no to jego album i ma prawo do tego, żeby nie wyrazić zgody na robienie fizyka po 18 latach od premiery. Tak naprawdę gość nie musi się nikomu tłumaczyć, a my nie powinniśmy go cisnąć.
Awatar użytkownika
2rzyn

No wiadomo ze ma prawo tylko nie kumam czemu nagle zmienil zdanie i skoro ma to w dupie i nie musi nawet palcem kiwnac zeby to wydac, czemu nie dal zielonego swiatla koniec koncow.
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Pewnie dlatego ze wstal na lewa noge I to jest powod a Ty afere krecisz
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
2rzyn

Bylem tutaj. Piekny album! Zkibwoy wiem ze to czytasz, oddawaj winyl!
Awatar użytkownika
wojtek123

Post autor: wojtek123 »

Chyba moja top płyta, Skandale do dziś na pamięć.

Pozdro Jobix, wiem że to czytasz, nie mam za złe że kiedyś na IRC zwyzywałeś mnie od konfidentów, parów i policjantów za wrzucenie na ślizgu adresu do Twojej publicznie dostępnej strony domowej. xD
ODPOWIEDZ