OFFTOPIC FILMOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
maciek

Re: OFFTOPIC FILMOWY

Post autor: maciek »

takim filmem który i tak doceniłem przy pierwszym oglądaniu jest Wielkie Piękno, ale to mój plan obejrzeć je powtórnie i wyciągnąć na pewno w chuj więcej będąc przynajmniej po jakiejś 40tce
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

spoko ja też spróbuję może kiedyś docenić artyzm w scenie w której owinięta całunem goła baba z flagą zsrr na cipie wzięła rozbieg i pierdolnęła z całej siły z baśki w ścianę koloseum
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Jezu właśnie jestem po Avatar 2. Co oni zrobili z tym uniwersum. To że fabuła słaba to jedno ale żeby zrobić z tego takie dziecinny film niczym jakas bajka Disneya. Jedynka była jaka była ale to nigdy dla mnie nie był dziecinny film gdy go oglądałem ale Avatar 2 to film jakby maks do 12 roku życia.

Szkoda że to poszło w taką stronę... :what:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

mateko pisze: 04 kwie 2023, 0:17 Macie jakieś filmy, do których musieliście po prostu dorosnąć?
w moim przypadku "Zostawić Las Vegas" z Cagem. Może trafił na ówczesny podatny grunt w mojej bani, a może zostałem zwykłą pipą grochową i dałem się zmanipulować reżyserowi :lol:
Za pierwszym razem potraktowałem to jako przygody zwykłego pijaka.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Post autor: gogi »

Trwają zdjęcia do prequela kultowego filmu Sami swoi opowiadającego o losach dwóch zwaśnionych rodzin. Produkcję reżyseruje Artur Żmijewski, a w głównych rolach Kazimierza Pawlaka i Władysława Kargula zobaczymy Zbigniewa Zamachowskiego oraz Mirosława Bakę. W obsadzie pojawi się też Anna Dymna, która zagrała już w drugiej i trzeciej części oryginalnej trylogii.

Jak informuje “Fakt” oraz “Super Express“, akcja prequela jest osadzona w fikcyjnych Krużewnikach na wschodnich kresach II RP, a zdjęcia trwają od lutego w Parku Etnograficznym w Tokarni niedaleko Kielc. W obsadzie są jeszcze Wojciech Malajkat, Adam Ferency oraz Paulina Gałązka, a za scenariusz odpowiada Andrzej Mularczyk, który napisał go bazując na własnej książce “Czyim ja żyłem życiem”.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Połas pisze: 26 wrz 2022, 13:29 "CHLEB I SÓL" to podobnież największa sensacja festiwalu. Dostanie się na seans wymagało ode mnie wielu godzin klikania w systemie rezerwacyjnym. I przyznam, że jeszcze teraz muszę go przetrawić, jeszcze go nie ocenię jednoznacznie. Z jednej strony podoba mi się wręcz dokumentalne podejście do historii i pokazanie, do czego może doprowadzić poczucie wyższości i uważanie się za kogoś lepszego, bardziej uprzywilejowanego, ale z drugiej to przecież kolejny smutny obrazek o życiu na polskich blokach, w dodatku nasączony patetyczną muzyką Chopina. Na plus aktorski debiut rapera Intruza, który na ekranie sprawdził się jako typowy patus. Z rapowych akcentów - popisową patoscenę w autobusie zalicza także TPS.
No ogląda się to jakby ktoś chodził z kamerą za grupą ziomali i kręcił vloga. Dialogi, jeśli już je możemy usłyszeć bo nie zawsze tak jest, są bardzo naturalne i generalnie widać poprawę w tej kwestii w polskich produkcjach [tak samo w Emigracji XD czy tym nowym od HBO ponoć też], w końcu się młodzi ludzie za to wzięli i to słychać.
A tak poza tym to tak jak mówisz: smuty bez jakiejś większej fabuły, ot żyćko w małym mieście, ja lubię takie filmy.
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

:shock: :shock: :shock:
Spoiler
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Czemu w tym temacie, jak to zapowiedź jakiejś gali sportów walki, a nie filmu?
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
mateko
Waste Management

Post autor: mateko »

Kurwa za późna pora już była, nie wiem czemu tutaj wrzuciłem, ten Królikowski mnie zmylił :D
Do wyjebania
RIVALDO111
Zbanowany

Dopiero dziś w wieku 96 lat zmarł twórca tego utworu, jednej z bardziej kultowych scen Hollywood.

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Kalom

Post autor: Kalom »

RIVALDO111
Zbanowany

Odnośne biograficznego filmu into the wild
Spoiler
ktoś wie czemu reżyser Sean Penn nakręcił scenę samobójstwa skoro źródła podają że najprawdopodobniej bohater umarł z głodu lub przez zatrucie jakimiś nasionami, to jednak strasznie zmienia odbiór filmu.
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Ech, nie dość, że te zwiastuny to streszczenia filmów to większość zmontowana na jedno kopyto jakby generator je robił. Trochę tęsknię za zwiastunami które pokazywały tylko parę scen z zarysem klimatu, no ale nic, lepiej nie oglądać obecnych, albo maksymalnie połowę.
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Obejrzałem Black Phone i choć spodziewałem się czegoś zupełnie innego (mrocznego thrillera) to nie jestem zawiedziony. To taka ekranizacja nieistniejącej książki Stephena Kinga - motywy paranormalne, dzieciaki walczące ze złem,
generalnie miałem wrażenie, że to horror dla nastolatków, bohaterowie i humor trochę cringe no ale jak sobie siłą umysłu odjąłem 20 lat na czas seansu to siadło.

Dodano po 5 minutach 47 sekundach:
Ma się tego nosa, właśnie przeczytałem że to jest na podstawie opowiadania Joe Hilla (syna Stephena Kinga)
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Dokładnie, Black Phone napisał syn Stephena Kinga
i jest to o potwornym facecie z balonikami porywającym dzieci, tylko że w książkowym oryginale tym potworem był... uwaga uwaga... clown
kreatywność level 9000
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

No właśnie paradoksalnie przez to trochę się zawiodłem xd Myślałem, że to taki hołd, list miłosny, a to syn przedstawia się innym nazwiskiem (zapewne po to, żeby nie jechać na sławie ojca), po czym pisze coś z tak mocnym ojcowskim odciskiem palca, że człowiek zastanawia się czemu zamiast zmiany nazwiska nie zmienił imienia na Stephen.
RIVALDO111
Zbanowany

30 lat a nadal ulubiony film akcji. Główny villian ma dziś...83 lata

Awatar użytkownika
Hersk

Post autor: Hersk »

Zajebisty film i prześmieszna kreacja Rodmana.
"Ego nie dokarmiam kopaniem okopanych
to nie walka – pokonywanie pokonanych"
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Tak, też uwielbiam Jackie Chana.
RIVALDO111
Zbanowany

RIP aktor grający Punishera War Zone. 58 lat.

ODPOWIEDZ