Kaz Bałagane - B&B WARSAW (2023)
Re: Kaz Bałagane - B&B WARSAW (2023)
z poza singlowych Stare Miasto / Nowe Miasto i Bania u Cygana doskonałe traczki, najlepszy Jacek. poza tym jak zwykle ostatnio, czyli za długo i bardzo nierówno. czyli znowu wrzucę kilka traczków na plejkę i do całości wracał nie będę.
tak sobie mysle, ze kaz nieswiadomie sam psuje odbior plyty (przynajmiej takim osobom, jak ja) wypuszczajac zawsze przed premiera wiekszosc najlepszych trakow i jak wychodzi calosc, to jestem juz nimi troche znudzony, mimo ze czesc z nich to dobre kawaliny
-
tomeczek2301
Miała być płyta z OG Olgierdem w stylu nuty z płyty, ale wiadomo co się odjebalo, ale kurwa szkoda
- Oportunistycznyebaka
Czyli co? Cała płytę byłaby próba wejścia w tempo i nie wyjebania się z bitu?
-
tomeczek2301
Jak ci nie siedzi twoja sprawa, ja i wiele innych osób ma inne zdanie

Kaz Bałagane się skończył!!!1 12k po 24h na YouTube
Spoiler
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
calkiem spoko ten narkopop wave 2
lubię janusza yeyko i refren w dzwonach, diho musi jakować bo chyba maskuje tym jak chujowo składa, tutaj ani razu nie użył spójnika i straszna ta zwrotka xD najlepszy numer z osą
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Jak myślicie, jaką płytę kupił Jaca w wieku 13 lat w kawałku Ratusz Arsenał?
Spoiler
- scam_sakawa
Zabójstwo Liryczne 2.0
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
- Joydivision91
Wydaje mi się, że to musiało być w okresie 2001-2003 i z kontekstu kawałka i jego story wynika że chodzi o grupę rapową, a nie o pojedynczego rapera. Raczej składy typu WWO, Grammatik, Fenomen, Pokahontaz nie hejtują młodych graczy i jedyne co mi pasuje co mógł kupić Jaca, to płyta Nagły Atak Spawacza
Biorąc pod uwagę, że Bałagane jest z rocznika 88 i nawija, że to płyta jest "kasztanów", to brałbym pod uwagę płyty z lat 2000-2001 i obstawiałbym:
1. Grammatik
2. Paktofonika
3. Stare Miasto
Ale najbardziej Grammatika.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
- Bryx Fenrir
Jestem mega pozytywnie zaskoczony tym co usłyszałem. Naprawdę, ta płyta jest po prostu najlepsza jaką w tym roku udało mi się przesłuchać, Kazek w bardzo wysokiej formie, bitowo może nie było jakoś wybitnie, ale jego sama stylówka pokazała tutaj, że nadal potrafi rapować na wysokim poziomie. Natomiast to co zrobił tutaj OG Olgierd zapamiętam na długo, genialna gościnka. Piękna płyta Kaz. 5/6
- przedszkolanek
fajnie, ale
o eldo to już nikt w ogóle nie pamięta, a noon to jakiś tam szacunek jednak ma, za to magik został memem, o tych dwóch melepetach nie wspominając
no ogólnie dobra płytka
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
rozbroił mnie bit w ratuszu, zresztą imo najlepszy numer obok spodenek krótkich
Osluchalem się z materiałem no i jest dobra płyta na dobrych kurwa bitach a hejt imo też przesadzony. Ostatnia guma i numer z osa najlepsze
Numer z Osą i Olgierdem najlepsze, w ogóle Olo jedyny ołdżi polskiej sceny