O.S.T.R - DIAPORAMA (2023)
Re: O.S.T.R - DIAPORAMA (12.04.2023) [Zapowiedź]
Jestem w połowie pierwszego odsłuchu i kurwa jest źle, jak za najgorszych czasów w dyskografii Ostrego z okresu Jazz Dwa Trzy. Wlatuje refren z Miłości z Urzędu i kurwa wymiękam - „syndrom niedopchnięcia, syndrom niedopchnięcia, syndrom niedopchnięcia”. No kurwa to jest poziom późnego VNMa.
Może jeszcze spróbuje dosłuchać, ale wątpię - po 11 z 24 (sic!) trackow jestem zupełnie wymęczony. Jedyne co pamietam z płyty to, że Quebo odmówił Ostremu gościnki, bo skończył karierę, a później wyszedł kawałek z jego featem i Ostrego boli o to dupa. No i oczywiście SYNDROM NIEDOPCHNIECIA.
Może jeszcze spróbuje dosłuchać, ale wątpię - po 11 z 24 (sic!) trackow jestem zupełnie wymęczony. Jedyne co pamietam z płyty to, że Quebo odmówił Ostremu gościnki, bo skończył karierę, a później wyszedł kawałek z jego featem i Ostrego boli o to dupa. No i oczywiście SYNDROM NIEDOPCHNIECIA.
- Joydivision91
Płyta nie jakaś wybitna, ale nie męczy słuchanie Ostrego. Na plus kawałki: Nie znaczę nic, Miejska Ślepota 2, Mental Clash, W Chmurach, Travis - ale bity robią ogromną robotę. No i ciekawa kwestia, że w roku 2023, po 8 latach Ostr stwierdził, że się spruje do Queby, że siemu nie odwdzięczył za bit do Światłowstrętu
Osobiście liczyłem na powtórkę bitową z 042 Requiem i niestety jak dla mnie podkładowo zawód, nie ma jakieś magii choć kilka basówek fajnych, mimo że jest to dość nudnawy longplay to koniec końców nie słucha się tego jakoś tragicznie, zgadzam się z poprzednikiem wyżej, iż nie męczy. Ktoś wie, które to te bonus tracki?
W ostatnim czasie jak strzela to w samych wacków rapowych, którzy mu nie odpowiedzą bo są za słabi/nie kalkuluje się im to - Kizo, Young Leosia, Żabson, bądź są na rapowej emeryturze - Quebo. Wszystko po to, żeby publika robią wow, bo O.S.T.R nie bierze jeńców i nie strzela w nieboJoydivision91 pisze: ↑12 kwie 2023, 10:32No i ciekawa kwestia, że w roku 2023, po 8 latach Ostr stwierdził, że się spruje do Queby, że siemu nie odwdzięczył za bit do Światłowstrętu
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Dałem ze 40 sekund tej płycie
- FruitOffTheWall
śmiszny ten kawałek gdzie on ma bol dupy ale jednak nie ma bo na koncu mowi ŻE NIE CHCE BEEFU. Lecz beka z quebonafide biznesmena, co jak bit chciał to daj mnie ale jak juz dograć to ja nie rapuje
wolałbym żeby wypuścił ten diss na kida niż płyte
wolałbym żeby wypuścił ten diss na kida niż płyte
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Jak ty dzbanie słuchasz tych numerów jak wyciągnąłeś z tego kawałka takie wnioski xD
OSTR przecież na koniec sam pocisnął siebie że sam w taki sposób odmawia/zdarzało mu się coś odpierdolić. Taka konwencja kawałka, średnia ale nie doszukujmy się HIPOKRYZJI na siłę czy to u niego czy innych bohaterów kawałka bo chyba nie ogarnąłęś konceptu
OSTR przecież na koniec sam pocisnął siebie że sam w taki sposób odmawia/zdarzało mu się coś odpierdolić. Taka konwencja kawałka, średnia ale nie doszukujmy się HIPOKRYZJI na siłę czy to u niego czy innych bohaterów kawałka bo chyba nie ogarnąłęś konceptu
- FruitOffTheWall
oho bortwick sie wyświetlił
rip zioloziolo
CAISHEN zajebisty numer.
dobry materiał
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Podoba mi się ta płyta. A nie spodziewałem się ze jeszcze to o Adamie napisze
F1 to królowa. Zawsze była.
W Chmurach pierwszy jego track od nie pamiętam kiedy, który mam realną ochotę zapętlać, fajnie sobie tam bit bangla i refren. Z reszty na jeden odsłuch niewiele zapadło w pamięć
- Bryx Fenrir
Cristal to jest znakomity kawałek, bit jest kapitalny, swoje racje ma, ciekawe czy ktoś się odniesie, jak kiedyś Kizo
Dobra płyta po pierwszym odsłuchu dała radę. Ten kawałek z ksywkami bardzo fajna koncepcja. Ostry jako pierwszy w polskim rapie nie strzelał w niebo a kawałek taki że i tak nikt się do niego o niego nie spruje
Może i album jest poprawny ale jak słucham jazzurekcji czy jazz w wolnych chwilach a później słyszę takie coś to nie potrafię znaleźć choćby jednego powodu by zapętlić tą diapoarme. Powiedzieć, ze to przepaść to nic nie powiedzieć.
- gods bidness
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Mam to samo co przy Instrukcji...
Kurwa to jest dobre
Kurwa to jest dobre
cyk
W chmurach mega spoko numer, reszta po prostu okej.