O.S.T.R.
Re: O.S.T.R.
ale żałosne te powody xDDD
- piernikowyskoczek
dobre właśnie
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Najlepsze było jak wspomniał jako pierwszy argument, że do Wojewódzkiego nie pójdzie, bo zła rodzina za czasów minionego ustroju, ale do Żurnalisty co to ma afery na koncie z niepłaceniem długów łącznie na ok. 400 tysięcy to już nie ma problemu. 
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
No istnienie tego oszusta i udzielanie mu wywiadów to dla mnie jakieś jebane kuriozum, pobijam posta w chuj.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Osrał się szkłem przy chłopakach
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
-
Krzysztof_
Jest w tym sporo racji, aczkolwiek trzeba oddać Żurnaliście, że jest do tych rozmów rzetelnie przygotowany i daje się wypowiedzieć swojemu rozmówcy. Jeżeli w danej rozmowie nie ma zbyt wiele jego "głębokich" przemyśleń albo wtrętów, z kim to on nie rozmawiał i co ktoś nie powiedział (to brzmi fajnie jak jesteś Kubą Wojewódzkim, a nie gościem, który siedzi w tym może ze dwa lata), to spoko się tego słucha. Oddzielmy Żurnalistę-człowieka od Żurnalisty-podcastera.
do wojewódzkiego nie pójdzie bo jego stary dojebał jakiemuś jemu wujkowi czy coś xD
zadra pokoleniowa
dobrze że się skończył bo by dalej uczył młodzież takiego polactwa najgorszego
zadra pokoleniowa
dobrze że się skończył bo by dalej uczył młodzież takiego polactwa najgorszego
mieszane uczucia, niby rodziny sie nie wybiera i nie powinno sie odpowiadac za jej grzechy, ale jak sie pelnymi garsciami czerpie korzysci z pozycji czlonkow rodziny i robi kariere na ich garbach to juz spoko? wojewodzki swoja medialna pozycje zawdziecza w duzej mierze koneksjom starego ktory z kolei był komuszą swinią (z glosnych spraw przypisuje mu sie chociazby ukrecenie lba sprawie prowokacji bydgoskiej) i ja w sumie jestem w stanie zrozumiec, jesli komus przez to rzyg podchodzi do gardla
tak samo jak kogos moze zniesmaczac majątek i pozycja przykladowego seby kulczyka, mimo ze nie odpowiada on osobiscie za np. prywatyzacje TPSA
tak samo jak kogos moze zniesmaczac majątek i pozycja przykladowego seby kulczyka, mimo ze nie odpowiada on osobiscie za np. prywatyzacje TPSA
dlaczego uważasz, że Wojewódzki w dużej mierze zawdzięcza swoją pozycję medialną staremu? jakieś konkrety?
totalny zbieg okoliczności tak jak w przypadku wielu resortowych dzieci
Zajebisty powód, żeby nie iść. Nieironicznie. Nie wiem, jak można z tego bekę cisnąć.
To proste - jak pójdę leżeć to w końcu odpocznę
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Wiem jak to się kończy, nie jestem głupcem
Będę bogaty w kurwę! lub martwy, okaże się wkrótce
Kurwa to jest dopiero pojebane że trzeba mówić o takich oczywistościach
- gods bidness
To samo z Tede. Gdyby nie był resortowym dzieckiem, nikt nigdy by żadnej jego płyty nie przesłuchał. Oprócz tego dupowłaza Numera. On by przesłuchał, nawet jakby ojciec Tedego był z Solidarności i najebany śpiewał, że mury runo. Runo, runo.
-
Krzysztof_
Przesłuchałem sobie ten wywiad z Żurnalistą i trzeba przyznać, że w sumie dobrze, że O.S.T.R. nie udziela zbyt wielu wywiadów. Jak dla mnie on jest czasem karykaturalny w udawaniu, że świat wokół go w ogóle nie interesuje, jest odcięty od wszystkiego poza robieniem muzyki i nie interesują go w ogóle pieniądze. Wierzę, że może taki być do pewnego stopnia, ale kreowanie się na kompletnie normalnego człowieka w przypadku kogoś, kto jakby nie patrzeć odniósł ogromny sukces muzyczny wygląda nieco sztucznie.
Z jednej strony na płycie potrafi zarapować że ma kilka samochodów, buty nie mieszczą się w szafie i od zawsze zgarnia kupę hajsu, a z drugiej to pytany o cokolwiek związanego z komercyjnym aspektem działalności ucieka od odpowiedzi i za wszystko odpowiada management, on nic nie wie i nawet się nie spyta ile poszło płyt. Brakuje żeby powiedział, że on nawet nie wie ile bierze za koncert.
Z jednej strony na płycie potrafi zarapować że ma kilka samochodów, buty nie mieszczą się w szafie i od zawsze zgarnia kupę hajsu, a z drugiej to pytany o cokolwiek związanego z komercyjnym aspektem działalności ucieka od odpowiedzi i za wszystko odpowiada management, on nic nie wie i nawet się nie spyta ile poszło płyt. Brakuje żeby powiedział, że on nawet nie wie ile bierze za koncert.
no ostr to pierwszy król populizmu i hipokryzji w pl rapie, troche prototyp palucha ktory zostal ostrym dla sebków (bo skrzypek lekko skrecal w strone inteligentnego sluchacza jednak)
Az mi się przypomniał wywiad sprzed dekady gdzie próbował forsowac tezę ze ciezko mu kupić spodnie za 300 zł, bynajmniej dla tego że uważa to za zbyteczne
No i miał racje - po co miał kupować spodnie za 300 zł, skoro dostswal takie i droższe od sponsorów?