Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

yaneq

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: yaneq »

Ben Chillwell ma podpisać nowy kontrakt, gituwa

Dodano po 20 godzinach 50 minutach 33 sekundach:
Podpisał :cool:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Chillwell oficjalnie 2027,
Turnee z kurwa Brighton i Brentford po USA tez oficjalnie (znaczy jedno miasto)

I na deser:
According to UOLEsporte [following the report from reliable Argentinian outlet TyCSports], Marcelo Gallardo is close to agreeing a deal with Chelsea as the new permanent manager. - chociaż ktos w komentarzach pisał, ze to złe tłumaczenie (i ze po prostu by chcial w Anglii i kiedyś tam Chelsea się kontaktowała. Z drugiej strony jest coś o poparciu Enzo
Obrazek
yaneq

Post autor: yaneq »

A któż to taki
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Tak z ciekawości bo widzę że tu strasznie dużo fanów Chelsea. Kogo Wy zostawiacie w ofensywie z tego zespołu, bo jako neutral to jak Boga kocham nie wiem czy oszczędził bym nawet 1 grajka. XD

No chyba że Harvetz latał by tylko w środku to może jego

Auba,Sterling raczej już blisko mety. Ziyech to pewnie na już bilet na lotnisko. Felix szczerze był dla mnie zawsze mega przehypowany. Pulisic i Mount chyba już pewnego poziomu nie przeskoczą. I to chyba będą chłopaki na taki klub 8-11.

Dodano po 50 minutach 8 sekundach:
45 goli w ogólnym sezonie Erlinga to najlepszy rezultat w historii gracza Premier League.

Wcześniejsze 44 goli należało do Salaha i RVNa.

Łamie gość rekordy za rekordem.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

felix wydawał się przehajpowany, ale jakoś mnie przekonuje, jedyny który zapierdala w tym ataku
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Bakan

Post autor: Bakan »

Havertz to zawodnik, którego wciąż w pełni nie wykorzystano i który w sprzyjającym środowisku ma papiery na bycie topowym piłkarzem. Inna sprawa, że trudno go sklasyfikować pod względem pozycji, ale moim zdaniem AM w 4-2-3-1, SS w 4-4-2, lub napastnik, ale w typie Firmino w 4-3-3, a więc niekoniecznie dający 20 goli, ale tworzący przestrzeń dla skrzydłowych. Tylko jeśli ma mieć to sens, to musisz mieć tam gości co mają we krwi walenie tych 15 bramek na sezon. No i generalnie Havertza i Felixa trudno zmieścić w jednej jedenastce. Chelsea jest w ofensywie bardzo niezbalansowana. Nie ma punktu odniesienia.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

prawda to. havertz w takim ustawieniu jak np. bernardo silva to byłby zupełnie inny piłkarz, no ale też musi miec z kim grać, a nie z ludźmi, którzy de facto najlepiej by się sprawdzili na tej samej pozycji
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

bernardo wczoraj swoim dryblingiem zakończył karierę alphonso daviesa :D pierwszy raz oglądałem mecz na takim poziomie, gdzie tak kogoś zmiażdżono xd
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

instinkt pisze: 11 kwie 2023, 20:40
ale to jest pojebana historia, Wrexham robi to co Sunderland z Till I Die tylko w wersji ZDECYDOWANIE bardziej hollywoodzkiej, bo szykującej się na wyplottwistowany happy end
Bakan

Post autor: Bakan »

emcess pisze: 12 kwie 2023, 8:04 prawda to. havertz w takim ustawieniu jak np. bernardo silva to byłby zupełnie inny piłkarz, no ale też musi miec z kim grać, a nie z ludźmi, którzy de facto najlepiej by się sprawdzili na tej samej pozycji
On w (niestety) pojedynczych zagraniach pachnie mi trochę Bergkampem. Inteligencja, czucie przestrzeni. Swoją drogą futbol, który opierał się na 4-4-2 lepiej promował takie jednostki jak właśnie Havertz, czy Felix, a już taki Dybala to w 98 u każdego dzieciaka nad łóżkiem by wisiał. Dziś, żeby tych naturalnych second strikerów zagospodarować, to trzeba trochę pogłówkować i potem kończą właśnie jako fałszywe 9, 10 lub odwróceni skrzydłowi, a to wszystko nie to. Czasem ktoś im swoje w 3-5-2 da pograć, ale to mało popularny system.
RIVALDO111
Zbanowany

bloodyhell pisze: 12 kwie 2023, 8:53 bernardo wczoraj swoim dryblingiem zakończył karierę alphonso daviesa :D pierwszy raz oglądałem mecz na takim poziomie, gdzie tak kogoś zmiażdżono xd
Ominął cię chyba dwumecz Bayern Barca na przestrzeni lat. Jak jedni i drudzy ośmieszali się nawzajem. A starcia Messi vs Boateng stały się legendarne.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
bloodyhell

Post autor: bloodyhell »

nie no, wiadomo, że to co messi z boatengiem tam zrobił to kek mocny który urósł do mianu mema, tak samo słynna dziura suareza na davidzie luizie, ale sprzedane CZTERY dziury w jednej akcji, z czego trzy z nich jednemu z najlepszych lewych obrońców młodego pokolenia, no to już jest ewenement dla mnie :lol:
RIVALDO111
Zbanowany

Akurat w dzisiejszej piłce obrońcy mają bardziej hype za ofensywę niż obronę, a nawet w wielkiej medialnej topce są przeciętni vide Trent Alexander Arnold.

Jak z tym Daviesem jest to szczerze nie wiem bo ja obecnie śledzę tylko Premier League i LM.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Bakan pisze: 12 kwie 2023, 7:58 No i generalnie Havertza i Felixa trudno zmieścić w jednej jedenastce
no a przypominam ze oni jeszcze mają zaklepanego Nkunku, które wpasowuje się w podobny profil zawodnika
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
RIVALDO111
Zbanowany

Chelsea oficjalnie 4 mecz z rzędu bez gola. Idzie nowa seria gwiazd ofensywy :rotfl:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Brighton, Madrid, Newcastle, Man City, United, Arsenal, Newcastle, Forest & Bournemouth

Ile Fronk uzbiera punktów?
Obrazek
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

O kurwa :lol: z Forest i Bournemouth może coś ugra
RIVALDO111
Zbanowany

Cz4rny1337 pisze: 12 kwie 2023, 23:41 Brighton, Madrid, Newcastle, Man City, United, Arsenal, Newcastle, Forest & Bournemouth

O kuźwa tu będzie ciężko o 3 gole

PS- wiecie co mnie bawi,że w tym marazmie to mam wrażenie że Werner byłby dziś najlepszym graczem ataku w Chelsea. Z tych 10 chłopa co ma obecnie Chelsea
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Cz4rny1337 pisze: 12 kwie 2023, 23:41 Brighton, Madrid, Newcastle, Man City, United, Arsenal, Newcastle, Forest & Bournemouth

5, remisy z Arsenalem i Bournemouth oraz wygrają z Forest 1-0, to moja prawda futbolu

Ale przynajmniej teraz w xg się zgadza, że nie mają tego zawyżonego, uff

Nawet Astrid już nie wytrzymuje, pięć dni temu się masturbowała że Fronk wraca a dziś już do Chin cały skład wysyła, a Lampard powiedział że się nie spodziewał że Real jest tak dobry xdd
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2023, 0:34 przez potter, łącznie zmieniany 3 razy.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
ODPOWIEDZ