O.S.T.R - DIAPORAMA (2023)
Re: O.S.T.R - DIAPORAMA (12.04.2023) [Zapowiedź]
Big Ostry w klipie 
- przedszkolanek
tej, nawet taki przyzwoity oldboy hiphop
niech sobie egzystuje na marginesie
niech sobie egzystuje na marginesie
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Mam wrażenie że Gibbs na topie szybko się znudzi. Facet strasznie monotematyczny jest.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Drugi singiel o wiele słabszy względem pierwszego. A szkoda, bo już się zacząłem jarać nadchodzącą płytą.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
- Joydivision91
Chyba trochę Ostrego i Asfalt poniosło, że preorder kosztuje 99 zł plus 15 zł za przesyłkę, gdzie całość nie jest nawet w jakimś boxie, a samo cd w empiku będzie kosztowało 60 zł. Na szczęście mi się udało kupić wszystkie wydania preorderowe Ostrego z drugiej ręki za max 40 zł po paru miesiącach od premiery i tutaj też sobie poczekam aż jakiś zagorzały fan będzie chciał odsprzedać ten super limitowany preorder
@Joydivision91 Jestem tego samego zdania tylko w empiku będzie wersja bez bonusowych numerów, sam wstrzymałem się z zakupem.
no niestety asfalt mocno podupadł i właściwie ich wydawnictwo opiera się na ostrym :/Joydivision91 pisze: ↑08 kwie 2023, 8:43 Chyba trochę Ostrego i Asfalt poniosło, że preorder kosztuje 99 zł plus 15 zł za przesyłkę, gdzie całość nie jest nawet w jakimś boxie, a samo cd w empiku będzie kosztowało 60 zł. Na szczęście mi się udało kupić wszystkie wydania preorderowe Ostrego z drugiej ręki za max 40 zł po paru miesiącach od premiery i tutaj też sobie poczekam aż jakiś zagorzały fan będzie chciał odsprzedać ten super limitowany preorder
Też mam wrażenie, że ceną tego preordera Asfalt chce finansowo choć trochę odbić sobie ostatnie dość chude lata, ale zupełnie nie zauważyli, że Ostry nie jest już tak popularny, jak kiedyś i taką ceną tylko zniechęcają ludzi.
Zresztą widać, że sprzedaż nie idzie oszałamiająco, skoro do premiery zostały 4 dni, a wydanie preorderowe wciąż wisi w sklepie.
Zresztą widać, że sprzedaż nie idzie oszałamiająco, skoro do premiery zostały 4 dni, a wydanie preorderowe wciąż wisi w sklepie.
Po prostu asfalt nie umie już w marketing. Przecież o ostrym ostatnio było cicho. Jedynie jak nawinął wersy o Kizo i Young Leosi to wtedy było o nim trochę głośniej. Dla mnie to jest o tyle dziwne, bo przecież Tytus miał żyłkę do doboru raperów (Fisz, Ostry, Taco, Otso, Miętha, MeekOhWhy)
przede wszystkim Tytus już chyba nie ma ambicji, by Asfalt był jakąś kuźnią wielkich talentów, czy tam stajnią odkrytych przez niego, nietuzinkowych perełek. wycisną co się da z Adama i pewnie pozostaną przy dystrybucji/sprzedaży różnych płyt, sklepie stacjonarnym i winiarni. przecież tam się biznesowo i tak spina wszystko legancko nadal, a i kuponów do odcinania trochę jest.
ale tak, ciekaw jestem sprzedaży tej płyty i miejsca na OLiSie.
ale tak, ciekaw jestem sprzedaży tej płyty i miejsca na OLiSie.
Każdy tak gada, a potem wlatuje złoto, albo platyna za płytę. Ostry ma oddany fanbase i może nie nabijają mu po kilkanaście wyświetleń pod jednym klipem, ale kupują jego płyty.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Stawiam, że będzie na 1.
Odświeżyłem sobie ostatnie wyróżnienia Adama za płyty:
1. Gniew - platyna,
2. Instrukcja Obsługi Świrów - platyna (złoto w preorderze),
3. W Drodze Po Szczęście - 2x platyna (złoto w preorderze).
Płyty Ostrego bardzo dobrze schodzą. I stawiam, że większość wyróżnień jest nabita przez kupowanie fizyków, bo wyświetleń wielkich nie nabija na swoich kawałkach (poza W Drodze Po Szczęście, bo tam ładne wyświetlenia zbierał).
1. Gniew - platyna,
Płyty Ostrego bardzo dobrze schodzą. I stawiam, że większość wyróżnień jest nabita przez kupowanie fizyków, bo wyświetleń wielkich nie nabija na swoich kawałkach (poza W Drodze Po Szczęście, bo tam ładne wyświetlenia zbierał).
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2023, 12:10 przez Patryk233, łącznie zmieniany 1 raz.
Haos chyba miał złoto, zaś requiem 042 nie wiem jak zapikował (uwielbiam tę płytkę za bity)
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2023, 12:14 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
@SiNi zapomniałem zupełnie o tej płycie, ale to w duecie z Hadesem. Tak czy siak, Ostry opierdolił koło miliona płyt jak nic. Chłop ma kurewsko dobrą pozycję na scenie i to zasadniczo od początków swojej kariery.
Wszystko jest nabite za same fizyki, Asfalt nie zgłasza streamingow do wyróżnień.Patryk233 pisze: ↑08 kwie 2023, 12:07 Odświeżyłem sobie ostatnie wyróżnienia Adama za płyty:
1. Gniew - platyna,
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
1. o0o
2. W CHMURACH
3. STEVIE WONDER FEAT. LUCK7
4. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO FEAT. SARIUS
5. CRISTAL
6. FLAM
7. NIC WIĘCEJ
8. MIEJSKA ŚLEPOTA 2 FEAT. MŁODY O
9. CAISHEN FEAT. YOUNGS TEFLON, TARA MILLS, ROSS BELLY, PROD. CARNS HILL
10. UNC BLUE
11. MIŁOŚĆ Z URZĘDU
12. 999
13. W.P.R. FEAT. ELIASZ
14. LEMON FEAT. GIBBS
15. EJ
16. MENTAL CLASH
17. I CH..
18. TRAVIS
19. MI CASA
20. BLUE SCREEN ZOMBIES FEAT. MOR W.A.
21. SEC
22. 5TKI FEAT. GREEN
23. ERROR
24. NIE ZNACZĘ NIC
ZA 99 ziko to mógłby chociaż podać ile tych niby dodatkowych numerów.
2. W CHMURACH
3. STEVIE WONDER FEAT. LUCK7
4. WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO FEAT. SARIUS
5. CRISTAL
6. FLAM
7. NIC WIĘCEJ
8. MIEJSKA ŚLEPOTA 2 FEAT. MŁODY O
9. CAISHEN FEAT. YOUNGS TEFLON, TARA MILLS, ROSS BELLY, PROD. CARNS HILL
10. UNC BLUE
11. MIŁOŚĆ Z URZĘDU
12. 999
13. W.P.R. FEAT. ELIASZ
14. LEMON FEAT. GIBBS
15. EJ
16. MENTAL CLASH
17. I CH..
18. TRAVIS
19. MI CASA
20. BLUE SCREEN ZOMBIES FEAT. MOR W.A.
21. SEC
22. 5TKI FEAT. GREEN
23. ERROR
24. NIE ZNACZĘ NIC
ZA 99 ziko to mógłby chociaż podać ile tych niby dodatkowych numerów.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Akurat nie winił bym Asfaltu czy potrafi w marketing czy nie. Poprostu tam oprócz Ostrego skończyła się moda na Asfalt rekord. Tak jak na Prosto ,Stoprap czy BOR i choć by nie wiem jak na głowie stawał tego już nie da się odbudować.Usemq pisze: ↑08 kwie 2023, 11:22 Po prostu asfalt nie umie już w marketing. Przecież o ostrym ostatnio było cicho. Jedynie jak nawinął wersy o Kizo i Young Leosi to wtedy było o nim trochę głośniej. Dla mnie to jest o tyle dziwne, bo przecież Tytus miał żyłkę do doboru raperów (Fisz, Ostry, Taco, Otso, Miętha, MeekOhWhy)
Dziś rządzi 2020,SBM,Gugu, 2GML, Quequality i Step.
Nawet taka potęga jak SBM nie ma łatwo gdy na kanale nie ma Białasa czy Kinnego Zimmera/XD/
A co tu winić Asfalt że inni zawodnicy nie potrafią iść na miliony.
Dziś to nawet odnoszę wrażenie że mocniejsi są ludzie z underu którzy idą powoli na górę -Rusina,White Widow,Vkie ,Asster niż ludzie w wielkim labelu którzy próbuje na hama wcisnąć wytwórnia.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
- stratemirat
Przecież to dzieci Warnera/Def Jamu, undergroundowy jak TeleranekRIVALDO111 pisze: ↑10 kwie 2023, 0:10 Dziś to nawet odnoszę wrażenie że mocniejsi są ludzie z underu którzy idą powoli na górę -Rusina,White Widow,Vkie ,Asster niż ludzie w wielkim labelu którzy próbuje na hama wcisnąć wytwórnia.
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Tak tylko oni mają takich kilkudziesięciu podpisanych. Bycie w Def lub Warner nie daje ci stuprocentowego sukcesu. Pierwszy lepszy przykład to Asthma w Def i Mokebe w Sony.
Asster,Rusina i Vkie poprostu mają silny fanbase.
Asster,Rusina i Vkie poprostu mają silny fanbase.