Najlepsze / najładniejsze wydania płyt i preorderów

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Joydivision91

Najlepsze / najładniejsze wydania płyt i preorderów

Post autor: Joydivision91 »

Zakładam wątek dla kolekcjonerów płyt CD. Według mnie jednym z lepiej wydanych płyt w Polsce jest OSTR - "W drodze po szczęście". Lubię takie niestandardowe wydania płyt, które zwracają uwagę i od razu wyróżniają się na półce wśród innych płyt.

Jakie według was wydania warto mieć na swojej półce, np ze względu na ciekawą poligrafię, okładkę albo dodatki do preorderu?

https://asfaltshop.pl/product/9893-ostr ... czescie-cd

Obrazek
Awatar użytkownika
SiNi

Re: Najlepsze / najładniejsze wydania płyt i preorderów

Post autor: SiNi »

Osobiście jestem przeciwny wydaniom w powiększonych opakowaniach, boxach czy innych podobnych, fakt wygląda to na półce różnorodnie, jednak zbędnie zajmuje miejsce, jak dla mnie to zwykłe plastik pudeło (to nowsze) z kozacką okładką rulez , ewentualnie plus cienka obwoluta, papierowych książek nie lubię, choć są wyjątki jak np. Siwers- Powrót Drogi Donikąd w wersji preorderowej pudełko przestawia turecki dywan na którym jest naklejona wypukła litera S z włókna, całkiem fajnie to wyglada.
Awatar użytkownika

Post autor: #1 »

Ja zawsze byłem zachwycony jakością digipacka Shovany Mixtejp. Bardzo bardzo przyjemny w dotyku, jakby woskowy czy hujwiejaki. Winyl Ezoteryka Quebo fajnie wydany był.
^ kogo to chuj obchodzi?
Awatar użytkownika
ricky

Post autor: ricky »

to moj faworyt, nigdy nie widzialem w polskim rapie fajniejszego wydania fizycznego
Spoiler
Obrazek
FUCK OFF MR LAHEY
lll

Post autor: lll »

No Forin ogólnie ładne projekty mial
Awatar użytkownika
Krynew

Post autor: Krynew »

To jest dla mnie topka, szkoda, że sama płyta treściowo nie do końca
Spoiler
Obrazek
Kocham, pozdrawiam
JackHerrer

Post autor: JackHerrer »

Pyskaty - pasja, okładka w 3d . Pochwalcie się chłopy ile macie płyt. Ja 116, kolejne w drodze
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Adi Nowak bodajże prawdziwe stówki wkładał do deluxe edition
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
scarz

Post autor: scarz »

W Drodze Po Szczęście faktycznie fajnie wydane było, ale z perspektywy czasu dużo miejsca na półce mi zajmuje, bo dość nieforemne jest.

Jednym z ciekawszych wydań było Tylko Dla Dorosłych z drugą płyta schowaną za drugim dnem boxa. Zajebiscie to współgrało z konceptem albumu.

Cafe Belga i Szprycer od Taco były fajnie wydane w boxach z magnetycznym zamknięciem.

Ale chyba najciekawsze polskie wydanie, jakie miałem na półce (teraz pewnie leży w piwnicy u rodzicow) to Cisza & Spokój Dużego Pe. Zajebisty pomysł ze połączeniem pudełka i książeczki w skoroszyt z powycinanymi w środku kartkami.
Spoiler
Obrazek
Pierwsze wydanie W Pogoni Za Lepszej Jakości Życiem było w bardzo ładnie wyglądającym digipacku, nawet okładka ktoś się pobawił i była matowa z połyskliwym nadrukiem. Zawsze mi żal dupe ściska, że pogoniłem to na Allegro ze 14 lat temu.
8es

Post autor: 8es »

To w spoilerze klasa :joint: świetny pomysł, zajebisty styl tego wszystkiego props

E: ogólnie średnie jest wydawanie jakichś nieproporcjonalnych pudełek o dziwnych kształtach w których nic nie ma poza niezbyt imponująca szatą graficzną tylko :dunno: się nie mieszczą w szafki.takie
Bezsensu
Świetnie jeśli jest inaczej
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
Awatar użytkownika
frikz

Post autor: frikz »

Luxair pisze: 06 kwie 2023, 20:21 Adi Nowak bodajże prawdziwe stówki wkładał do deluxe edition
Niesamowicie miła sytuacja.
Gdy Adiemu Asfalt dystrybuował płytę na swoim sklepie pojawiła się możliwość zakupu kilku sztuk wersji specjalnej za 100 zł. Ten kto zakupił znalazł w paczce bodajże dwie wersje płyty (specjalną i zwykłą) + 100 zł w papierze jako podziękowanie, że zaufał debiutantowi.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2023, 21:42 przez frikz, łącznie zmieniany 2 razy.
styl zakręcony jak czas akkusativ
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

No i ukryta płyta w "Tylko dla dorosłych" skrzypka
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kokor

Post autor: Kokor »

Siwers/Tomiko - Ogień ma bardzo estetyczne wydanie, podobają mi się bardzo grafiki drask na bokach obwoluty
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

Luxair pisze: 07 kwie 2023, 11:39 No i ukryta płyta w "Tylko dla dorosłych" skrzypka
która jako jedyna płytę z kolekcji zgubiłem, przez to, ze wyglądała jak zwykła czysta płyta :mad:

medium ładnie wydawał zwykle, teorie gralla czy księgę pszczół
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
the

Post autor: the »

Najładniej wydana płyta to Rapersampler bo LITERKI SWIECOM
Awatar użytkownika
SiNi

JackHerrer pisze: 06 kwie 2023, 18:09 Pyskaty - pasja, okładka w 3d . Pochwalcie się chłopy ile macie płyt. Ja 116.
Kilka wydań było w 3D tak na szybko z tego co pamietam to na pewno takowe pojawiło się u Smolastego, Trill Pema, Szpaka i Jody - ogólnie jeśli chodzi o wydania preorderowe to nawet pomijając ich wygląd zdecydowana większość ma lipne okładki.
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2023, 11:53 przez SiNi, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Joydivision91

Post autor: Joydivision91 »

SiNi pisze: 08 kwie 2023, 11:24 Kilka wydań było w 3D tak na szybko z tego co pamietam to na pewno takowe pojawiło się u Smolastego, Trill Pema, Szpaka, Gedza i Yody.
Jeszcze Reedycja Eisa jest z okładką 3D

the pisze: 07 kwie 2023, 16:51 Najładniej wydana płyta to Rapersampler bo LITERKI SWIECOM
I za dodatkową płytę z ekskluzywnego preorderu trzeba było dopłacać za przesyłkę, ale nie rozumieliśmy wtedy geniuszu Mesa
Awatar użytkownika
SiNi

@Joydivision91 Tak, fajnie wygląda.

Ogólnie chyba lepiej wskazać ładną okładeczkę, niż wydanie w wyjątkowym pudełku jak chillwagon - w większości pochowałem opakowania , żeby zrobić miejsce i wstawić na półkę same płytki ( ale są wydania w których się nie da jak np. u Ostrego)
Awatar użytkownika
SiNi

Musiałbym przesortować masę płyt, ale z tych okładek co zapamiętałem to JWP - Koledzy, Gedz - Stamina, Gruby Mielzki - Do Wesela się zagoi, Jan Rapowanie - Uśmiech, Fabijański - Prymityw , Szpaku -Dzieci Duchy mimo, że lubie płytki Pejuchy to rozwaliła mnie jego okładka ze szczochem na twarzy hehe chyba nie miał żadnej fajnej, a nie 2050 była ładna.
ODPOWIEDZ