Żabson - Ostatni Ziomal (2023)
Re: Żabson - Ostatni Ziomal (2023)
Straszne gówno ten album, ale najbardziej urzekło mnie rymowanie "Kosi JWP" do "chuj ci w dupę" 
równy album szkoda tylko że równo chujowy
prawdopodobnie najgorzej zarapowany w jego dorobku
dodatkowo jeszcze więcej niż zwykle przypałowych linijek
i bity też tego zbytnio nie ratują
a i tak lepsze niż ten nowy album Kubana
prawdopodobnie najgorzej zarapowany w jego dorobku
dodatkowo jeszcze więcej niż zwykle przypałowych linijek
i bity też tego zbytnio nie ratują
a i tak lepsze niż ten nowy album Kubana
- Bryx Fenrir
Naprawdę niezła płyta. Fanem Żabsona już na pewno nie zostanę, natomiast tutaj od strony muzycznej było naprawdę dobrze, te bity były dobre, Żaba pokazał, w kilku momentach, że potrafi rapować, wypadał naprawdę spoko, goście typu Malik zbędni okrutnie, za to np Kuban fajnie poleciał. Były cringowe numery jak Kocham Cię (jeden z gorszych singli w 2023), natomiast całościowo da się tutaj sporo plusów wyciągnąć, takie 3+/6
Czekam na dostawę i odsłuch- po premierze można było dorwać Cdka za 30 zł.
Edit: Bardzo ładna okładka oraz jej kolorystyka, elegancki krążek, dość emocjonalny, niektóre bity potężne od razu czuć uderzenie na klatę, kocham takie masowanie i przede wszystkim nieźle to buja, ostatni wyrób pod szyldem "Amfisbena" kompletnie mi się nie podobał, zaś tutaj jakoś od razu mnie wciągnęło, numer z Malikiem i Kubanem super, zaś z Coals rakieta , track o tacie zupełnie inaczej się odbiera jak się słucha całość.
Edit: Bardzo ładna okładka oraz jej kolorystyka, elegancki krążek, dość emocjonalny, niektóre bity potężne od razu czuć uderzenie na klatę, kocham takie masowanie i przede wszystkim nieźle to buja, ostatni wyrób pod szyldem "Amfisbena" kompletnie mi się nie podobał, zaś tutaj jakoś od razu mnie wciągnęło, numer z Malikiem i Kubanem super, zaś z Coals rakieta , track o tacie zupełnie inaczej się odbiera jak się słucha całość.
nawet mi siedzi to zabsonowe bubble tea
Nie wiem z której strony ten numer kojarzy wam się z trackiem duetu Darii z Que, zupełnie inna melodia, tempo, bit i przede wszystkim klimat - Żaba również gościnnie pojawił się na krążku Coals „Rewal” w numerze „Miraż”
- przedszkolanek
chujowy album, nudy i nic ciekawego się nie dzieje przez większość płyty, ale trzeba przyznać, że końcówka troszkę uwagi przyciąga, acz to może w kontraście do chujowości całości
Quebonafide pisze:Tęsknię też za Ligą Plus bo bez Smoka
Ten program już nie wygląda tak samo
Za szóstą odsłoną Pro Evo Soccer
Jezu, ale tam strzelałem Adriano
Żabson pisze:Bravo Sport się zbierało
Miałem koszulkę Manchesteru, Cristiano Ronaldo
Kiedy odbijałem piłkę o ścianę przed klatką
Quebonafide pisze:Za podzielonym na cztery ekranem
I graniem w te survivale Call of Duty
Tęsknię za quattro formaggi z Diavolo
Żabson pisze:W kafejce grałem w CS 1.6, więc nie będzie nudno
Strzelam head za headem, aż zrobi się późno
Zapiekanki pod basenem z prażoną cebulką
fajne bity takie świeże ale żabson zmarnował, kwadratowy flow jakby mu sie nie chcialo
albo w sumie nie swieze bo kazdy z nich mi przypomina cos, ale fajne
albo w sumie nie swieze bo kazdy z nich mi przypomina cos, ale fajne
Asłuchalne głowno, kto i jak tego może słuchać.
Internaziomal był naprawdę spoko a to?
@edenmar Dzięki za poświęcony czas i wklejenie tekstów, ciekawa perspektywa i rzeczywiście można to tak odebrać, bardziej skupiłem się na warstwie rzemieślniczej budowy utworu, choć mimo wszystko odczuwam te tracki, którą mają w sobie nostalgię do przeszłości jako dwa różne.
Edit:
Edit:
Ja pierdole, wyobraźcie sobie jak ktoś słucha tej płyty beż wstydu i zażenowania. Na przykład idzie pod pałacem kultury jakiś typek, lat 30sci, ubrany schludnie, wyraźnie spóźniony, bo porusza się pospiesznym krokiem, w uszach majdaja się białe sluchaweczki. I nagle podbija do niego Ola z Eska tv i pyta się Hej hej czego słuchasz? Wykonawca i tytul ? Typek wyrazinie speszony mówi hehe nie wiem. Ale jak to nie wiesz ? No nie wiem. A możesz sprawdzić? T-tak... zabson tesla carbon.... Możesz powtórzyć głośniej? Zabson Tesla Carbon
I puszczają to gowno, z zbliżeniem na mordę typa w tle
Pasta o najgorszym rodzaju wstydu - wstydzie istnienia, I wzrok tej dziewczyny skaczącej po kutasie szwagra, to chuj przy wzroku tego typa w takiej sytuacji
Albo druga sytuacja, zamawiasz ubera, przyjeżdża wsiadasz a kierowca w środku slucha Zabson Tesla Carbon. I z poważną miną wiezie cię na miejsce. Przecież to można się zakrztusić ze śmiechu na tylnej kanapie. Kurwa to się nie broni w żaden sposób jak masz powyżej 15 lat, żadna pozytywna recenzja, albo propsy nie przekonają mnie ze to nie jest żenująca muzyki dla debili albo gluchoniemych
I puszczają to gowno, z zbliżeniem na mordę typa w tle
Pasta o najgorszym rodzaju wstydu - wstydzie istnienia, I wzrok tej dziewczyny skaczącej po kutasie szwagra, to chuj przy wzroku tego typa w takiej sytuacji
Albo druga sytuacja, zamawiasz ubera, przyjeżdża wsiadasz a kierowca w środku slucha Zabson Tesla Carbon. I z poważną miną wiezie cię na miejsce. Przecież to można się zakrztusić ze śmiechu na tylnej kanapie. Kurwa to się nie broni w żaden sposób jak masz powyżej 15 lat, żadna pozytywna recenzja, albo propsy nie przekonają mnie ze to nie jest żenująca muzyki dla debili albo gluchoniemych
-
tomeczek2301
hop, god mode i bravo fajne numery, dziwne że takie kasztańskie teledyski wyszły do promocji tego albumu
W USA jakaś 30 kilku letnia właścicielka dobrze prosperującego biznesu by jak gigachad odpowiedziała, że se słucha piosenki o ruchaniu od jednej z raperek, a w Polsce virgin Jasion94 by się zaczął jąkać myśląc co tu zmyślić, żeby przypadkiem ktoś nie pomyślał, że mało ambitnej muzyki słucha 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Lubie ten numer, dość szybko absorbuje.
Aż z ciekawości sprawdziłem ten utwór carbon Tesla czy faktycznie takie straszne gówno jak jasion pisze i ostatecznie stwierdzam że jest to lepsze niż jakieś ostrowskie wypierdy o bałutach
słyszałem dużo gorsze numery w życiu i daleko nie trzeba szukać
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- Joydivision91