Najlepsze filmy dekady

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

RIVALDO111
Zbanowany

Re: Najlepsze filmy dekady

Post autor: RIVALDO111 »

SiNi pisze: 05 kwie 2023, 16:31 Jak Ty tak oglądałeś filmy/seriale tak jak słuchałeś techno to ja się nie dziwie, że Cie nic nie zaskoczyło.

Ja nie jestem serialowcem. Całe moje seriale w życiu to GOT, Rodzina Soprano, Last Kingdom,Dexter,Breaking Bad i Alice in Borderland.

Oprócz GOTa miałem niczego nie ruszac ale filmy od lat są tak mizerne że skusiłem się na parę tytułów
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@RIVALDO111 Ja nie potrafię stworzyć jakieś top dekady, mogę ewentualnie wytypować mega dobry film w danym gatunku, jest tyle potężnych produkcji, że jest to dla mnie niemożliwe, a trochę tego w życiu obejrzałem. Z serialem jest podobnie, chociaż łatwiej. W latach 80/90 za małego jak poznawało się kino zupełnie inaczej odbierało się ten świat, przykładowo: Śnieg za oknem po kolana, a w starym odbiorniku lecą "Nieustraszeni pogromcy wampirów" film robił wrażenie, chociaż jak na swoje lata to do dziś pozostał do niego sentyment i jest to genialna produkcja.Podejrzewam,że u Ciebie problem dotyczy nieznajomości filmów oraz seriali, pewnie nawet nie wiesz o istnieniu poszczególnych produkcji, nie odbierz tego jako zarzut, znam ludzi co w ogóle nie oglądaj i dla nich dobry film to ten z Karolakiem.
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

filmy są mizerne od kilku lat, co ty w ogóle pierdolisz gościu, wracaj juz do plhh i tam zostań
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
RIVALDO111
Zbanowany

Widząc jaki jestem krytyczny co do jakości filmów pisać mi że oglądam filmy z Karolakiem.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
SiNi

@emcess Nie płacz.

@RIVALDO111 Wręcz przeciwnie, nie zrozumiałeś - dla kogoś film z Karolakiem może być dobry i nic w tym złego, kino jest subiektywne i możesz je odbierać na swój sposób, tylko jak np. obejrzałeś 6 seriali w życiu jak podkreśliłeś to trochę zbawnie brzmi pisanie, iż wszystko jest słabe.
Ostatnio zmieniony 05 kwie 2023, 17:47 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
RIVALDO111
Zbanowany

No i subiektywnie odbieram że obecnie jest mega mizerne i Parasite to była przepiękna odtrutka po latach.
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Co ty pierdolisz w ogóle gościu, jak możesz subiektywnie coś odbierać jak ty nic prawie nie oglądasz, próbka 6 seriali i 10 filmów nie daje pola do wyrażania opinii na temat kondycji kinematografii. A filmów lepszych bądź na poziomie Parasite filmów to sobie można wymieniać bez liku dla ostatniej dekady choćby
hwjsk

Post autor: hwjsk »

RIVALDO111 pisze: 05 kwie 2023, 16:39 Oprócz GOTa miałem niczego nie ruszac ale filmy od lat są tak mizerne że skusiłem się na parę tytułów
no tak a polskich filmow pewnie nie ogladasz bo są chujowe np. polskie komedie romantyczne albo botoks patryka vegi
RIVALDO111
Zbanowany

hwjsk pisze: 06 kwie 2023, 12:13 chujowe np. polskie komedie romantyczne albo botoks patryka vegi
Oprócz 4-6 filmów i Miodowe Lata. Nie oglądam wszystkiego co polskie.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Intouchables
wszystko od Andersona
Parasite
Manchester by the sea
Ballada o Busterze Scruggsie
Django
Paterson
Trzy billboardy za Ebbing, Missouri
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

DAU Natasha to jest GOAT filmowy, w ogóle cały projekt DAU to rozpierdol
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
emcess

Post autor: emcess »

RIVALDO111 pisze:
hwjsk pisze: 06 kwie 2023, 12:13 chujowe np. polskie komedie romantyczne albo botoks patryka vegi
Oprócz 4-6 filmów i Miodowe Lata. Nie oglądam wszystkiego co polskie.
ale ogólnie 4-6 filmow czy z tej dekady?
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
RIVALDO111
Zbanowany

emcess pisze: 06 kwie 2023, 16:09 ogólnie 4-6 filmow czy z tej dekady
Killerów , Trylogia Sami Swoi , Znachor to chyba wszystkie polskie filmy jakie widziałem od A do Z. Nie lubię polskiego kina :joint:

Choć ostatnio z tej światowej biedy zastanawiam się m.in czy nie skusić się na Symetrię.
Awatar użytkownika
SiNi

No tutaj użytkownik @maciek ma rację. @RIVALDO111 Czyli Ty tak naprawdę nic nie oglądasz i nic konkretnego nie widziałeś, a najwięcej stękasz na jakość kina , nawet nie ma co tego odbierać na poważnie, dodatkowo zachwalasz tak "Alice in Borderland"ok może Ci się podobało, ale to gniot w choooj.
RIVALDO111
Zbanowany

No to dawaj te zajebiste filmy ostatnich lat. Z chęcią sprawdzę.

Dodano po 7 minutach 14 sekundach:
SiNi pisze: 06 kwie 2023, 16:52 Alice in Borderland"ok może Ci się podobało, ale to gniot w choooj.
Jedno z lepszych uniwersow jakie widziałem. Szkoda że już koniec. A bitwa finalna 5 na 1 to było coś pięknego.

Jak teraz grają same niemęskie żelki to facet który zagrał bossa to był piękny Vibe dawnych męskich lat.

Coś k..a pięknego.

USA jak zrobi swoją wersję to pewnie Tom Holland będzie walczył z Andrew Garfieldem albo innym Eisenbergem.

Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Se7en
Lilya-4ever
Scarface
Oldboy
Berling Calling
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

tak sobie zerknalem na temat to na szybko powiem
shoutout dla Django ode mnie. pierdolone 3h filmu ale jest taki dynamiczny, ze nie nudzi w zadnym momencie. po prostu zajebiscie mi sie to ogladalo, wsiaknalem w ten film naprawde i doslownie na nastepny dzien moglbym obejrzec od nowa pomimo tego ze okropnie nie lubie ogladac tych samych rzeczy 2 razy
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
SiNi

@yungXpaproch Taka ciekawostka: W scenie, gdzie Dicaprio uderza ręką w stół i ją przypadkowo rozcina to ta akcja nie była zamierzona i pomimo, iż krew prysnęła na twarz aktorki i była potrzeba szwów to aktor nie przerwał monologu i ostatecznie ta wersja weszła do filmu,btw genialna rola Leo.
Awatar użytkownika
Jaayu

Post autor: Jaayu »

yungXpaproch pisze: 09 kwie 2023, 21:13 shoutout dla Django ode mnie. pierdolone 3h filmu
??!! az musialem sprawdzic ja jebie, w ogole tego nie czuc jak sie to oglada, fantastyczne kino
ode mnie ulubione z tej dekady 10s na szybko (ale duzo jeszcze przede mna, ciezko sie zebrac mimo wszystko)
Manchester By The Sea
Parasite
Drive
Whiplash
Jagten
Locke
Trzy Billboardy Za Ebbing Missouri
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

Jaayu pisze: 10 kwie 2023, 22:18 ??!! az musialem sprawdzic ja jebie, w ogole tego nie czuc jak sie to oglada, fantastyczne kino
sprawdziles ten film przeze mnie???
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
ODPOWIEDZ