Tede czy Peja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto jest lepszy?

Rychu
107
45%
Jacek
133
55%

Liczba głosów: 240

Blendzior

Re: Tede czy Peja

Post autor: Blendzior »

2rzyn pisze: 23 lis 2022, 0:32 2paca obrazaja ze flow slabe i teksty. Do chuja waclawa co to za pierdolenie.
Za słabe teksty nikt nie obraza. Obrażany jest za conajwyzej przeciętną technikę i średnio zgrabne płyniecie po odpustowych bitach westcoasthiphopolo. Do chłodu moob deep na infamous czy hell on earth nasow czy jazzowych atcq płynących po bitach to on nigdy nie miał nawet podjazdu ale potrafił zaaferowac sluchacza swoją charyzmą i tego mu odmówić nie mozna. Szkoda, że bity sie zestarzały okrutnie a zakrzyczywana nawijka brzmi momentami jakby był loco kogucikiem z faweli co sie za dużo craka napalil. No ale nie odbieram mu reszty bo swoje zasługi ma. A jego diss ja tupaca to chlam jak juz wspominalem i nie wiem jaki klalier mu taki bit podsunal. Preemo lord finesse havoc czy inny pete rock robili prosto ale elegancko i ponad czasowo a 90% tracków tupaca przez produkcję jest asluchalna.
Awatar użytkownika
gracjangk

Post autor: gracjangk »

Oczywiście że Tede > Peja, bezapelacyjnie.

A 2Pac jest najbardziej overrated raperem w dziejach, gdyby nie został odstrzelony nikt by dzisiaj o nim nie pamiętał. Słabe płyty, nawijka taka sobie, kilka fajnych singli i charyzma. Umarł i wytworzyła się dookoła niego banda kretynów pokroju psychofanów Eminema pisząca pod każdym kawałkiem że 2Pac to GOAT i wielki gangster. Tak wielki, a zdechł odstrzelony jak pies.
Awatar użytkownika
Raptowny

Post autor: Raptowny »

symetrycznie. Poziomem.. wygięty oszołomen Tede VS niezaszczuty pionek Peja .. podobnie się prezentują :roll:

Pytanie co oznacza symetria w stosunku do dymów? Na linii..
@gracjangk hiphop jest wywrócony dnem na wierzch od 10 lat.
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

gracjangk pisze: 23 lis 2022, 7:01 Oczywiście że Tede > Peja, bezapelacyjnie.

A 2Pac jest najbardziej overrated raperem w dziejach, gdyby nie został odstrzelony nikt by dzisiaj o nim nie pamiętał. Słabe płyty, nawijka taka sobie, kilka fajnych singli i charyzma. Umarł i wytworzyła się dookoła niego banda kretynów pokroju psychofanów Eminema pisząca pod każdym kawałkiem że 2Pac to GOAT i wielki gangster. Tak wielki, a zdechł odstrzelony jak pies.
Masz na myśli, że zginął jak prawdziwy gangster? No i trzeba pamiętać, że 2pac dobrze się sprzedawał już za życia. Dla mnie 2pac to top 20 US raperów, ale jednak trochę racji masz odnośnie tych psychofanów.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Rookie pisze: 23 lis 2022, 1:25
SuperRapMaster pisze: 20 lis 2022, 13:50 Tam się pojawiły jakieś typy innych użytkowników i ktoś wspomniał, że z nowszych to np. Gzyms. No i kurwa puściłem ten Gzyms z ciekawości, z nadzieją, że czymś mnie Peja zaskoczy. I się okazało, że on uosabia wszystko co dla mnie najgorsze w rapie Peji, a przede wszystkim chodzi mi tu o tą siermiężną klepaninę (maszynowy styl z pizdy)
Ten kawałek ma 10 lat i pochodzi z albumu CNO2, który generalnie cały był przewinięty, a raczej wyklepany na jedno kopyto, W późniejszych latach już tak nie rapował, albo robił to rzadziej, a od mniej więcej ''25 godzin'' dużo lepiej się tego słucha. Mnie u niego denerwują zbyt proste rymy, ciekawe wersy które można by ciekawie zrymować, on ogranicza przeważnie do zrymowania ostatniej sylaby, dużo czasowników. Cenie sobie technikę, nie musisz napierdalać po dziesiątnych nieprzewidywalnych rymów z potrójnym dnem, ale wypadałoby by jakoś poskładać na poziomie. Tede w tej kwestii wypada lepiej, ale u niego to jest zbyt chaotyczne i przekombinowane.
To jeszcze nic, najgorzej jak on chce coś konkretnego przekazać, a nie sobie rymować co mu ślina na język przyniesie. Wtedy zwykle mówi to co chce powiedzieć, ale się nie rymuje, więc na końcu wersu wplata jakieś z dupy słowo byle się rymowało.
gods bidness pisze: 07 cze 2020, 12:06 Te wersy to właśnie taki typowy Peja, że niby chce coś powiedzieć konkretnego, ale brakuje mu skilka, żeby to naturalnie zarymować, to dodaje na końcu jakieś z dupy słowo, żeby się rymowało, typu: wiesz, ziomuś itd. pocieszne zawsze to było.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Herezje herezje herezje

2pac zajebisty. Na pewno top 20-30 mcs
MATW to jedna z moich ulubionych plyt ever
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

tru, tak samo jak sżg, noja i na legalu
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
gods bidness

Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

ej, ten refren jest zajebany skądś fest, jakiś afro-funk z 70tych miał taki refrenik na te melodie ale nie wiem co to było

edit: PRZYPOMNIAŁEM SOBIE, łapcie: https://youtu.be/R3ChToIvLRM?t=116
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
CeHaTeHaCe

Post autor: CeHaTeHaCe »

Przecież ten refren jest piękny

Ciekawostka z opisu clean wersji
Spoiler
Było założenie żeby zrobić klip z refrenem "pokochać" a potem wydać płytę tylko z wersją "pierdolić" i zrobić wszystkich w chuja:) Powstały jednak wątpliwości co do zasadności tego ruchu - zbyt dużo było by pierdolenia, że komercja tamto, śwamto i dlatego wersja z "pokochać" poleciała do szuflady ot cała anegdota:)
TdW pisze: 11 gru 2019, 23:28 Chciałbym nominować słowo rondlarz do młodzieżowego słowa roku
Awatar użytkownika
gods bidness

Rysio amancie ty!

Aż mi się inny klasyk przypomniał.

emdeer

Post autor: emdeer »

jak to jest że w jakimkolwiek temacie, gdzie pojawia sie choćby wzmianka o Rychu zaraz wbija gods bidness ze swoim bólem 4 liter :D
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Ani ten ani ten, obydwoje siebie warci, Tede mentalny gimb, Peja człowiek niesamowicie zawistny.

Ale artyści dobrzy.
Awatar użytkownika
gods bidness

emdeer pisze: 24 lis 2022, 8:09 jak to jest że w jakimkolwiek temacie, gdzie pojawia sie choćby wzmianka o Rychu zaraz wbija gods bidness ze swoim bólem 4 liter :D
Bo z wszystkich tematów na tym forum jest może z pięciu raperów, którzy mnie interesują na tyle, że chce mi się o nich pisać. A Ryśku się do nich zalicza. A ból dupy to ty masz, że ja sobie piszę o Ryśku to co chcę. Zresztą ja tylko wrzuciłem linka do jego utworów, więc z czym masz problem? :cool:
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

z hujowizny szydzisz
(szydzisz)
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
🥤 DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN 🚘 -> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Awatar użytkownika
gods bidness