Platformówki
Moderator: con shonery
Platformówki
Polećcie jakieś platformówki poza mario, sonic, crusha, spyro czy ray mana.
- con shonery
- Moderator
Re: Platformówki
Celeste polecają ale dla mnie za trudna
Ori and the blind forest, hollow knight, shovel knight jakaś castlevania z gameboya advance bo kozackie tam wychodziły części, spelunky 2 to obowiązkowo dla fana platformówek.
- piernikowyskoczek
Ori trudne, ale piękne, polecam serdecznie
Tego etapu nigdy nie zapomnę:
https://youtu.be/DV96djbLi3M
Tego etapu nigdy nie zapomnę:
https://youtu.be/DV96djbLi3M
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
psychonauts 2, a hat in time, yooka laylee
Oczywiście Limbo i Inside, dwie najbardziej klimatyczne/mroczne puzzlo-platformówki ever.
A właśnie przed godzinką skończyłem Thomas was alone - bardzo relaksująca i przyjemna gra. Minimalistyczna oprawa graficzna + kojąca muzyka + nieprzesadnie trudne zagadki + zabawny narrator snujący opowieść o perypetiach bohaterów - różnokolorowych prostokątów i kwadratów (a każdy z nich ma inną osobowość).
Inna relaksująca mnie sympatyczna platformówka muzyczna (ale nie rytmiczna) to Sound shapes... z tym że nie wyszła na Switcha.
PS. W najbliższym czasie zamierzam się zabrać za Guacamelee 2, Super meat boya, Celeste i Rain world, ale obawiam się że może być ciężko
A właśnie przed godzinką skończyłem Thomas was alone - bardzo relaksująca i przyjemna gra. Minimalistyczna oprawa graficzna + kojąca muzyka + nieprzesadnie trudne zagadki + zabawny narrator snujący opowieść o perypetiach bohaterów - różnokolorowych prostokątów i kwadratów (a każdy z nich ma inną osobowość).
Inna relaksująca mnie sympatyczna platformówka muzyczna (ale nie rytmiczna) to Sound shapes... z tym że nie wyszła na Switcha.
PS. W najbliższym czasie zamierzam się zabrać za Guacamelee 2, Super meat boya, Celeste i Rain world, ale obawiam się że może być ciężko
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Jazz Jackrabbit 
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
o ty gnoju a lubiłem twój rap
jeszcze dwójeczka piękna gra, chociaż nie wiem czy to była gra dla dzieci prawdę mówiąc 
Abe's Oddysee - arcydzieło z 1997, kto nie grał ten trąba.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

polećmy klasyką, alladyn, król lew, pitfall
Mnie wkurwial sonic bo:
- zawsze chujowo wygladal,
- nie bylo widac gdzie sie biegnie
- a te najnowsze to taki samograj
Alladyn zajebisty w obu wersjach
- zawsze chujowo wygladal,
- nie bylo widac gdzie sie biegnie
- a te najnowsze to taki samograj
Alladyn zajebisty w obu wersjach
Jako wielki fan platformówek podbijam 2rzyna, sonic do śmietnika się nadaje
- piernikowyskoczek
ale ten nowiutki sonic chyba spoko? nie grałem, bo cracka nie ma
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Jazz Jackrabbit w wydaniu świątecznym absolutnie klasyk wczesnego dzieciństwa i jedno z pierwszych żywych wspomnień gamingowych.
Aż się łezka w oku zakręciła, pierwszy level do dziś na pamięć, choć ostatni raz grałem w to pewnie w 90s jeszcze, albo maks wczesnych 00 
Z podobnych klasyków zarzucam jeszcze Gexa:
Tu w ogóle większość gry na pamięć, katowaliśmy to z kuzynem bez ustanku. Jedna z moich pierwszych oryginalnych gierek...
...Bo pierwszą był Lew Leon:
Spoiler
Z podobnych klasyków zarzucam jeszcze Gexa:
Spoiler
...Bo pierwszą był Lew Leon:
Spoiler
Zagrywałem się w Pekka kana. 
I oczywiście Pharaohs' Curse Gold.
I oczywiście Pharaohs' Curse Gold.