[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Moderator: con shonery
Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Po 16h przegranych, mając wbite 20% wynudzila mnie ta gra. Póki co nie chce mi się do niej wracać. Misje nudne weź, przynieś, podaj, pozamiataj i tak w kółko.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- Cz4rny1337
- Moderator
Kurwa jakieś mody, edytowanie engine.ini, zmodyfikowane .dll, zmiany plików stronnicowych, ustawienia w panelu nvidii, breakdance na chuju żeby gra przestała w losowych momentach mieć wielkie ścinki + wyzbyła się microshutteringu, jasny gwint, jednak PC to maszyna do max FMa (uprzedzając, na nowszych PC problemy tez są)
Irytuje mnie liczba ekranów wczytywania/czarnych plansz w cutscenkach, teleportacji do nowego ujęcia - jakby gry od Sony przyzwyczaiły, ze wszystko jest ciągiem i nie ma czarnych ekranów (oprócz Days Gone i to tez mnie tam irytowało) i teraz kłuje to w oczy i na samym początku gry te dialogi uczniów są w kurwe sztywne
Irytuje mnie liczba ekranów wczytywania/czarnych plansz w cutscenkach, teleportacji do nowego ujęcia - jakby gry od Sony przyzwyczaiły, ze wszystko jest ciągiem i nie ma czarnych ekranów (oprócz Days Gone i to tez mnie tam irytowało) i teraz kłuje to w oczy i na samym początku gry te dialogi uczniów są w kurwe sztywne

Skończyłem mając chyba 30h na liczniku, wracać na pewno nie będę, gra posiada wszystkie wady wspomniane wyżej, mimo to idzie się w niej dobrze bawić, ale jakiś gamechanger to nie jest. Takie 7/10
Widzę że wszyscy mamy te same doświadczenia xD po początkowym jaranku odpuściłem z 40h na liczniku
Przecież 40-50h to jest właśnie czas na porządne przejście gry (nie mówię o zebraniu wszystkich skrzynek na mapie itd) ale wątek główny, poboczne i przewodnik na ~90% to pewnie tyle wychodzi
https://www.last.fm/user/blazfm
ezio_wrocław pisze: to nie świadczy o wielkości zespołu, że z nożem na gardle dostają nagle kopa motywacyjnego
- Cz4rny1337
- Moderator
jakby ktos mial problem z wydajnością/zacinaniem, to taki mniej popularny w necie tip dla komputerów z 16gb RAM [ale dostepna mniejsza iloscia]:
gra tworzy cache shaderów w lokalizacji C:/programdata/hogwarts legacy/, calosc powinna miec 1gb++, jesli blednie sie utworzyl to ma ze 100 mb i shadery doczytuja sie w locie w kazdej nowej lokalizacji co powoduje scinki
w moim przypadku gra nie utworzyla zrzutu, bo mimo 16gb RAM, 2GB z 16 byly przezonaczone na vram dla igpu [to laptop, wiec problem dotyczy tylko laptopow z 2 kartami graficznymi], po zmianie w BIOSie igpu na 512, gra utworzyla normalny shader cache 1,26gb i dziala lepiej
ale dalej jak gowno xD [no ale zrzucimy to na karb mojego chujowego komputera]
takze sprawdzcie swoje foldery i ich rozmiar
gra tworzy cache shaderów w lokalizacji C:/programdata/hogwarts legacy/, calosc powinna miec 1gb++, jesli blednie sie utworzyl to ma ze 100 mb i shadery doczytuja sie w locie w kazdej nowej lokalizacji co powoduje scinki
w moim przypadku gra nie utworzyla zrzutu, bo mimo 16gb RAM, 2GB z 16 byly przezonaczone na vram dla igpu [to laptop, wiec problem dotyczy tylko laptopow z 2 kartami graficznymi], po zmianie w BIOSie igpu na 512, gra utworzyla normalny shader cache 1,26gb i dziala lepiej
ale dalej jak gowno xD [no ale zrzucimy to na karb mojego chujowego komputera]
takze sprawdzcie swoje foldery i ich rozmiar

a mowia ze rozmiar nie ma znaczenia
Dobra skończyłem, 38h. Z tego co pokazuje tam progres to jest 76%, ale widze że głównie pokoj życzeń mi zaniża bo tam prawie nic nie mam, bo mnie zwierzaki/ulepszanie mnie nudziło i nie było potrzebne
Ogólnie fanem uniwersum jakims nie jestem, ale gierka mi się podobała. Takie 7,5/10
Świat bardzo ładny, ale w sumie dosyć pusty. Teoretycznie dużo tych znaczników, ale tak naprawdę nie warto żadnych wykonywać. Nawet jak komuś się odpala chęć czyszczenia mapy (ja mam tak czasami) to jak się przyuważy że część znaczników nie znika to też się troche nie chce. Za to z miła chęcią zrobiłem wszystkie misje (no troche te z mapami z mniejsza, ale i tak spoko). Fabuła główna była całkiem spoko, chociaż tak gdzieś przed finałem lekko zamuliła. Ale sama końcówka wybudziła mnie z tej zamuły. Z pobocznych wartych wyróżnienia to wiadomo Seba na propsie, Poppy też, no i ten exlusive na ps ze sklepem też props.
A no i jebać skalowanie poziomu, serio. Przez to otwieranie skrzynek traciło sens, walki czym dalej były łatwiejsze a nie trudniejsze (bo eq i talenty)
No ale koniec końców jakby ktoś mi powiedział, że będzie sequel to bym chętnie zagrał znowu
A no i przemieszczanie się w tej grze chyba było jednym z najlepszych jakie miałem w takich grach, często po prostu odpalałem miotłe i sobie leciałem zamiast używać szybkiej podróży, co robie zawsze w innych grach
Ogólnie fanem uniwersum jakims nie jestem, ale gierka mi się podobała. Takie 7,5/10
Świat bardzo ładny, ale w sumie dosyć pusty. Teoretycznie dużo tych znaczników, ale tak naprawdę nie warto żadnych wykonywać. Nawet jak komuś się odpala chęć czyszczenia mapy (ja mam tak czasami) to jak się przyuważy że część znaczników nie znika to też się troche nie chce. Za to z miła chęcią zrobiłem wszystkie misje (no troche te z mapami z mniejsza, ale i tak spoko). Fabuła główna była całkiem spoko, chociaż tak gdzieś przed finałem lekko zamuliła. Ale sama końcówka wybudziła mnie z tej zamuły. Z pobocznych wartych wyróżnienia to wiadomo Seba na propsie, Poppy też, no i ten exlusive na ps ze sklepem też props.
A no i jebać skalowanie poziomu, serio. Przez to otwieranie skrzynek traciło sens, walki czym dalej były łatwiejsze a nie trudniejsze (bo eq i talenty)
No ale koniec końców jakby ktoś mi powiedział, że będzie sequel to bym chętnie zagrał znowu
A no i przemieszczanie się w tej grze chyba było jednym z najlepszych jakie miałem w takich grach, często po prostu odpalałem miotłe i sobie leciałem zamiast używać szybkiej podróży, co robie zawsze w innych grach
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- zemsta1camzata
dobra, skonczylem calosc w 60h
jakbym mial oceniac to miedzy 6 a 7/10
poczatek zapowiadal sie kozacko, jaralem sie, ale potem im dalej w las tym gorzej, wiekszosc questow taka sama, nudna, na dodatek platynowanie tego nie bylo trudne ale uciazliwe (600 itemow w kolekcji, ty kurwo co to wymysliles zastanow sie nad swoim zyciem; albo przechodzenie poczatku kazdym z domow)
jakbym mial oceniac to miedzy 6 a 7/10
poczatek zapowiadal sie kozacko, jaralem sie, ale potem im dalej w las tym gorzej, wiekszosc questow taka sama, nudna, na dodatek platynowanie tego nie bylo trudne ale uciazliwe (600 itemow w kolekcji, ty kurwo co to wymysliles zastanow sie nad swoim zyciem; albo przechodzenie poczatku kazdym z domow)
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta