Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
Re: Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
@SiNi ale ja nie mam z reguły problemu do tik toka. Chodziło mi tylko, że często pod kawałki Malika małolaci nagrywają tańce, a w tym nic złego nie ma. Co do puszczania muzyki przy innych, to zawsze trochę cringe.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Malik czasami potrafi nagrać dobry numer jak odchodzi o tej tematyki ale wie że więcej wyświetleń kreuje jego szowinistyczny wizerunek pod głupie cipy z tik toka alb gimbow którzy też by tak chcieli żyć to sobie skalkulował co mu się więcej opłaca, tak samo jak wie komu lizać dupe w PŁ rapie czy samej WWA żeby to nie zaszkodziło jego interesom. Łeb do tego ma co by nie powiedzieć o reszcie ale też Sentino od kiedy zobaczył wyświetlenia po takich numerach jak Lato to też już odbił totalnie w latino disco rap.Jak się ich posłucha to są do siebie w chuj podobni w tych odklejkach typu ja robi świeży rap a kto przeciw to cebulak
Jestem pewien że gdyby Sentino nie miał ciągotek do wojowania z wszystkimi do okola i autodestrukcyjnej dwubiegunowośći to bylby dziś co najmniej tak popularny jak Malik, bo talent ma bez wątpienia większy, a jak by trzymali do dziś jako Gmll to wogole by robili liczby
Jestem pewien że gdyby Sentino nie miał ciągotek do wojowania z wszystkimi do okola i autodestrukcyjnej dwubiegunowośći to bylby dziś co najmniej tak popularny jak Malik, bo talent ma bez wątpienia większy, a jak by trzymali do dziś jako Gmll to wogole by robili liczby
chłop muzycznie się skończył na Haram Masari
na tych wszystkich kolejnych albumach jest po kilka słuchalnych traczków
na tych wszystkich kolejnych albumach jest po kilka słuchalnych traczków
Nom ten ciapak co kiedys kebaby krecil Malik Fontana to tylko umie podpierdalac nuty od innych a pozniej Grube lolo I scamazy tego typu boxiwa za 500 zeta ale widac frajerow nie brakuje zeby to kupic, jebnij SE plaszcze niewyidimke kurwa follow up do harrego shottaera Bo gierka sie sprzedaje cnie
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
- gods bidness
Z tym fanbasem to znowu nie taka głupia rozkmina i za szybko adwersarz odpuścił. Bo fanbase niby duży, ale za to chujowy, bo jak dla dużej części tego fanbejsu on jest pretekstem do tego, żeby jakaś instagramiara miała pod co pomachać tyłkiem czy tik toka nagrać, to w jednej chwili się sytuacja może odwrócić. Pójdzie jakiś mocniejszy cancel trigger niż ten z feminazistkami, nagle się zrobi niemodny i chuj bombki strzeli.
Ale w sumie to dwustronnie działająca transakcja, bo on też ma ich w dupie i rucha na hajs. I w sumie napędzają się wzajemnie, oni się promują na nim, a on na nich, dając im właśnie taką muzykę pod tik toka, żeby można było tą krótką pętlę z jakimiś przygłupim instagramowym bon motem wyciąć i pod nią pomachać dupą albo pokazać deskę rozdzielczą samochodu (kurwa żałosne są te relacje w chuj, nie róbcie tego - a im lepsza fura, tym bardziej żałosne). To się w ogóle nie powinna nazywać hip hop music, tylko tik tok music.
Co do tych wielkich featów, to dla mnie po prostu kolejna forma szpanu - patrzcie mam Amiri i Lui, mam na klipach lambo i ferrari, mam na fitach Fivio i jakieś tam inne znane modne z zachodu.
Ale w sumie to dwustronnie działająca transakcja, bo on też ma ich w dupie i rucha na hajs. I w sumie napędzają się wzajemnie, oni się promują na nim, a on na nich, dając im właśnie taką muzykę pod tik toka, żeby można było tą krótką pętlę z jakimiś przygłupim instagramowym bon motem wyciąć i pod nią pomachać dupą albo pokazać deskę rozdzielczą samochodu (kurwa żałosne są te relacje w chuj, nie róbcie tego - a im lepsza fura, tym bardziej żałosne). To się w ogóle nie powinna nazywać hip hop music, tylko tik tok music.
Co do tych wielkich featów, to dla mnie po prostu kolejna forma szpanu - patrzcie mam Amiri i Lui, mam na klipach lambo i ferrari, mam na fitach Fivio i jakieś tam inne znane modne z zachodu.
Haha, kolejny co coś mu się wydaje. Malik miał w swojej karierze masę idiotycznych wypowiedzi i wszystko mu uchodzi na sucho. Od 6 lat jest na topie, a wy uważacie, że na pstryknięciem palca się stanie niemodny 
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- gods bidness
Łohoho ale śmieszne.
Bo pierdolisz głupoty. Cancel culture występuje u influ, których targetem są julki, a nie Malik, który regularnie pluje na nie rzucając swoimi burackimi tekstami.
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Malik z takimi tekstami do Young Leosi wyskakuje i każdy po 2 dniach zapomina, a miałby być zcancellowany od tak– Leosiu, mam do ciebie pytanie. Co miałaś na myśli, mówiąc, żeby ktoś włożył sobie w kobiece miejsca intymne diamenty? Ja bardzo lubię diamenty. Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby wkładać je tam, gdzie mówiłaś, żeby je włożyć. Miałbym z tym problem, bo nie mam tego narzędzia rodnego. Mam tzw. wtyczkę, nie kontakt. Nie interesuje mnie, do kogo te wersy są skierowane, ale ja jako fan diamentów jestem bardzo ciekawy, co miałaś na myśli. Pozdro Leosiu – powiedział.
Następnie Malik pokazał do kamery naszyjnik z diamentami, po czym znów zwrócił się do autorki „Hulanek”. – Leosiu, to jest mój ziomek Emerald Chandelier. To najdroższy łańcuch w polskim show-biznesie, są to najprawdopodobniej największe diamenty na łańcuchu w Polsce. I tak patrząc na jego rozmiary, wagę, wątpię, żeby jakakolwiek zgodziła się, bym włożył je tam, gdzie sugerowałaś. Pytanie brzmi wprost – może ty będziesz miała jakiś pomysł na to, w jaki sposób albo gdzie, albo komu je włożyć. Mówię całkowicie poważnie. Jeśli się skusisz, dawaj znak, odzywaj się. Pozdrawiamy cię z Emeraldem – zakończył.
- always_flexin
Z tego nie wynika wprost, że sprzedał 15 tysięcy nośników fizycznych.oldschool pisze: ↑11 mar 2023, 14:58 Info z Glamrapu bardziej prawdziwe:
– „Adwokat Diabła” złoto w preorderze. Dobijemy do diamentu? – zapytał raper na Instagramie. Preorderowe wydanie albumu jest dostępne wyłącznie w boxach za 250 i 450 zł. Żeby zdobyć złotą płytę należy sprzedać 15 tysięcy egzemplarzy albumu. Od dłuższego czasu ZPAV wlicza do sprzedaży streaming, czyli odsłuchy utworów i wyświetlenia teledysków. Dzięki takiemu właśnie połączeniu sprzedaży fizycznej i streamingu raper mógł ogłosić złotą płytę.
To jeszcze odnośnie dyskusji dotyczącej złota w preorderze.
No tak, to był dowód z mojej strony na to, że niektóre strony podają fejk info bo nie rozumieją zasad przyznawania wyróżnień.
wiesniak
Ostatnio zmieniony 12 mar 2023, 15:38 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
- gods bidness
*Ot tak.oldschool pisze: ↑12 mar 2023, 14:20Malik z takimi tekstami do Young Leosi wyskakuje i każdy po 2 dniach zapomina, a miałby być zcancellowany od tak– Leosiu, mam do ciebie pytanie. Co miałaś na myśli, mówiąc, żeby ktoś włożył sobie w kobiece miejsca intymne diamenty? Ja bardzo lubię diamenty. Nigdy nie spotkałem się z tym, żeby wkładać je tam, gdzie mówiłaś, żeby je włożyć. Miałbym z tym problem, bo nie mam tego narzędzia rodnego. Mam tzw. wtyczkę, nie kontakt. Nie interesuje mnie, do kogo te wersy są skierowane, ale ja jako fan diamentów jestem bardzo ciekawy, co miałaś na myśli. Pozdro Leosiu – powiedział.
Następnie Malik pokazał do kamery naszyjnik z diamentami, po czym znów zwrócił się do autorki „Hulanek”. – Leosiu, to jest mój ziomek Emerald Chandelier. To najdroższy łańcuch w polskim show-biznesie, są to najprawdopodobniej największe diamenty na łańcuchu w Polsce. I tak patrząc na jego rozmiary, wagę, wątpię, żeby jakakolwiek zgodziła się, bym włożył je tam, gdzie sugerowałaś. Pytanie brzmi wprost – może ty będziesz miała jakiś pomysł na to, w jaki sposób albo gdzie, albo komu je włożyć. Mówię całkowicie poważnie. Jeśli się skusisz, dawaj znak, odzywaj się. Pozdrawiamy cię z Emeraldem – zakończył.![]()
Zbyt dosłownie i zbyt jednoznacznie kojarzycie to moje "cancel trigger". Bo mi chodzi niekoniecznie o jakiś ruch przeciwko niemu, tylko trigger typu np. zacznie łysieć i nie będzie już taki fajny na instagramie i zostanie scancellowany (nieważny). Zresztą bardziej bym się w moim poście skupił na jakości fanbase'u, a nie kancelowaniu, bo to nie jest właśnie fanbase typu ten OSTRego czy nawet te singielki po 30tce od Pezeta, które powstały niejako organicznie na muzyce. Gdzie fanbase'u OSTRa nie obchodzi czy on ma jedno płuco czy dwa, czy jest gruby czy przystojny. U Malika się to opiera na modzie, zmieni się moda, on nie nadąży i nara.
Oczywiście wcale nie musi tak być, choć no zakładam, że ostatecznie i tak pokona go zmiana pokoleniowa, zastąpiony zostanie czymś jeszcze bardziej próżnym i głupkowatym, za czym jako np. ojciec dojrzewającej córki już może nie nadążyć i zostanie zgredem boomerem. Albo znowu mańka pójdzie w drugą stronę i wróci moda na rap z przekazem. 10 lat temu też nikt by nie uwierzyl, że moda na Hemp Gru wśród gimbusów zniknie i dzisiejsi ich rówieśnicy zaczną się interesować noszeniem torebek.
Ale totalnie ten kolega wyżej ma racje z fanbase'em, Malik ma zupełnie inny fanbase niż przykładowo Kękę, Sokół, Paluch, Kali, Pezet którzy mają swoich wyznawców. Oni nawet poza swoim primem mają zagwarantowaną platynę na obecne czasy, ale taki Malik mimo że faktycznie dość długo utrzymuje się wysoko, może stosunkowo szybko spaść ale tam póki co od strony marketingowej ruchy są mocno przekminione, wejście we freaki itd. A tfu co za produkt.
Wy się nie martwcie o Malika, on sobie bardzo dobrze poradzi. Typ wczoraj skończył 34 lata, a wygląda fizycznie lepiej niż 99% polskich raperów. Wizerunkowo to Malik jest 2 ligi przed resztą. Wysoki, wypachniony, docięty na siłowni, świeżo obcięty, ubrany w ciuchy za 30 koła z chainem za 400 koła na szyi, z ząbkami jak z reklamy Colgate. Fizycznie nie sądzę, żeby groził mu zjazd, bo odróżnieniu od przeciętnego polskiego rapera typ o siebie dba.
Ale oczywiście ważniejszy jest aspekt muzyczny, gdzie też nie będzie miał problemu się dopasować. Ma talent do pisania chwytliwych refrenów, ma elastyczne flow. Jak było modne nagrywać na drillu, to nagrywał na drillu. Jak będzie miał ochotę robić pościelówy albo kawałki z gwiazdkami pop do radia to też sobie poradzi.
Dodatkowo Malik wraz z Sentino są chyba jedynymi typami, którzy tak przenoszą do Polski cały ten lifestyle życia rapera. Paluch się może odjebać w Pradę od stóp do głów a i tak czuć, że to wsiur. Do tego oni nie wstydzą się, że są raperami.
Malik jest najbardziej "amerykańskim" z polskich raperów i nie ma na horyzoncie NIKOGO, kto by się mógł zbliżyć na ten moment. I to nawet nie jest zasługa tego jaki to Malik jest zajebisty, a tego jak słaba jest konkurencja w tej niszy.
Ale oczywiście ważniejszy jest aspekt muzyczny, gdzie też nie będzie miał problemu się dopasować. Ma talent do pisania chwytliwych refrenów, ma elastyczne flow. Jak było modne nagrywać na drillu, to nagrywał na drillu. Jak będzie miał ochotę robić pościelówy albo kawałki z gwiazdkami pop do radia to też sobie poradzi.
Dodatkowo Malik wraz z Sentino są chyba jedynymi typami, którzy tak przenoszą do Polski cały ten lifestyle życia rapera. Paluch się może odjebać w Pradę od stóp do głów a i tak czuć, że to wsiur. Do tego oni nie wstydzą się, że są raperami.
Malik jest najbardziej "amerykańskim" z polskich raperów i nie ma na horyzoncie NIKOGO, kto by się mógł zbliżyć na ten moment. I to nawet nie jest zasługa tego jaki to Malik jest zajebisty, a tego jak słaba jest konkurencja w tej niszy.
taki ładny był, amerykanski
szkoda, ze burak i kiepski raper
szkoda, ze burak i kiepski raper
świadomość swojej ignorancji
Z burakiem się zgadzam, ze słabym raperem nie, ale no tak, tak to działa. Jedna z największych influencerek w Polsce Lexy Chaplin ma tyle fejmu co ma, bo ma ciemniejszą karnację i trochę akcentu zagranicznego + angielskie słowa wtrąca.
Polacy mają dalej kompleks zachodu i to co zagraniczne ich mocniej jara. Głupie? Może i tak, ale tak po prostu jest.
Polacy mają dalej kompleks zachodu i to co zagraniczne ich mocniej jara. Głupie? Może i tak, ale tak po prostu jest.
Z drugiej strony - musiałem wygooglać co to w ogóle był za kawałek, a klip na YT ma 10 mln, czyli nawet sam Queba robił wielokrotnie większe liczby, więc nie wydaje mi się, żeby to jakkolwiek oddawało