Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
Re: Malik Montana - Adwokat Diabła (2023)
@loco Haha dobre.
Akurat w tym przypadku to słaby argument, bo Malik nie mówił co będzie w boxie. Gdyby powiedział że słuchajcie tu jest moja plyta, macie ja za 1000 złoty, to by część kupiła, część wyjebała jaja, ale by wiedzieli co dostają. Tutaj sprzedaje jakiegoś mystery boxa za 500 złoty, więc mozg ludzki, a zwłaszcza młody, bo tacy są jego fani, generuje wyobrażenie ze będą tam fajne rzeczy, a nie taki badziew. W sensie jest prawda że kupiłeś to płacz, ale tak można sprzedawać w komisie starego Passata jakiemuś frajerowi, a nie płytę swojemu fanowi. Jeśli Malik traktuje takie dwie sytuacji na równi, no to się nie dziwię ze fani czują się wydymani i teraz mają mu to za złe
@Jasion94 Najlepsze jest to, że ktoś sobie kupił tego gównoboxa, otworzył i właśnie wylewa wszędzie żale itp zamiast spakować i odesłać w pizdu tam skąd przyszło, oczywiście nie bronie Malika bo pitoli kocopoły, ale jakby tak niezadowoleni konsumenci zaczeli masowo odsyłać paczki to Montanina szybko zmieniłbym narrację tylko pewnie większa ilość jest happy z tego co dostała.
Ta płyta jest wieśniacka, box jest wieśniacki a ten typ ma czelność pruć się do ludzi że są wiesniakami.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Kurwy ze wsi plują na nas harchą z botoksu
Malik nas ochroni płaszczem z unboxu, gm2l
Malik nas ochroni płaszczem z unboxu, gm2l
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Przecież Malik ma wyjebane na fanów, liczy się kapucha, a swoim komentarzem tylko to potwierdził.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
- gods bidness
Jak to w ogóle brzmi
Od szóstej minuty jest fragment live Malika jak mówi, że box będzie drogi ale zajebisty i że on na tym prawie nie zarobi
Warto też wspomnieć, że jeszcze ten Rolex ma zostać rozdany jednej osobie.
A co do płyty to myślę, że Malik wjebal wszystkie te stare numery,.bo chce diament za ten album zgarnąć.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
ciekawe czy ktokolwiek dostanie ten zegarek
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
No ile to realnie mogło kosztować? Peleryna na kuter na straganach z 10 zł, świeczka tak samo, plakaty to wyceniam na minus pięć złoty, rolexa dostanie osoba z instagramem do potrzymania na godzinę.
Tam do wygrania był Breitling Endurance, który kosztuje około 15k i Rolex Datejust. Nie wiem w jakiej konfiguracji jest ten DJ, ale jeśli stalowy i bez karbowanego pierścienia, to taki zegarek jest wart około 50k, a biorąc pod uwagę że to w ramach współpracy z Royal Watch z Krakowa, to całość spokojnie powinna się zamknąć w 60k. Jeśli w preorderze zeszła platyna wydawnictwa dwupłytowego, to poszło 15k zamówień czyli, na czysto, przy tym ile może być warta zawartość boxa, powinno wyjść jakieś 400k przed podatkami. Myślę, że starczy na te dwa zegarki.
Platyna nie równa się x sprzedanych fizyków. To jest mit, który mnie bardzo irytuje bo większość ludzi go powtarza bez wiedzy. Do wyróżnień tego typu liczą się streamingi, które robią większość roboty.
Asfalt nie zgłasza streamingow do wyróżnień i za same fizyki Otsochodzi dostał złoto za Nowy Kolor po 6 latach od premiery.
Asfalt nie zgłasza streamingow do wyróżnień i za same fizyki Otsochodzi dostał złoto za Nowy Kolor po 6 latach od premiery.
https://rapnews.pl/malik-montana-adwoka ... reorderze/4 dni po starcie sprzedaży preorderów Malik Montana poinformował o sprzedaży 15 tysięcy fizycznych nośników. Oczywiście dało to wyróżnienie w postaci złotej płyty. Właśnie podwoił ten wynik – osiągając platynową płytę.
Przecież Malik jest tak samo odklejony jak Sentino i zawsze był z tym że wyrachowany cwaniak z niego i chorągiew. O jego hipokryzji można by pisać elaboraty, gość uznaje się znawcę rapu i kultury po czym twierdzi że jebac dissy liczy się papier, mówi ze zaczął rapować bo chciałbyc 2 lepszy od chujowych PŁ raperów, po czym jego warstwa liryczna składa się z takich kwiatków łapie ja za Pippi ona robi aa
na każdej płycie i co drugim numerze ta sama tematyka i chujowe rymy, większość sceny to gówno tylko on i jego numery o szmatach ku uciesze szmat z TT są świeże. A nagrywa z Zabsonem hop hop Rap. Opierdolil swoim fanom chyba jako element rozpoznawczy dla przyglupow palto, umundurowanie Armi Malika
Różnica między nim a Sentino jest taka że ten drugi jest o wiele lepszym raperem na każdej płaszczyźnie i gdyby nie swoje odpaly to byłby dziś na jego miejscu
Jeśli Malik serio powiedział, że poszło 15 tysięcy fizyków to ok i zwracam honor. Jeśli natomiast on poinformował o złocie/platynie, a debil z rapnews napisał, że poszło 15 tysięcy fizyków to tylko potwierdza moją tezę. 90% portali takie kocopoły pierdoli, a jak poszło info, że Otsochodzi ma złoto za Nowy Kolor to ludzie byli mega zdziwieni, jak to możliwe, że tak późno xDDPicasso pisze: ↑11 mar 2023, 14:13https://rapnews.pl/malik-montana-adwoka ... reorderze/4 dni po starcie sprzedaży preorderów Malik Montana poinformował o sprzedaży 15 tysięcy fizycznych nośników. Oczywiście dało to wyróżnienie w postaci złotej płyty. Właśnie podwoił ten wynik – osiągając platynową płytę.
![]()
Dodano po 2 minutach 20 sekundach:
Info z Glamrapu bardziej prawdziwe:
Dodano po 42 sekundach:– „Adwokat Diabła” złoto w preorderze. Dobijemy do diamentu? – zapytał raper na Instagramie. Preorderowe wydanie albumu jest dostępne wyłącznie w boxach za 250 i 450 zł. Żeby zdobyć złotą płytę należy sprzedać 15 tysięcy egzemplarzy albumu. Od dłuższego czasu ZPAV wlicza do sprzedaży streaming, czyli odsłuchy utworów i wyświetlenia teledysków. Dzięki takiemu właśnie połączeniu sprzedaży fizycznej i streamingu raper mógł ogłosić złotą płytę.
No i widać, że Malik chce diament zrobić tą płytą i dlatego wjebał te stare numery:
Malik dobije do diamentowej płyty?
Malik zapytał słuchaczy także, czy uda mu się dobić do diamentowego wyróżnienia. Takie można zdobyć za 150 tysięcy sprzedanych albumów. Do tej pory raperowi nie udało się zdobyć takiego wyróżnienia za poprzednie albumy, więc na początek powinien on raczej celować w platynową płytę, którą zdobył za poprzedni krążek „Import/Export” z 2019 roku. Musiałby on podwoić teraz sprzedaż płyty, żeby osiągnąć w sumie 30 tysięcy sprzedanych kopii, na które w dużej mierze składa się wspomniany wcześniej streaming, a nie fizyczna sprzedaż krążka. Czy raper ma więc szansę zdobyć diament za płytę? Jest to oczywiście możliwe. Nadzieję powinien pokładać on w mocnych singlach, które zdobędą duże wyświetlenia, co przełoży się na cyferki sprzedażowe zliczane przez ZPAV.
Jak streaming wliczany jest do sprzedaży? Artysta i wytwórnia muszą na kliknięciach w utwór osiągnąć dochód. Tak jak osiągają dochód na sprzedaży fizycznych egzemplarzy. Aby uzyskać po 1 marca 2017 roku któreś z wyróżnień, trzeba udokumentować przychód ze streamingu, dzwonków telefonicznych i muzyki w tle. Przelicznik jest następujący: 20 złotych przychodu jest przyjmowane jako sprzedaż jednego albumu.
Malik był, jest i będzie chujowym raperem. To czysty produkt, który nie pisze sobie sam tekstów, a wszystko ogarniają mu menedżerowie, styliści, wytwórnia. Jego numery są przewidywalne do bólu, infantylne, monotematyczne. Ma umiejętność wykorzystania tej koniunktury, dlatego jest w miejscu w którym według wielu powinien być Sentino i robi jakieś tam ruchy, ustawia się z ulicą. Tego mu nie odbieram - nie spierdolić swoich możliwości i nadarzających się szans to też sztuka.
Ma tylko farta że jest na niego koniunktura dzięki czemu nie obrywa za to za co obrywają inni. Porównajcie sobie komentarze pod numerem Tovaritch&Paluch vs Tovaritch&Malik. Da jakiś głupi wywiad? Winna Staśko. Poziom odklejenia, pierdolenia głupot, zaprzeczania sobie w jego przypadku niewiele różni się momentami od Sentino. Ale czego nie przykrywa popularność wśród dzieci.
Najgorsze jednak jest to że Malik swoją muzyką psuje młodzież promując rozpustę i narkotyki. Nie chciałbym żeby moja córka kiedykolwiek zetknęła się z tą seksistowską muzyką.
Ma tylko farta że jest na niego koniunktura dzięki czemu nie obrywa za to za co obrywają inni. Porównajcie sobie komentarze pod numerem Tovaritch&Paluch vs Tovaritch&Malik. Da jakiś głupi wywiad? Winna Staśko. Poziom odklejenia, pierdolenia głupot, zaprzeczania sobie w jego przypadku niewiele różni się momentami od Sentino. Ale czego nie przykrywa popularność wśród dzieci.
Najgorsze jednak jest to że Malik swoją muzyką psuje młodzież promując rozpustę i narkotyki. Nie chciałbym żeby moja córka kiedykolwiek zetknęła się z tą seksistowską muzyką.
W życiu bym się nie przyznał że zabuliłem za płytę Malika 450zł 
alez to jest nudne. az odechcialo sie zostawac milionerem, z tych 40 trackow o tym samym wynika, ze jedyne co ci to daje to zakupy w butikach, don perignon i drozsze auto