Wbiłem kilkanaście godzin i jak dla mnie kozak, tylko ja się wychowałem na japońskich erpegach więc animu postacie mi nie przeszkadzają, tak jak miejscami cringowe dialogi i głupkowate akcje. Ciekawy świat i historia, niezły system walki, miejscami czuć że gra ma już 13 lat ale i tak lokacje robią wrażenie do dziś. Tym bardziej się jaram, że podobno każda kolejna część lepsza od poprzedniej.
[Konsola] Nintendo Switch
Moderator: con shonery
- con shonery
- Moderator
Re: [Konsola] Nintendo Switch
DAJ ZNAC JAK BEDZIESZ CHCIAL GRAĆ W 2 CZESC BO NIKT JEJ NIE CHCE KUPIC ODE MNIE
Your console is not patched. Hooray!
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
no i ESSA, tylko uważaj z kontem nintendo, bo można bana wyłapać za logowanie się na shakowanej konsoli
- Cz4rny1337
- Moderator
Żadnego logowania, rób krok po kroku guide i dostaniesz info jak odciąć konsole od serwerów nintendo, najlepiej wymazać numer seryjny w systemie przerobionym (90DNS jest opcja, ale już dawno niezalecana, chociaż czasami używam + brak nr seryjnego + coś tam jeszcze)
Przerób metoda w której tworzyć emuNAND - wtedy masz sysNAND (oryginalny nieshackowany system) i emuNAND(system z bajerami) i wybierasz po restarcie konsoli który chcesz odpalić i na sys normalnie grasz online np
Przeczytaj ze 2/3 poradniki ze 2 razy, zamów RCM loader i śmigaj
Przerób metoda w której tworzyć emuNAND - wtedy masz sysNAND (oryginalny nieshackowany system) i emuNAND(system z bajerami) i wybierasz po restarcie konsoli który chcesz odpalić i na sys normalnie grasz online np

Mam ten rcm loader gdzies kupiłem z koszem elektroniki rożnej. Mogę sprzedać
^ kogo to chuj obchodzi?
Mam 2 Switche (#lygra), myślę że przerzucę legalne konta na nowego a staremu-obdrapanemu zrobię factory reset i zjailbreakuję go from scratch.
O, czyli identycznie jak z 3DS-em. Z tym że myślałem że jeśli dany Switch jest "unpatched", to istnieje czysty softmod? Rozumiem że muszę ten cały RCM loader zamówić?Cz4rny1337 pisze: ↑28 lut 2023, 0:04 Żadnego logowania, rób krok po kroku guide i dostaniesz info jak odciąć konsole od serwerów nintendo, najlepiej wymazać numer seryjny w systemie przerobionym (90DNS jest opcja, ale już dawno niezalecana, chociaż czasami używam + brak nr seryjnego + coś tam jeszcze)
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Daj adres wysle ci, jak będzie działać to przelejesz na jakaś pyszna picke i deal.
^ kogo to chuj obchodzi?
Dzięki, ale nie mieszkam w Polsce 
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Cz4rny1337
- Moderator
Luxair pisze: ↑28 lut 2023, 8:19Mam 2 Switche (#lygra), myślę że przerzucę legalne konta na nowego a staremu-obdrapanemu zrobię factory reset i zjailbreakuję go from scratch.
O, czyli identycznie jak z 3DS-em. Z tym że myślałem że jeśli dany Switch jest "unpatched", to istnieje czysty softmod? Rozumiem że muszę ten cały RCM loader zamówić?Cz4rny1337 pisze: ↑28 lut 2023, 0:04 Żadnego logowania, rób krok po kroku guide i dostaniesz info jak odciąć konsole od serwerów nintendo, najlepiej wymazać numer seryjny w systemie przerobionym (90DNS jest opcja, ale już dawno niezalecana, chociaż czasami używam + brak nr seryjnego + coś tam jeszcze)
To jest tak, ze luka która istnieje pozwala na wgranie softu w trybie serwisowym/RCM, a żeby go wywołać potrzebujesz tzw. Jiga, taki kurwa plasticzek z metalem co sie wpina w miejsce joycona - możesz to zastąpić folia/spinaczem, ale No jest ryzyko i ja wolałem kupić ten dyndzel
Można sam dyndzel kupić, bo RCM loader zastąpić można telefonem z Androidem/komputerem i kable USB C (ale sam loader łatwy)
Wyglada to tak ze wrzucasz paczke z exploitem za pomocą kabla i potem nie gasisz już konsoli i nie potrzebujesz loadera

Dzięki za info koledzy, poczytam sobie docsy i będzie git
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Lite i v2 tylko przeróbka przez wlutowanie chipu Hwfly
^ kogo to chuj obchodzi?
- Cz4rny1337
- Moderator
W chipy drogie i trudno dostępne bo ekipę je produkująca zawienli + ktoś kto Ci to wlatuje/umiejętności

Ekipę xecuter zamknęli, Hwfly działa ~400 AliExpress
^ kogo to chuj obchodzi?
- Cz4rny1337
- Moderator
teraz widzę, że trwały pracę nad użyciem rapsberry RP-2040 jako chipa, koszt na ali w tej chwili jakies 40 zl, najpierw dev zrezygnowal, ale 20pare dni temu uruchomili Ubuntu, z HOS [systemem switcha], nadal problem, ale jest iskierka
czas kupowac RP-2040, to nie jest porada inwestycyjna xD
czas kupowac RP-2040, to nie jest porada inwestycyjna xD

A swoją drogą, to czy poza standardowym odpalaniem pirackich ROM-ów oraz emulatorami (zapewne RetroArch?), są jakieś godne uwagi homebrew na Switcha?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
- Cz4rny1337
- Moderator
Szału nie ma, ale:
- mission control - dodaje obsługę większości kontrolerów BT bez przejściówek + kontrolery na kablu tez
- overlay tesla, który pozwala na odblokowywanie 60 klatek w dużej ilości gier
- możliwość podkręcenia zegarów żeby to powyższe śmigało/żeby zelda nie zacinała w lesie
- homebrew symulujące grę w docku (albo na odwrót) które pozwala na podbicie rozdzielczości w trybie bez docka w grach które maja różne ustawienia na oba tryby
- chiaki czyli całkiem sprawnie działający klient zdalny do gry na ps4
- moonlight to samo ale z PC
- streamowania gier ze Switch na PC (nie korzystałem)
- jksv do zarządzania sejwami i ich backupow
- jakiś czytnik ebooków ale bez szału lepiej postawić android
- klient i server ftp/appki do zarządzania plikami
- nxgallery dostep z telefonu do screenshotow/nagrań
- lanplay umożliwiający grę online
- nx activity log - fajna appka zliczający ile godzin grałeś w dana grę
No i do zarządzania treściami z internetu i ich pobierania to tinfoil który wyglada jak sklep z giereczkami (po konfiguracji) i ma różne fazowe opcje
Najbardziej brakuje Spotify działającego w tle, niby ktoś pracuje, ale żmudnie to idzie
- mission control - dodaje obsługę większości kontrolerów BT bez przejściówek + kontrolery na kablu tez
- overlay tesla, który pozwala na odblokowywanie 60 klatek w dużej ilości gier
- możliwość podkręcenia zegarów żeby to powyższe śmigało/żeby zelda nie zacinała w lesie
- homebrew symulujące grę w docku (albo na odwrót) które pozwala na podbicie rozdzielczości w trybie bez docka w grach które maja różne ustawienia na oba tryby
- chiaki czyli całkiem sprawnie działający klient zdalny do gry na ps4
- moonlight to samo ale z PC
- streamowania gier ze Switch na PC (nie korzystałem)
- jksv do zarządzania sejwami i ich backupow
- jakiś czytnik ebooków ale bez szału lepiej postawić android
- klient i server ftp/appki do zarządzania plikami
- nxgallery dostep z telefonu do screenshotow/nagrań
- lanplay umożliwiający grę online
- nx activity log - fajna appka zliczający ile godzin grałeś w dana grę
No i do zarządzania treściami z internetu i ich pobierania to tinfoil który wyglada jak sklep z giereczkami (po konfiguracji) i ma różne fazowe opcje
Najbardziej brakuje Spotify działającego w tle, niby ktoś pracuje, ale żmudnie to idzie

Jakiego „sklepu” używasz na tinfoil? Ja miałem teknik ale coś się pozmieniało i chyba jest płatny
^ kogo to chuj obchodzi?