Colin Farell jest genialnym aktorem, piękny film, będą nagrody na pewno
OFFTOPIC FILMOWY
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: OFFTOPIC FILMOWY
Nasz film o osiołku w piątce nominowanej do Oscara, ale raczej z tym niemieckim o wojnie to nie wygra.
a w najważniejszej kategorii:

a w najważniejszej kategorii:
Z niemieckimi nudami o złej wojnie by może i wygrał, ale już z dramatem o dzieciaczkach Dhonta nie ma szans bo chlip chlip
https://www.filmweb.pl/awards/Oscary/2023
Tu jest dobrze rozpisane, ogólnie wszystkie moje typy się potwierdziły jedynie zaskoczeniem jest dla mnie „Na zachodzie bez zmian” oczywiście to genialne kino i nawet spoko, że startuje w wielu kategoriach.
Tu jest dobrze rozpisane, ogólnie wszystkie moje typy się potwierdziły jedynie zaskoczeniem jest dla mnie „Na zachodzie bez zmian” oczywiście to genialne kino i nawet spoko, że startuje w wielu kategoriach.
- MalkoNTENT
Jest gdzieś info na jakich streamingach można obejrzeć niektóre filmy? Kiedyś fajnie było podane
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
- con shonery
- Moderator
Ja sprawdzam na www.Upflix.pl
No na Filmwebie np.MalkoNTENT pisze: ↑24 sty 2023, 15:37 Jest gdzieś info na jakich streamingach można obejrzeć niektóre filmy? Kiedyś fajnie było podane
Spoiler

Spoiler

Spoiler

Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- ebismolarek
Upflix top, zawsze tam sprawdzam
No i mamy też polską perełkę w propozycjach, ostatnio właśnie oglądałem" Argentynę, 1985" która startuje i rywalizuje z naszym kandydatem, długa projekcja ponad 2h sądowej rozprawy.
Apropos polskiego kina, to chyba nie jest to zbytnio rozreklamowana akcja, ale w wwa w kinie iluzjon do konca przyszlego tygodnia trwa festiwal Orłów, w ramach ktorego lecą filmy nominowane do teĵże nagrody, a częśc projekcji połączona jest ze spotkaniami z twórcami - w tym wlaśnie IO, wiec jesli ktos nie widzial a chce nadrobic to brzmi jak fajna okazja
Jakoś mam dobre przeczucia, chyba ciężko będzie to spierdolić
No ładnie wyjaśnił
https://m.imdb.com/title/tt15006566/?ref_=fn_al_tt_2
Cudne, gorzkie kino z wolnym tempem o zwadzie sąsiadów na zapyziałej wiosce, bardzo dobry obraz.
Cudne, gorzkie kino z wolnym tempem o zwadzie sąsiadów na zapyziałej wiosce, bardzo dobry obraz.
Film Zielony Rycerz to najlepszy film o wartościach jaki widziałem. Polecam.
ależ to będzie benger widzowie
zaraz cały marvel i dc się zleci do tego filmu, a seria fast & furious oficjalnie stanie się mostem pomiędzy tymi dwoma uniwersami
Z Egertonem
Dzisiaj Oscary, wiem że z roku na rok coraz bardziej #nikogo,ja też nawet nie będę oglądał, bo generalnie słaby tamten rok był, ale macie jakieś swoje typy? Ja widziałem 9/10 z głównej kategorii [trzech godzin żeby oglądać film o niebieskich stworkach to jednak mi szkoda] i jakbym miał typować to Wszystko wszędzie naraz zdobędzie nagrodę chociaż ja kompletnie nie jestem fanem tego filmu.
A z aktorskich to stawiam na Frasera, Blanchett, Gleesona i Bassett [Wakandy nie widziałem, ale umówmy się - muszą coś dać czarnym, żeby nie było że rasizm]
A z aktorskich to stawiam na Frasera, Blanchett, Gleesona i Bassett [Wakandy nie widziałem, ale umówmy się - muszą coś dać czarnym, żeby nie było że rasizm]