[Konsola] Nintendo Switch

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
lygrys

Re: [Konsola] Nintendo Switch

Post autor: lygrys »

nie sprzedam, bo kolekcjonuje.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Jak mnie nie ma na forum, to od was odpoczywam.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

a masz coś ciekawego w kolekcji czy tylko rzeczy które można kupić w dowolnym sklepie, pewnie taniej niż zapłaciłeś?
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
makaron

Post autor: makaron »

oho żeby se kolekcjonować gierki na nintendo switch to trzeba mieć od razu kurwa super hiper mega edition prosto z japoni osikane przez twórcę gry, wtedy możesz kolekcjonować, w innym przypadku kupiłeś jakieś normickie gry w sklepie stacjonarnie gdzie ja mam o 4,99zł taniej na internecie, frajerze, nie nazywaj się kolekcjonerem.
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

nazywajmy rzeczy po imieniu, to co lygra odwala to nie kolekcjonertwo a zwykłe zbieractwo tego co się nawinie bez ładu i składu; pół mieszkanie zajebane już jakimś syfem, teraz akurat mania na gierki wleciała
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Post autor: con shonery »

Mario Odyssey to narkotyk. Zelda po pierwszym pierdolnięciu wydaje się jakaś pusta, a po pokonaniu pierwszej bestii ta otwartość głównego wątku i praktycznie brak questów pobocznych sprawia, że w sumie nie robię nic, tylko biegam od wieży do wieży i odkrywam mapki bez szczególnej podjarki:(
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

@con shonery Serio? Ale wlasnie jest pelno misji i roznych sekretow do odkrycia, przeciez praktycznie co 2 npc z gry daje ci jakies misje :dunno: Wiadomo ze jak wbijasz w jakies gory czy jakies pastwiska to tam juz rzadziej sa misje, ale w kazdym miescie i obozie ktos ci cos ciekawego powie albo o cos cie poprosi. No i wiele z nich jest zagadkami, niektore nie takie latwe do rozkminienia a czasami nawet wykorzystujace jakies ukryte mechaniki typu
Spoiler
podsluchiwanie rozmow
. Ja lubilem tez zagadki w shrinach, tez trzeba sie troche wysilic zeby je poprzechodzic zgarniajac do tego zawartosc wszystkich ukrytych skrzynek (w tych odrytych shronach sa zawsze przynajmniej 2 skrzynie). Mnie wlasnie na odwrot, jak duzo gralem to mnie przytlaczalo to wszystko i juz meczylo walkowanie kolejnych misji :dunno:
Ja wlasnie po 2 latach wrocilem na swoim ostatnim, najbardziej zaawansowanym sejwie, obym tym razem skonczyl ta gre bo by sie przydalo chociaz raz ubic ganona po tylu godzinach gry :lol:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Chodziło mi o brak takich mięsistych, wciągających questów, rzeczy typu przynieś 5 jabłek nie liczę. Z tą ukrytą mechaniką dzięki za tipa, chyba wiem o kogo chodzi :joint:
Awatar użytkownika
bronek

No jest pare questow z ta mechanika, w roznych miejscach swiata jbc wiec moze jeszcze jakies ciekawe znajdzki przed toba :razz: No ja tego tez nie licze, ale pelno takich ze trzeba bylo gdzies cos znalezc, albo opowiadaja ci ludzie ze cos tam ktos widzial lub slyszal i trzeba rozkminic o co chodzi. Przykladowo w pamieci pozostal mi quest z piorunami ktore wala w oboz i jakis typ sie zastanawial czemu
Spoiler
a trzeba bylo wejsc na czubek obozu i rozkminic ze tam jakis topor byl na gorze a jako ze to metalowa bron to przyciagala pioruny
mi sie podobal i mnie jaraja takie gowna. Nic to nie wnosi do glownego watku, nic mi to tak naprawde przydatnego w glownym watku nie przynosi, ale za to przynioslo frajde a tylko tego oczekuje od gier

Dodano po 8 minutach 50 sekundach:
ogolnie te takie male detale, ktore w sumie sa tutaj tylko po to zeby byc ciekawostka mnie jaraly. Dlatego czytalem kazde ksiazki jak tylko byly w budynkach, gadalem z wszystkimi npcetami wszedzie po pare razy i o roznych porach dnia i nocy (bo npcety tez sie szlajaly niewiadomo gdzie albo wiadomo jak sie troche pogrzebie, tez mega props :bowdown: ), robilem jakies potrawy z tych plakatow na scianach tylko zeby odkryc jakie maja efekty, byly tez te rzadsze ewenty typu
Spoiler
spadajace gwiazdy, swiecacy renifer z cala rodzinka tego zajaca swiecacego co jak go ustrzelisz to rubiny wypadaja, te mega szkielety ktore tylko w dobrym momencie nocy ozywaja, itd...
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Zelda jest fajna, ale dla ludzi którzy robią wszystkie znaczniki w assasynach. Mam nadzieje ze pójdą po rozum do głowy w nowej części i główny wątek będzie nakreślony od a do z jak w wiedźminie albo jakimś gta. Mogą sobie robić milion pobocznych zadań byle oddzielili główny wątek tak, żeby gracz taki jak ja mógł sobie poznać różne mechaniki itp ale tez czuł w tym jakiś sens. Nic mnie bardziej nie drażni jak takie bezcelowe bieganie po mapie. Świat jest zaprojektowany świetnie, ale brakuje w niej filmowości.

A przypierdalanie się do lygrysa ze sobie kupił jakieś gry do kolekcji jest absurdalne. Za 20 lat może się okazać ze jest jedna z kilku osób która ma tetrisa w pudełku i jego cena skoczy do paru tysięcy bo eshop już dawno zdechnie. Największe ceny gier retro nie osiągają gry wybitne w swojej kolekcji premium tylko największe crapy i gry wychodzące pod koniec generacji gdy pojawiła się już nowa i każdy miał na starą wywalone.
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

no mnie tez troche zelda przytloczyla otwartoscia i nieliniowoscia i sie odbilem poki co\

ale fakt mario odyseja jest piekna i inne mario 3D tez
Obrazek
Awatar użytkownika
con shonery
Moderator

Po postach bronka i kolejnej partyjce doszło do mnie, że źle patrzyłem na Zelde. Porównywałem ją w głowie do zachodnich RPG z otwartym światem i czułem jakby była wybrakowana, a Zelda to w końcu nie RPG, tylko przygodówka oparta na sekretach, łamigłówkach i zabawą gameplayem samym w sobie. To nie gra w której historia ma mnie gdzieś prowadzić. Brak fabularnej lokomotywy może sprawić, że czysta ciekawość będzie nas pchać przed siebie, tworząc przy okazji unikalną przygodę, czyli coś co wiele gier obiecuje, a mało która dostarcza. Jak już szukać skojarzeń z innymi grami to bardziej Elden Ring niż Wiedźmin.
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No ta, tylko mapa jest trochę za duża w stosunku nawet do tych sekretów, łamigłówek itd. Zbyt duzo czasu zapierdalałem po miejsach w których naprawde nic ciekawego nie było

BOTW to gra w której samemu musisz stawiać sobie cele ogólnie

Chyba że ktoś za ciekawe uznaje same widoczki, ale to ja osobiście nie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Lidwin

Post autor: Lidwin »

Świetnie, tylko że głupie usprawiedliwianie dalej jest głupie. Dawniej zeldy miały dużo lepiej rozwinięty według mnie wątek fabularny. Ja rozumiem wszystko ale nawet wyścigi i bijatyki mają w dzisiejszych czasach lepiej prowadzoną historie która zachęca (nie ważne jak płytka) do poznania końca. Wierze ze nowa cześć to nie będzie takie tech demo tylko powtórka z rozrywki + zajebista historia która w graczu obudzi chęć poznania przygód linka i wydarzeń w wykreowanym świecie i niczym w niekończącej się opowieści przeczołga nas przez wir wydarzeń w taki sposób że będzie się śledziło całą podróż z wypiekami na twarzy. Albo znowu będzie to gra dla azjatow
F1 to królowa. Zawsze była.
Awatar użytkownika
bronek

Hmm, jednak pancz o fabule ciut nietrafiony, bo jest normalna fabula i nikt mi nie powie ze taki teken albo nfs maja bardziej rozbudowane fabuly (sory, takie skojarzenie z tymi bijatykami i samochodami). Bo to ze ta fabula nie byla forsowana w stylu "no teraz idz tu i nie mozesz nic innego robic" tylko byla sobie jezeli chciales ja pociagnac, ale jak nie chciales to nie musiales, albo mogles zrobic watki w kolejnosci ktora ci pasuje a nie w narzuconej kolejnosci nie jest chyba wyznacznikiem tego ze nie bylo fabuly. Rozumiem ze mogla sie zlewac bo idac gdzies znajdowalo sie inne poboczne watki i jak robiles duzo tych pobocznych mogles troche zgubic ten glowny ale nie musiales ich (tych pobocznych) robic, mogles po prostu biec tam gdzie pokazywala zolta kropka na mapie i cisnac dalej az do ganona lub do innego celu z glownej fabuly :roll: Bo to ze budzisz sie, ogarniasz na szybko co sie stalo i wydostajesz sie z poczatkowej lokacji
Spoiler
, potem masz isc do tej starej baby co ci opowie wiecej i dowiadujesz sie ze twoi ziomale nie zyja i trzeba odbic te wielkie maszyny ktore sa w roznych zakatkach swiata i ktore moga pomoc ci w walce z ganonem. Przy uwalnianiu kazdej maszyny poznajesz skrawki historii linka, zeldy i danego drugoplanowego bohatera. Do tego jest jeszcze odnajdywanie wspomnien poprzez te fotki z tabletu :dunno:
to nie jest brak fabuly chyba. Ok nie jest to rozbudowane jak jakis Kingdom Hearts ale nie mozna powiedziec ze nie bylo jej w ogole tylko dlatego ze nic nie zmuszalo cie do pociagniecia lub do wlaczenia jej jako watek aktywny na tablecie w zakladce z main questem :) A sama historyjka wiadomo ze troche dziecinna i cukierkowa ale nawet ciekawa imo.
Ale zeby nie bylo, to nie uwazam ze kazdy powinien koniecznie wielbic te gre i chuj. Mysle ze to nie jest gra dla kazdego ale moze zaciekawic niektorych. Ja znalazlem ten element zagadki i przygody ktorych szukalem, ale ktos moze w grach szukac czegos innego jak bardziej rozbudowanej fabuly, jakiegos specyficznego klimatu lub emocji, itd... Wiec no rozumiem ze to nie gra dla wszystkich i nie wszyscy znajda tutaj to czego oczekuja od gierki. Bardzo szanuje to jak bardzo odmienna jest ta gra od reszty, ja znalazlem to czego szukalem i swietnie sie bawilem, polecalbym kazdemu zeby chociaz sprobowal, no ale nie mozna podobac sie i pasowac wszystkim :dunno: Jezeli chodzi o kontynuacje, licze na to ze bedzie w miare podobnie ale jednak wystarczajaco inaczej zeby nie bylo nudy, ale gdyby to bylo cos kompletnie innego to moze tez by mi siadlo, zobaczymy. Mysle jednak ze tak czy owak bedzie ciekawie, devy Zeldy czesto czegos tam probuja nowego i mimo ze nie zawsze wychodzi zajebiscie to przynajmniej probuja sie jakos odkryc na nowo co jakis czas, i maja serio sporo pomyslow zeby to zrobic wiec odemnie props.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2023, 23:06 przez bronek, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
lygrys

już leci

Dodano po 1 minucie 2 sekundach:
Pikmin 4
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

fajnie, że jest taka gra, jakbym chciał grać w assassina, to bym grał w assassina, a czasem mnie nachodzi by sobie poodkrywać mapkę w zeldzie, gierka jest mechanicznie dość prosta, nie ma potężnego drzewka rozwoju to nie ma problemu, że się wraca do gierki po kilku miesiącach, wkurwia trochę to gotowanie i łamanie się broni, ale z drugiej strony może to taka konwencja by unikać niepotrzebnych walek, bardziej props niż hejt, to po prostu gra na dłużej dla casuali
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
lygrys

gry z gameboya w eshopie.

Dodano po 3 minutach 43 sekundach:
remaster metroid prime
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Ghost Trick jak ktoś nie grał to polecam, oczywiście dalej nie dokończyłem na DSIe (mierzwia mnie te wszystkie remastery na switcha bo niweczą sens posiadania 3DSa)
Obrazek
Awatar użytkownika
lygrys

Zelda na deser. Ten sam silnik, więc nowego switcha chyba nie będzie.
+48 22 29 22 597
www.aborcjabezgranic.pl
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

na pewno nie będzie, nvidia dopiero zaczyna produkować układ (tegra T239) zastępujący switchowe hardware, a jeszcze pewnie trzeba to jakoś customowo zaprojektować dla switcha by się nie grzał i nie wysysał baterii i puścić do masowej produkcji, bo tych konsolek sprzedaje się w chuj i wiadomo, że tanio bo producenci konsol gonią hardware po kosztach, a kasa jest z gier

podobno porównywalną wydajność by to miało do ps4pro, procesor ok. 600% wydajniejszy niż aktualny w switchu, gpu 500%, do tego wsparcie dla technologii typu DLSS (rendering w niższej rozdzielczości i upscaling by trzymać wydajność, a oko za dobrze tego nie zauważa w ruchu), ale na pewno to szybko nie wyjdzie, a nic słabszego w zasadzie nie miałoby sensu bo switch się dobrze sprzedaje
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
ODPOWIEDZ