Ogólna dyskusja o grach i konsolach
Moderator: con shonery
Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach
ta, masz bibliotekę gier i możesz dowolnie je instalować, no tylko ostatnio microsoft flight simulator instalowałem z 3h na łączu 1000 Mbps także nie nadaje się to do "rotowania" gier
Dodajmy, że bardzo wiele gier można odpalić w chmurze i jak się ma dobrego neta to całkiem ok to działa, w takim MFS jak najbardziej by uszło.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Uguem to ja zamierzałbym w jakieś UFC, boksik, Sekiro, Wiedźmin sobie grać, także chyba styknęłaby mi ta konsola. Bo kilka sportowych gier, w które możesz grać w nieskończoność i kilka Slasherów plus jakiś wiedźmin i myślę że by mi to wystarczyło. A jakąś grę jak przejdę to raczej nie jestem typem gościa co by miał ochotę 2gi raz przechodzić, więc mogę spokojnie odinstalowywać. Więc myślę, że z tym dyskiem to nie będzie problemu. FPSY większy problem, bo to wpływa na grywalność, ale to już sobie muszę pod konkretne tytuły risercz zrobić, bo akurat na szczęście wiem w co chce grać.
moim zdaniem przy cenie xsx, szczególnie używek ten series s to żaden deal, a sporo gier w gamepassie nie ma, to nawet nie kupisz używanej by puścić dalej, ludzie za 1800 albo nawet taniej sprzedają xsx z gwarancją i padem, ja tyle dałem, taniej też się dało wyhaczyć
ale jak ci nie zależy to używanego xss też znajdziesz sporo poniżej kafla i w to bym poszedł, nowego bym nie kupował bo to śmieszna cena przy używkach xsx
ale jak ci nie zależy to używanego xss też znajdziesz sporo poniżej kafla i w to bym poszedł, nowego bym nie kupował bo to śmieszna cena przy używkach xsx
O, dzięki za poradę, ja się generalnie bałem kupować zawsze używane sprzęty elektroniczne. Jest jakiś patent żeby to w miarę bezpiecznie zrobić? I jaka jest żywotność takiej konsolki?
Kup po prostu mało używany sprzęt na gwarancji. Moje PS4 działało od 2014 do 2020, tylko ze 2 pady mi się popsuły (do naprawy, nie całkiem). PS5 i Xbox Series X bez zarzutów działają od jesieni 2020 do teraz.
To się łatwo nie psuje. Sprzęt na lata easy.
To się łatwo nie psuje. Sprzęt na lata easy.
Dziękuwa chłopaki. Wiedzę już mam, teraz muszę tylko się zastanowić czego chcę.
no tam nie ma baterii, ekranu ani innych delikatnych elementów za wiele, nie nosi się tego w plecaku, przetyranie dysku SSD w takiej konsoli to też zadanie dla mocnego zawodnika, bo zwykły gracz nie ma na to szans, ludzie sprzedają bo hajsu nie mają albo po prostu kupili i im się znudziło
- checollada
Ostatnio mój znajomy kupił sobie pierwszą konsole w życiu w wieku lat 30 i poleciłem mu nowego xboxa series s za niecały tysiąc złotych + game pass, no i facet wydaje się zadowolony, wydal bardzo niewiele, a sprzęt spełnia wszystkie jego oczekiwania, tzn. można grać w fifke, NBA, jakieś wyścigi, wiedźmina i farming symulator i ogólnie chyba nawet nie wie, ze jakieś fpsy mniejsze są czy niższa rozdzielczość. Także jak jesteś kompletnym laikiem to taka konsola jest więcej nic wystaczającą imo, ale jak lubisz gadżety i portfel pozwala, to ta mocniejsza wersja jest lepsza oczywiście i dla siebie bym tą właśnie brał
Ja bym powiedział tak. Jeśli te +/- 800 zł różnicy to dla ciebie kwota, którą możesz przeznaczyć na hobby bez większego problemu, a na konsoli będziesz raczej grał regularnie to warto dopłacić i grać w lepszej jakości i klatkach.
Natomiast jeśli jest to spory wydatek dla ciebie lub będzie grał 3-4h w tygodniu nie więcej, to Series S spokojnie starczy.
Natomiast jeśli jest to spory wydatek dla ciebie lub będzie grał 3-4h w tygodniu nie więcej, to Series S spokojnie starczy.
chcialem dziś przetestować se tego switcha, na pierwszy ogień wleciał bee simulator z dupkom, no i za huj nie mogę odpalić split screen bo mi pokazuje cały czas press l + r, normalnie dwa pady podłączone pokazuje konsola ale nie mogę press a to continue do kurwy jebanej jedyne co mogę zrobić z poziomu dwa podłączone pady to wcisnąć l i r na raz na obu co powoduje łączenie sie w jeden i komunikat o niewystarczającej ilości padów podłączonych xD kurwa help zara coś rozkurwie
- Cz4rny1337
- Moderator
Rozumiem ze używasz jakby 1 pary joyconow (składających się z „rozdzielonego” pada)?
No to zamiast bumperow u góry wciskasz takie mini l1 r1 na tyłach padów z nakładkami
Niektóre gry wymagają pełnego zestawi joyconow dla każdego z graczy
No to zamiast bumperow u góry wciskasz takie mini l1 r1 na tyłach padów z nakładkami
Niektóre gry wymagają pełnego zestawi joyconow dla każdego z graczy

jak gra wspiera to się wciska te przyciski co są schowane w szynie jak joycony są zadokowane, ale jak wspiera to konsola chyba wie, że są odłączone joycony i pokazuje tę opcję i gdzie kliknąć
Mario kart na 100% wspiera taki sposób
Mario kart na 100% wspiera taki sposób
Rok Ok. 2002-3 szukam takiej gierki ze się odbijało piłeczkę i niszczyło takie cegiełki. Pierwsza gra komputerowa w jaką grałem w życiu.
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
Arkanoid?
Dokładnie, dzięki wielkie
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
- yungXpaproch
wiedzmin 3
no kurwa doczytałem teraz ze w sumie większość gierek potrzebuje dwóch dzojkonow czyli czterech padów jakby do grania na dwie osoby kurcze no nie wpadłbym na to xd szczerze mówiąc myślałem ze właśnie te dwa pady z deaufalta są sednem sprawy w switchu no ale huj już wiem co i jak, wiec kupię drugiego to może coś tam programy a dziś FM wjedzie na testy zobaczymy czy nadaje sie do tego po co ja kupiłem
Ja to mam switcha trochę czasu (głównie gram w mariany) ale nie spotkałem się raczej by wymagany był cały kontroler (para) do grania na dwóch 
^ kogo to chuj obchodzi?
- Cz4rny1337
- Moderator