Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (2023)
Re: Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (2023)
Tak hypujecie, że przesłucham mam nadzieję że nie nabrałem się na pierdolenie fanów rapera Laik pierwszy i serio będzie warto.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
to i tak nie jest taki rap jaki lubisz oldschool bardzo mało tu o molly
- Bryx Fenrir
Wspaniała płyta, trochę energii mi zabrakło, ale rozumiem konwencje płyty, niektóre wersy naprawdę miażdżą, szczególnie numer ZWIDY siadł mi kapitalnie, Laik w wysokiej formie, druga połowa płyty lepsza moim zdaniem. Natomiast reasumując - to płyta, do której będę wracał, mocno się ten rok zaczął
Po dwóch odsłuchach w pracy siadła dosyć mocno, Mar w formie, Soulpete baaardzo fajnie choć psychofanem nie jestem.
Faktycznie ZWIDY
Lepsza pozycja od Killin
Faktycznie ZWIDY
Lepsza pozycja od Killin
Tylko PiS
Traczek roku Proszę Państwa.
Widzę beton i tylko beton, gdy patrzę ślepo
Piękny jest ten numer nom
Fajny ten materiał, jestem zaskoczony w sumie, że mi taki wystudzony i spokojny Laik siada
cztery żubry i dwie kurwy
kolor w kolor czadowa nutka, wzruszyłem się
Spoiler

Cały czas ten laik irytujący jest. Nic mi u niego nie siada. Dykcja jakby miał przewrócić się o to co gada, flow jest nienaturalne i sztywne i te teksty z tą parauliczną szorstkością metafor... taki cieżarowiec co dźwiga i dźwiga i dźwiga i na koniec nie wiadomo czy udźwignął. Bity zasłużyły na coś lepszego.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
juz widze jak sobie siedze gdzies pod drzewkiem w lato, z bronkiem i blantem w rece i slucham sobie tej plyty
Jaki wgl trzeba mieć plastyczny łeb żeby wymyślić taki słowotwór jak "EASTERN-EUROPE-ISTAN" (kaskadami), fajne to kurde w chuj
Popi.jaku
Zamuła straszna, nie dla mnie chyba już Laik jak stracił agresje w głosie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- benzoabuser
- Zbanowany
Lubię takiego spokojneg laika, props
Dodano po 4 minutach 34 sekundach:
Zabawa (czemu zmienili na funfair) I sypialny na lodyn top topów
Dodano po 4 minutach 34 sekundach:
Zabawa (czemu zmienili na funfair) I sypialny na lodyn top topów
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Eastern Europe istan no fajne w chuj racja ale możliwe że gdzieś to już mar usłyszał na jakieś imprezie kartoflano januszowej lub taki termin krążył już. Bracia na emigracji lubią taki wordlplay.
Co do kawałka to spoko, prosty bit, nie jeden podziemny bitmejker o którym nieslyszal świat bawił się w jakieś dziwne kombinacje ale wszystko zależy kto i jak ugryzie taki twór i co z nim zrobi jak go wykorzysta.
Co do kawałka to spoko, prosty bit, nie jeden podziemny bitmejker o którym nieslyszal świat bawił się w jakieś dziwne kombinacje ale wszystko zależy kto i jak ugryzie taki twór i co z nim zrobi jak go wykorzysta.
Supi jest ta płyta, takiego Laika chce się słuchać. Bity są piękne, nawijka jest piękna, no siedzi to. Chociaż może jestem jakimś fanbojem, nie wiem, ale to jest bardzo dobre, jest to hiphop. Życzę sobie oraz Wam, żeby było więcej takiego Mara, bo to piękna sprawa. Bowdowny

Po pierwszym odsłuchu najlepszy projekt laika od milczmena
w końcu na tej płycie teksty brzmią jakby laik w swojej najlepszej wersji pisał. Ci co tam pierdolą że Chujowo leci polecam wyciągnąć chuja, bo zajebiscie leci więcej nie trzeba.
I ofc Pete ty kurwa mistrzu @sosoullikesoul pamietam jakiś twój post na fb o the alchemist że nigdy nie rozumiałeś spuszczanka nad nim, ale wszystkie nowe rzeczy od Alfredo wchodzą pięknie i się zgadzam, bo on się wjebal level wyżej i tak samo ty się w końcu wpierdolileś w wyższy level i to słychać w twoich nowszych produkcjach, bas jakoś miłej napierdala props w chuj. Mam nadzieję że nowy bonsoul na podobnym poziomie
I ofc Pete ty kurwa mistrzu @sosoullikesoul pamietam jakiś twój post na fb o the alchemist że nigdy nie rozumiałeś spuszczanka nad nim, ale wszystkie nowe rzeczy od Alfredo wchodzą pięknie i się zgadzam, bo on się wjebal level wyżej i tak samo ty się w końcu wpierdolileś w wyższy level i to słychać w twoich nowszych produkcjach, bas jakoś miłej napierdala props w chuj. Mam nadzieję że nowy bonsoul na podobnym poziomie
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- przedszkolanek
dinner jazz hip-hop music niestety
bity dobre, ale laik nie przyciąga uwagi, przezroczysty jakiś
bity dobre, ale laik nie przyciąga uwagi, przezroczysty jakiś
jprdl co tu jest za synergia producent/mc 
śliczny album, a Soulpete jest w niesamowitym ogniu. największy mistrz samplingu obecnie, obok Urbka najlepiej rozumiejący ten proces producent, razem ze wspomnianym są w tej materii najbliżej gigantów zza oceanu. aż się boję o to, że bity na nowy Bonsoul mogą zostać zmarnowane przez Damiana.
wracam do słuchania!
wracam do słuchania!
Niby technicznie Laik od zawsze był topowym raperem w kraju, ale prześlicznie się tu słucha jego dwójek i trójek, niesamowicie przez to brzmią jego teksty, "Lego" jest dojebanie poskładane i tam też linijkowo jest konkretnie. Killin był spoko, ale chyba zbyt gęsto zarapowany, a tutaj powrót do spokojnego Laika i brzmi zajebiście.