Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (2023)
- benzoabuser
- Zbanowany
Re: Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (30.12.2022) [Zapowiedź]
Kurwa, właśnie mix okej, ale zarazem nie. Głos jest troszkę twardy, surowy, jakby za dużo kompresji.
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Puść sobie na słuchawkach zamiast na telefonie
Na sluchawkach brzmi zajebiscie, jak puscilem w furze to chuj wie co on tam gada
Mój ojciec z Santiago Latino, a twój stary pijany Grzesio
freeRivaldo
freeRivaldo
Przegladam sobie wlasnie w nocy moje pozal sie boże (bo swieta) stare projekty z fla, patrze a tam kurwa doslownie ta sama pętla z tego samego kawalka wycięta na której nawinął Lego, co akurat musialo byc olbrzymim zbiegiem okolicznosci, bo zatrwazajacej liczby projektow nie mam. Z 3 lata na dysku lezalo, a teraz jestem kserobojem. Hip hop nie ma dla nikogo litosci, co za czasy
To kiedy w końcu ta płyta?
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego 2109119DG przy użyciu Tapatalka
Re: Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (2023) [Zapowiedź]
e solpit dasz juz??
Premiera 27.01
Tracklista:
Tracklista:
Spoiler
Pete opłaconym zamówieniom wysłał link na maila.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Piękna płyta na pięknych kurwa bitach, na miarę 40-letniego gościa po życiowych zakrętach. Mało wkurwienia i mroku, ale myślę sobie, że to dobra odtrutka na z jednej strony truskulowców i uliczników na niekończącej się krucjacie o prawdziwy rap, na depresyjnych neurotyków i w końcu oczywiście na tych wszystkich flexujących się wygrywaniem życia jako popstars. Laik jak to Laik, nie zawsze się to wszystko klei idealnie, szorstkie i surowe te wokale, ale jak komuś siadły GFE i poprzednie single z tego LP, to całością też powinien być usatysfakcjonowany.
Solpit jaki elhuanowy bit w "Wietrze słonecznym"
(to co, może teraz w końcu Tehnikolor, skoro z Biszem znaleźli się z grubsza w bardzo podobnym momencie życia?)
Dodano po 3 godzinach 51 minutach 36 sekundach:
Solpit jaki elhuanowy bit w "Wietrze słonecznym"
Dodano po 3 godzinach 51 minutach 36 sekundach:
Re: Laikike1 x Soulpete - Rzeczy Naturalne (2023)
Kierwa sprawdzajcie ten album koniecznie, bo zajebisty. To tak z dwa poziomy wyzej niż Diamondlife.
Brzmieniowo wszystko w spójnej pięknej stylistyce. Tekstowo Laikike1 jest w życiowej formie, trafia w punkt nawet nie komplikujac wersow, ale pisząc prosto w piekny sposob - co umie moze z trzech raperów w Polsce. Byc moze wszystko to bylo mozliwe tez dlatego, ze obyto się tu bez agresji i calego tego wkurwionego tonu chodzącego za Laikiem od czasów Rap Addix, który przyniosl kilka dobrych zwrotek, ale z reguly nigdy Laikowi nie sluzył. Tutaj w koncu widze w tym błyskotliwosc i energie.
Zdarza sie, ze brakuje timingu czy innych detali z wokalem (wokal Laika na przestrzeni albumu moglby brzmiec bardziej jednolicie), wiec detale caly czas sa do dopracowania i w sumie sie dziwie, ze tego po prostu nie zrobia.
Kawalek Mana - nagle Laik przypomina sobie jak to jest budowac klimat swoim flow, sciszac glos, dobierac flow, podbitki, które zawsze u niego robily dobre tlo i dopelnienie wokalu . Kiedys byl w tym mistrzem i na Milczmenie totalnie rozpierdalal w ten sposob. Jakby tak w kazdym numerze mial tą iskierke to byloby 10/10.
Wlaściwie po tym albumie tak sobie pomyslalem, ze nie tęsknie za Milczmenem, tylko czekam na kolejne projekty, mając nadzieje, że będą tak zajebiste jak to.
Troche dlugie, ale napisalem, bo w koncu mamy o czym rozmawiać. I tak nikt nie czyta, pozdro
Edit: "Tylko" to jest kurwa petarda. Nie no, nie wierze, że Laik rzucil klasyka w 2023. Ja pierdoleeee

Brzmieniowo wszystko w spójnej pięknej stylistyce. Tekstowo Laikike1 jest w życiowej formie, trafia w punkt nawet nie komplikujac wersow, ale pisząc prosto w piekny sposob - co umie moze z trzech raperów w Polsce. Byc moze wszystko to bylo mozliwe tez dlatego, ze obyto się tu bez agresji i calego tego wkurwionego tonu chodzącego za Laikiem od czasów Rap Addix, który przyniosl kilka dobrych zwrotek, ale z reguly nigdy Laikowi nie sluzył. Tutaj w koncu widze w tym błyskotliwosc i energie.
Zdarza sie, ze brakuje timingu czy innych detali z wokalem (wokal Laika na przestrzeni albumu moglby brzmiec bardziej jednolicie), wiec detale caly czas sa do dopracowania i w sumie sie dziwie, ze tego po prostu nie zrobia.
Kawalek Mana - nagle Laik przypomina sobie jak to jest budowac klimat swoim flow, sciszac glos, dobierac flow, podbitki, które zawsze u niego robily dobre tlo i dopelnienie wokalu . Kiedys byl w tym mistrzem i na Milczmenie totalnie rozpierdalal w ten sposob. Jakby tak w kazdym numerze mial tą iskierke to byloby 10/10.
Wlaściwie po tym albumie tak sobie pomyslalem, ze nie tęsknie za Milczmenem, tylko czekam na kolejne projekty, mając nadzieje, że będą tak zajebiste jak to.
Troche dlugie, ale napisalem, bo w koncu mamy o czym rozmawiać. I tak nikt nie czyta, pozdro
Edit: "Tylko" to jest kurwa petarda. Nie no, nie wierze, że Laik rzucil klasyka w 2023. Ja pierdoleeee
Ostatnio zmieniony 27 sty 2023, 9:00 przez ether, łącznie zmieniany 2 razy.
no obiecująco się ten rok zaczyna
Jest winyl na soraw.pl
Po pierwszym odsłuchu najlepsza rzecz od Laika od czasu Milczmena, Lego
Mana
Tylko 
Po pierwszym odsłuchu najlepsza rzecz od Laika od czasu Milczmena, Lego
pięknie dopasowany tytuł płyty - wszystko płynie tutaj naturalnie, nie ma ani jednego wymuszonego wersu i nawinięte to wszystko bez jakiegoś silenia się na cokolwiek. kojące to takie, dzięki soulpete i dzięki laik
Za taki rap nic nie robiłem. Wpadłem tylko zostawić klasyczny 
Życie ma mieć smak jak maliny z imbirem,
ale nie może jak masz stan starej meliny w Berlinie
To ciężki orzech ujrzeć świat z tej szczeliny w łupinie,
gdzie Sobie myślisz że rośniesz a gdzie za moment zgnijesz
Ale on fajnie składa, jaram się, piękna płyta, bity robią tło nie wybijają się zanadto. Uwielbiam, jestem wdzięczny za taki rapik w '23
ale nie może jak masz stan starej meliny w Berlinie
To ciężki orzech ujrzeć świat z tej szczeliny w łupinie,
gdzie Sobie myślisz że rośniesz a gdzie za moment zgnijesz
Ale on fajnie składa, jaram się, piękna płyta, bity robią tło nie wybijają się zanadto. Uwielbiam, jestem wdzięczny za taki rapik w '23
Popi.jaku
-
piotr474747
przepiękne cd, kaskadami