Migos

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Parlae

Re: Migos

Post autor: Parlae »

Każdy chyba zna, ale zwrotka Takeoffa tutaj to mistrzostwo. Adliby też robią mega robotę. Lubię wracać do tego kawałka. :)
Awatar użytkownika
Addicted

Post autor: Addicted »

@gods bidness
Nie da się tego ukryć

@up

Jak dla mnie jedyny słuchalny kawałek od nich, ten pierwszy w kurwe lepiej niż ten drugi pierdolący coś tam coś tam jak po wylewie
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

najbardziej Takeoff rozpierdolił tutaj:
Awatar użytkownika
Holden

Post autor: Holden »

Takeoff był najbardziej technicznym zawodnikiem z tej fali. Napierdalał jak karabin. A lamusy dupa cicho dalej jarajcie się joyner lucas
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

joyner lucas > takeoff
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Nie przepadam za Migosami, ale nie można im odebrać tego, że kreowali swego czasu trendy (którymi się nie jaram).
Blendzior

Post autor: Blendzior »

Dobre wykręty ITT, jeden pluje na migosów (słusznie) ale jako fan PIHA jest totalnie niewiarygodny i został spalony jak kiep. Inni traktują migosów jako trendsetterów wykazując się totalną ignorancją zapominając, że są do bólu wtórni i odtwórczy. Odsyłam do three 6 mafia. Prawie 30 lat temu w memphis robiono muzykę na takim patencie. https://www.youtube.com/watch?v=-GEOJAtQlrY Szkoda człowieka, nikt nie powinien ginąć w taki sposób ale strata dla muzyki żadna.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

oczywiście, że są trandsetterami, fajnie że w końcu odkryłeś co się działo w memphis kilka dekad temu, na pewno nikt w tym temacie nie miał tej świadomości pisząc swoje posty o ich trendsettingo ale to w żaden sposób nie zmienia ich wpływu na rap w ostatniej dekadzie, tak samo jak to, że po Culture byli często wtórni.
Blendzior

Idąc tym tokiem rozumowania trendsetterem może być najwiekszy wack pokroju lil pumpa czy innego tekashiego bo jeden z drugim nagrywal viralowe single inna sprawa czy przeklada się to na jakakowliek wartość artystyczną bo moim zdaniem culture jest albumem conajwyżej poprawnym no ale zdanie jest jak dupa każdy ma swoją. Jak dla mnie to jeden z wielu składów, który osiągnął sukces marketingowo i tylko i wyłącznie pod tym kątem można ich oceniać bo muzycznie to jest totalna średniawka niczym sie nie wyróżniająca.
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Blendzior pisze: 08 lis 2022, 15:19 trendsetterem może być najwiekszy wack
Bo tak jest. Chyba nie rozumiesz co to znaczy być trendsetterem. Mój pierwszy przykład z głowy - A$ap Rocky był trendsetterem, sprawił że cloud rap był na salonach chociaż go nie wymyślił. Był gorącym nazwiskiem, na świeczniku. Migosi też nie wymyślili triplet flow, ale dzięki nim znowu stało się to popularne + patrz ile featuringów dawali, każdy ich chciał mieć u siebie. Piszę to jednocześnie uważając "Culture" za słaby album.
Blendzior

W sumie to racja, piłem do czego innego i troche mi się rozmyła definicja "trendsettera".
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

gods bidness pisze: 06 lis 2022, 22:32 Zgadzam się z powyższymi cytatami. Ale nadal mam go w kutafonie
:lol:
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Mnie zawsze rozpierdala wejście Takeoffa na Slippery, co tam dał chłop :bowdown:
Awatar użytkownika
Parlae

Ale sztos kawałek mi się przypomniał. :bowdown:
Awatar użytkownika
Parlae

Quavo - WITHOUT YOU
Spoiler
:cry: :cry:
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

The Houston-area man accused of killing Migos rapper Takeoff posted bond and was released from jail Wednesday – three weeks after his defense attorneys successfully lobbied a judge to reduce his bail amount from $2 million to $1 million – according to Harris County court records.

https://www.rollingstone.com/music/musi ... 234656250/

Wolność wszystkim dobrym chłopakom.
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

No tak zaplacil wyszedl ale jeszcze bedzie trial I dostanie wyrok zgadza sie czy cos pomylilem?
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Owszem, ale i tak śmieszne, że wypuszczają na kaucję ludzi oskarżonych o morderstwo.

I remember 50 cent said once “I rather catch a homicide case than a RICO case” now I understand what he means by that.

Poza tym jak milion $ wyłożył, to widzę na biednego nie trafiło. Pościgi, strzelaniny, tak się bawią majętni czarnoskórzy Amerykanie. Niemajętni zresztą też.
Tiger

Post autor: Tiger »

Usunięto...
Ostatnio zmieniony 04 sie 2023, 6:54 przez Tiger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
OmarStooleyman

Post autor: OmarStooleyman »

ziom, zastrzeliłeś jakiegoś kolesia i wyszedłeś za kaucją?
ODPOWIEDZ