Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Re: Niepopularne/kontrowersyjne zdanie o polskim rapie

Post autor: Jiigsi »

przedszkolanek pisze: 06 sty 2023, 1:56 tu się jakiś mem odpierdala w tym temacie :lol:
Dodano po 30 sekundach:
DoubleB pisze: 06 sty 2023, 2:13 ground zero > art brut
:lol: :lol: :bag:
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@karbo99 Raczej zawsze tak było, że pojawiały się przedziałki na bardziej i mniej ambitne produkcje i to w sumie w każdym rodzaju gatunkowym, ale tutaj trzeba brać pod uwagę, że słuchacz nie zawsze poszukuje i będzie chciał charakternego grania, a i tak się takie też znajdzie, owszem tak jak podkreśliłeś obecnie jest tego znikoma ilość i summa summarum wszystko staję się muzyką rozrywkową. Sam uwielbiam słuchać różnorodności rapowych od Zdechłego Osy poprzez Bisza ,Żyta czy nawet Smolastego i przykładowo podoba się przemiana Tymka i jego obecne rzeczy są po prostu dla mnie genialne pod względem produkcyjnym, czuć tam jakość i i przede wszystkim duszę oraz synergię z podkładami które są przemyślane, po prostu wkładasz płytę i wybrzmiewa to bardzo dobrze z dźwiękami, które dosłownie Cię otaczają, nie jest to jakieś płaskie granie nagrywane w kiblu, można nie lubić jego twórczości, ale nie można tego nie docenić. W poprzednim roku Bilon wydał perełkę na bitach, które skradły moje serce, nigdy jakoś nie słuchałem jego rzeczy a "Warszawski Rapton" dzięki swojemu niepowtarzalnemu klimatowi oraz tym przepięknym bitom stał jedną z moich ulubionych płyt, widzisz tak jak zawsze podkreślałem każdy szuka czegoś innego i na pewno w 2023 wyjdzie coś co Ci się spodoba. A tak z ciekawości ulubiony krążek na przełomie dwóch lat?
karbo99
Zbanowany

Post autor: karbo99 »

Dobre pytanie o ten krążek musiałbym sobie przypomnieć co wyszło w ciągu ostatnich 2 latach...
Blendzior

Post autor: Blendzior »

@SiNi
Ja nie oceniam twojej topki twojego gustu itp tylko wbijam ci szpilkę patrząc w jak pretensjonalny sposob wjezdzasz na kogoś kto sie nie zna na nomenklaturze. Zresztą worek z napisem techno to nie tylko kraftwerk ale mozna do niego wrzucić bardzo dużo podgatunków. "Bycie rozkminionym" to z przymróżeniem oka traktuj. Ewidentnie nie zczailes ironii. To, że sobie lubisz przystępną i melodyjną forme i bity Magiery :bag: to twoja sprawa ale nie wjeżdżaj komuś na to, że nie jest melomanem bo sam sie wtedy automatycznie na potencjalną krytyke wystawiasz kolego. Z fartem.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

Jiigsi pisze: 06 sty 2023, 9:29
czekam aż ktoś rzeczowo wyjaśni wyższość art brut
Awatar użytkownika
SiNi

@BlendziorA gdzie to wyczytałeś, że worek z techno to tylko Kraftwerk ? Od tego nurtu powstała praktycznie cała elektronika, ale podany numer to czysty trance, lubię każdą formę muzyki od melodycznej i nie tylko, nie mam określonego typu czy kierunku - w rapie połączenie Pejucha z Magierą mi bardziej leży, niż stary Pejuch (te płyty brzmią dobrze jakościowo) a wracając do tematu nie chodzi tu o kwestie melomańskie tylko o powielanie błędnych informacji, noo pozdro.
Blendzior

DoubleB pisze: 06 sty 2023, 11:45
Jiigsi pisze: 06 sty 2023, 9:29
czekam aż ktoś rzeczowo wyjaśni wyższość art brut
Art brut ma treść i ma bity. Ground zero ma tylko bity bo tekstowo to jest poziom verby i ascetoholix tylko, że penerskiej wymieniającej sylaby marek premium. Najsłabszy tekstowo track na art brut wpierdala jakikolwiek track na ground zero.
Awatar użytkownika
DJ_BOBO

Post autor: DJ_BOBO »

to jeszcze powiedz jaki jest najsłabszy tekstowo trak z art brut i mozemy zaczynac dyskusje
https://youtu.be/UD4lt6AOVZQ?si=LOyIBdPJUn8olTdV
PIERDOLONY HARDKOR DZIEWCZYNKOOO
Blendzior

Nie ma najsłabszego nie potrafię wskazać jednego co by sie wybijał czy odstawal. Z ground zero mam taki sam problem bo tam wszystko jest równie chujowe a szkoda bo na debiucie trzymali poziom.
Ostatnio zmieniony 06 sty 2023, 13:13 przez Blendzior, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

no wiesz, ja za to uważam że ground zero ma whuj lepszy klimat niż art brut, w dużej mierze dzięki bitom, tylko to wszystko jest subiektywne
moody

Post autor: moody »

ground zero nie jest tak skondensowane jak art brut, tam jest przeciez ze skitami chyba z 25 trackow, wiec nie ma takiego efektu wow, ale poziom i tu, i tu jest znakomity, tekstowo rowniez. zreszta ogolnie oskar to imo jeden z lepszych polskich teksciarzy i to bez podzialu na gatunki muzyczne. porownanie go do verby to zart, ale taki z familiady bardziej
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

kapper1 pisze: 06 sty 2023, 9:04 @azar, dałeś byku Muzykę Komercyjną do top płyt roku.
Nie wiem czy można się z tego wybronić :lol:
przecież Ty tam masz Dwa Sławy i Bisza i to w czołówce :lol: przypominam że głosowanie dotyczy roku 2022
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

5-10-15 autora pezet to lekko pedofilski vajb utwor
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Tak naprawdę każda płyta z tego roku jest chujowa i z każdej można beke pocisnąć, ot wybieramy te gdzie jest gram mniej gówna według nas, a to mały margines
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

kurwa dobry content tu sie dzieej
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
SiNi

fromage pisze: 06 sty 2023, 13:19 5-10-15 autora pezet to lekko pedofilski vajb utwor
hehe rozbawiło mnie to
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

@Blendzior

Co masz do Eminema?
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

xd
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Piters pisze: 06 sty 2023, 13:21 Tak naprawdę każda płyta z tego roku jest chujowa i z każdej można beke pocisnąć, ot wybieramy te gdzie jest gram mniej gówna według nas, a to mały margines
+1, o czym pisałem.

@azar, Pezet faktycznie ostatni raz dobrą formę miał na Radio Pezet w 2012 (w przeciwieństwie do wielkiego lechity na produkcji) i w strzałach typu Ostatni Track.
Pezio do tego czasu top, a teraz się wypierdala z bitu waląc częstochowskimi. :dunno:
Ostatnio zmieniony 06 sty 2023, 16:21 przez kapper1, łącznie zmieniany 1 raz.
Blendzior

RIVALDO111 pisze: 06 sty 2023, 15:07 @Blendzior

Co masz do Eminema?
Eminem to dobry technicznie raper, który dobrego albumu nie wydał totalnie nic mnie do niego nie przekonuje wkurwiająca przewózka zero chłodu. Eminem to taka metallica tylko, że rapowa czyli entry lvl dla ludzi co nie lubią gatunku ale fajnie sobie biały murzyn leci na potrójnych, z tą różnicą że metalika dobry album wydała nie jeden a dyskografia eminema jest jak na jego potencjał jest poprostu fatalna. Jeśli już chce murzyńską technike to jest big l czy doom a nie jakiś wigger na valium czy benzo co robi ciepłe albo nieudolnie krawędziowe utwory. Nie mam nic do niego poprostu jest on moim skromnym zdaniem zajebiscie przehajpowany a jego dokonania muzyczne z ostatniej dekady tylko to potwierdzają. Jak mi ktoś mówi, że w Ameryczce to jest tupak eminem snoop dogg czy biggie to już wiem, że się wyswietlił słuchacz co mało w życiu słyszał i nie wychodzi poza najbardziej oczywistą strefę komfortu.
ODPOWIEDZ