Reprezentacja Polski [banda chuja]

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto zwycięży?

Pan Lewandowski
55
44%
Trener Probierz
11
9%
hip hop
59
47%

Liczba głosów: 125

Bartuz

Re: Reprezentacja Polski [banda chuja]

Post autor: Bartuz »

>Lens, które jest chwilowo czarnym koniem
>Sevilla, która chwilowo jest na poziomie eWinner 2 ligi :bowdown:
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

na chuj to wypisywnie klubów kto gdzie gra, problemem u nas jest niekomplementarność zawodników, bo nawet jeśli czołówka z nich jest topem na swojej pozycji, tak głębokość składu i specyfika ich gry nie pasuje do siebie. Taki Lewy będąc najlepszą 9 ostatnich lat jest totalnie pozbawiony swoich atutów z klubu, skrzydła są w opłakanym stanie, przez co Grosicki co by o nim nie mówić był kluczowym zawodnikiem ostatnich lat a nie grał w wybitnym klubie, co przy niekreatywnym środku pola (poza Zielńskim) że mamy jakąś dziwną hybrydę najlepszych zawodników którzy mają zabetonowaną pozycję w kadrze z próbą sklejenia na wolnych miejscach czym się da co po prostu nie może wyjść jeśli w trzonie kadry są niepasujące elementy
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
karbo99
Zbanowany

Post autor: karbo99 »

imo pisze: 28 gru 2022, 15:33 Ty no fajnie, ale tu nie chodzi o to, żeby nasi piłkarze grali tiki takę, bo to nierealne. Chodzi o to, żeby grali jakąkolwiek piłkę. Obecnej "koncepcji" nie można przypisać chyba żadnego stylu i zamysłu. To ekipa, która - personalnie - powinna regularnie wychodzić z grupy na dużych imprezach i aspirować
No jasne, ja się z tym zgadzam, że stać nas na więcej i powinniśmy dążyć przynajmniej do takiego futbolu ala prime Nawałka. Tylko my okres po rozstaniu z panem Adamem zmarnowaliśmy. Nieustanny chaos, zmiany trenerów, brak jasnej koncepcji gry doskonalonej w cyklu eliminacyjnym. Niemniej sytuacja kadrowa w tym czasie też nas nie rozpieszczała - skrzydłowych nie udało się zastąpić, obiecujący środkowi pomocnicy z poważnymi kontuzjami (Bielik, Moder), obiecujący ''nowocześni'' środkowi obrońcy jak Walukiewicz i Piątkowski przepadli, a zawodnicy którzy stanowili trzon tamtej drużyny mocno zjechali poziomem jak Glik, Krychowiak i w pewnym sensie Milik.

Biorąc pod uwagę co z naszą kadrą działo się w ostatnich latach i miesiącach, to wyniki wykręcone przez Michniewicza (wygrany baraż i wyjście z grupy) wziąłbym w ciemno. Plucie na te osiągnięcia uważam za przesadzone. Dziennikarze poddali się głosowi ludu, który nie zna kontekstu historycznego i personalnego i nakręcili falę krytyki na styl gry, który owszem - był brzydki dla oka - ale skuteczny i znając warsztat Czesława oraz okoliczności związane z bardzo krótkim okresem przygotowania i dostępnym materiałem ludzkim, chyba trochę nieunikniony.

Teraz jest czas na zbudowanie czegoś nowego, ale dopóki tu się nie pojawi obok Kiwiora jakiś rozsądny stoper którego piłka nie parzy i nie mam tu na myśli paziów pokroju Bochniewicza i Kamińskiego, to samo w środku pola, to nasze nowe ofensywniejsze oblicze będzie bolesne w wynikach.
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Na te pożal się Boże wyniki trzeba pluc regularnie. Całe to widowisko zorganizowane przez Michniewicza było żałosne, a awans z grupy był wyłączna zasługa Szczęsnego oraz tego, ze karakan nie przepada za Meksykiem. Niech sobie każdy zada pytanie przez ile czasu mundialu cieszył się gra Polaków i było to dla niego przyjemne? A chyba o to chodzi w piłce, tak jak już pisałem taki styl mógłby się obronić tylko jakby zdobyli medal, a nie po tym jak prześli jeden szczebel dalej oddając swój awans w ręce innych drużyn.

Należy twz pamiętać o tym, bo sporej ilości osób to umyka, że mieliśmy niepowtarzalna szanse by awansować z 1 miejsca, tak naprawdę wystarczyło spróbować pograć chwilę z Meksykiem i strzelić z 1-2 bramki więcej Arabii, tak naprawdę niewiele było do tego potrzebne i wszystko było na wyciągnięcie ręki. I wtedy byśmy trafili na Australię, a potem na Holandię, nie wiem czy strefa medalowa byłaby wtedy tak odległym marzeniem. Imo dla mnie to była szansa na półfinał na porównywanym poziomie do euro 2016, nawet większym. Ale nie, kurwa, minimalizm i modlitwa o awans w takim pierdolonym stylu
karbo99
Zbanowany

BouncedDuck5106 pisze: 29 gru 2022, 0:19 Należy twz pamiętać o tym, bo sporej ilości osób to umyka, że mieliśmy niepowtarzalna szanse by awansować z 1 miejsca, tak naprawdę wystarczyło spróbować pograć chwilę z Meksykiem i strzelić z 1-2 bramki więcej Arabii, tak naprawdę niewiele było do tego potrzebne i wszystko było na wyciągnięcie ręki. I wtedy byśmy trafili na Australię, a potem na Holandię, nie wiem czy strefa medalowa byłaby wtedy tak odległym marzeniem. Imo dla mnie to była szansa na półfinał na porównywanym poziomie do euro 2016, nawet większym. Ale nie, kurwa, minimalizm i modlitwa o awans w takim pierdolonym stylu
:lol:
Ale szacun za wiarę.
Rossi

Post autor: Rossi »

:lol: :lol:
SLAFF

Post autor: SLAFF »

Szansa na półfinał, serio nie zmyslam.
Awatar użytkownika
tomek5lg

Post autor: tomek5lg »

Znając naszych dzielnych pilkarzy to nawet wychodząc z pierwszego miejsca zatrzymali by sie na Australii, juz widze jak w mediach pompują balonik a pózniej przegrywamy 2:1 po walce i gol w końcówce :lol:
Awatar użytkownika
exyou
Zbanowany

Post autor: exyou »

Dokładnie, z Auatralia bysmy przejebali.
karbo99
Zbanowany

Oglądam dzisiaj rozmowę na Meczykach z Tomaszem Iwanem i nie dziwię się że tak dobrze dogadywał się z piłkarzami - inteligencją nie grzeszy. Jeszcze będzie pierdolił, że nie ma miejsca w polskiej piłce dla niego i byłych piłkarzy jak DUDEK. Ten Dudek który po zakończeniu kariery zasłynął z grania Jerzego Dudka w Barwach Szczęścia i nie powiedział w życiu pół ciekawego zdania. Panom już dziękujemy, wypierdalać.
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

ale z tym żewłakowem to dajcie spokój
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

co wymyślili geniusze XD

coraz bardziej wolałbym się po prostu obudzić w nowej rzeczywistości selekcjonerskiej, bo im dłużej będzie trwało to pierdolone pzpnowskie konklawe, tym bardziej obawiam się efektu
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

znając Borka i jego źródła, to nie ma tematu Żewłakowa tylko rzucił takie info z dupy w eter z nadzieją że ktoś z pzpn to przeczyta i wezmą jego ziomka na ciepłą posadkę
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Nazwisko nowego selekcjonera mamy poznać jeszcze w tym miesiącu. Jeden z wiceprezesów PZPN – Mieczysław Golba ujawnił w środę, że w grze pozostało już w zasadzie tylko trzech kandydatów – jeden polski i dwóch zagranicznych.

Janek Urban, wierzę Obrazek :bowdown:
8es

Post autor: 8es »

Nie uwierzę w tego Urbana dopóki nie zobaczę. Przecież to się kupy nie klei w żaden sposób
Chociaż znając ten folklor jeszcze tak się stanie Oby kurwa nie
W sensie nic do niego nie mam jako trenera - był trenerem mojego klubu i szacun za pracę jaką wykonał, ale to by była zmiana kurwa bezsensowna. To jak wyjebać 30 letnie meble żeby kupić od kogoś innego 25 letnie meble. Tu trzeba nowiutkich mebli, nie muszą być z drewna machoniowego sprowadzanego z Gwatemali i złotymi zawiasami, mają być nowe. Mają być schludne, mają pasować. Taka zmiana ma sens. Jarałbym się jak popierdolony gdyby to był nasz piękny wspaniały Herve Renard. Tu w teorii wszystko się zazębia.
Ja, jo wiym kaj je gryfny maszket :joint:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Jaki Urban, przecież już wszystko zleakowane
Spoiler
Obrazek
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
karbo99
Zbanowany

Byle nie Probierz.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

Mój mózg nie może przetrawic chociażby sekundowej imaginacji że Michał Probierz mógłby być selekcjonerem, nie mieści mi się w głowie że ktoś mógłby na taki pomysł wpaść całkowicie na poważnie. To byłby poziom absurdu na poziomie Jurka Brzęczka, różnica jest tylko taka że Probierz z jakiegoś nieznanego mi powodu uchodzi w Polsce za solidnego trenera, chociaż ma mizerne osiągnięcia na arenie krajowej (w tym dosłownie zerowe przez ostatnie pół dekady) i kompromitujący bilans w pucharach. Jedyne co za nim przemawia to uprawiany cosplay Guardioli.
Rossi

Post autor: Rossi »

Ogólnie zgoda ale
(w tym dosłownie zerowe przez ostatnie pół dekady)
to bzdura bo zdobył PP w 2020
ODPOWIEDZ