Ślizgery 2022 - dyskusja/komentarze

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
mario995

Re: Ślizgery 2022 - dyskusja/komentarze

Post autor: mario995 »

Ostatnie lata w polskim rapie nie były jakieś wybitne, ale ten rok jest wyjątkowo marny.
przedszkolanek pisze: 30 gru 2022, 14:55 zagłosuje 5 osób max
A nawet jak więcej, to każdy wybierze coś innego, bo to bardzo subiektywna kwestia i liczenie głosów może być mało przyjemne xd
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

azar pisze: 30 gru 2022, 3:35 ĆPAJSTAJL - Złoty Strzał (feat. Młody Dzban, Zdechły Osa)
to wyszło jeszcze w 2021

Dodano po 48 sekundach:
ART pisze: 30 gru 2022, 0:28 no wezze, sa tylko 2 glosy w pelni uzupelnione wiec i tak bedzie edytowanie
no już więcej w sumie

aż tak bardzo ci zależy żeby zagłosować na streamy bratana?
Awatar użytkownika
yytr

Post autor: yytr »

Ćpaj Stajl płyta roku i Sentino raper
Willxc

Post autor: Willxc »

Props dla osób co dały i dadzą do singli hjuston mamy problem, mocny kawałek no i tyle kategorii wystarczy wybór i tak jest ciężki bo w tym roku chujowka trochę
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Odkrycie roku-Rusina

Raper roku - Gibbs

Rapowy singel roku -Gibbs X Kiełas - Piękny świat
Duet roku - Dwa Sławy
Awatar użytkownika
panbyku

Post autor: panbyku »

chciałem powiedzieć, że chujowy rok max, ale w sumie bardzo mało słuchałem

ale to chyba dlatego, że chujowy rok max, koło się zamyka
niech błogosławiona będzie moja tratwa (ś m r e)
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Bryx Fenrir pisze: 30 gru 2022, 19:49 Odkrycie roku-Rusina

Raper roku - Gibbs

Duet roku - Dwa Sławy

Rusina pod kątem marketingowym czy jesteś fanem jego talentu ?
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
ether

Post autor: ether »

Przecież kurwa tutaj nie idzie wybrac 5 dobrych plyt, w kraju gdzie hip hop jest podobno potęgą.
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Z młodziaków to Aster props. Fajnie rapuje, ma ten luz, świeżość. O wiele lepszy od nijakiego Rusiny.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Post autor: zemsta1camzata »

no dobra ale na chuj wy wpisujecie tutaj swoje typy skoro temat do glosowania jest osobny?
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
RIVALDO111
Zbanowany

Bo ten temat to dyskusja o ślizgerach :dunno: :damn:

Co do odkrycia roku to dla mnie nie Asster ,Waima, Vkie czy inny Rusina tylko Olka która też jest ładnie doceniona w postaci 2 teledysków 110 tysięcy i 500 tysięcy.

Lubię jej głos i jestem ciekaw co tam wymyśli. Chyba pierwsza kobietka w PL, którą mogę mieć bez problemu na pętli YT. Z resztą paradoks jest taki, że ona ma najbardziej męski głos z tej 4 która się w tym roku wybiła :rotfl:
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

RIVALDO111 pisze: 30 gru 2022, 23:55
Bryx Fenrir pisze: 30 gru 2022, 19:49 Odkrycie roku-Rusina

Raper roku - Gibbs

Duet roku - Dwa Sławy

Rusina pod kątem marketingowym czy jesteś fanem jego talentu ?

Marketing akurat chuja mnie obchodzi, dostał fejmu i potrafi całkiem fajnie rapować, fanem żadnym nie jestem, ale ma potencjał
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Jeżeli miałbym podać swoją osobistą płytę roku, której najczęściej słuchałem, to byłaby to Muzyka Współczesna i Tutto passa, natomiast żadna z tych płyt nie jest nie wiadomo, jak niesamowita. Pezet - miałki mimo wszystko, ale każdą płytę sprawdzam z racji sentymentu i marki, którą sobie wyrobił. Emas - dużo kawałków zapętlam, z częścią sie utożsamiam, spoko flow (bardzo Oskarowe) - na tle tego roku pozycja się wyróżnia.

Z małolatów to props dla Astera. Chłopak ma papiery, aby zaistnieć szerzej - luz na majku, pancze, kombinowanie z flow.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

ja pierdole, co za biedny rok, nie dam rady wypełnić tego
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
mario995

ether pisze: 31 gru 2022, 0:30 tutaj nie idzie wybrac 5 dobrych plyt, w kraju gdzie hip hop jest podobno potęgą.
W samo sedno. Jedynie Ruleta przychodzi mi do głowy, ale to bardziej z szacunku dla świetnej produkcji
Właściwie nie ma płyty ani rapera, który realnie zdominowałby rok, masa bylejakości i przeciętności w tym roku na scenie bardzo duża (nawet Pezet ją pogłębia, a przy tak słabym roku wystarczyło nagrać przyzwoity album żeby zrobić szum)
Słabizna okrutna
Projekty dinozuarów jednak zbyt hermetyczne, przez to ich odbiór był ograniczony (np Ostry), ci którzy byli gwarancją jako takiej jakości nie wydawali (P83), dawni mocni zawodnicy ślizgowi zaliczają regres (Bonson, Pezet)
Słabo słabooo
Jeśli nasz rap dalej będzie szedł w stronę takiej nijakości to w końcu musi nastąpić odbicie rynku w kierunku jakiegoś innego gatunku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nie no już bez przesady, też narzekałem, ale aż tak źle nie jest - na szybko lista co najmniej przyzwoitych tegorocznych materiałów
Spoiler
'
jak ktoś ma problemy może sobie coś z poniższego zestawu dorzucić
RIVALDO111
Zbanowany

Ale jakie odbicie w inny gatunek jak dziś polski rap to sałatka warzywna gdzie jest wszystko od sasa do lasa, po disco polo po pop, love songi itp :dunno:
Awatar użytkownika
mario995

Ta sałatka wbrew pozorom zawiera mało warzyw - rap połączony z disco najczęściej, ewentualnie popem, żenuje aferkami i przepychankami na socjalach. Artystycznie (tak to nazwijmy w cudzysłowie xd) też raczej spadek. Myślę po prostu, że jak nie dojdzie do jakiejś wyraźnej stylistycznej wolty (nie mam na myśli powrotu truskulu) to ta najnowsza fala popularności rapu jednak trochę wygaśnie, bo biorąc pod uwagę poziom sceny jakoś nie widzę perspektyw na rozwój
Gracze którzy budowali w PL hajp na nową szkołę (Sentino, HEWRA i raperzy z nią związani, Kaz) wyglądają na wypalonych. Ci którzy balansowali między nowymi brzmieniami a osiedlową przewózką (Problem) to samo. A dinozaury wyglądają tak jakby nie mieli już nic ciekawego do zaoferowania: Ostry, Paluch, Peja, Pezet, Sokół
Brakuje nowych twarzy, które by jakoś rozbujały scenę. Ci którzy się pojawiają orbitują ostro w stronę popu
RIVALDO111
Zbanowany

Aha czyli Ci chodzi o te, że prawdziwy rap umiera, ale to jasne jak słoneczko. :joint:

Rap staje się popem. Niejaki Holak.

Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Jak się zmiesza wszystkie kolory to wyjdzie kolor gówna

i właśnie to się dzieje w obecnym momencie, gdy rap jest zajebiście inwazyjny na inne gatunki i przyjmuje/przejmuje wszystko
cztery żubry i dwie kurwy
ODPOWIEDZ