+1
Zdechły Osa - Breslau Hardcore (2023)
Re: Zdechły Osa - Breslau Hardcore (17.02.2023) [Zapowiedź]
no na ten trzeci track czekanko mocne
- filipthekiddo
sprawdze dla pikersa
Ten singiel nowy spoko, podoba mi się. No a te featy naprawdę potężne, aż zacząłem czekać na płytę. Chociaż tylko ten Hades do wyjebania, bo pewnie będzie nudno, ALE może nie mam racji i się zaskoczę. Tego sobie i wszystkim ślizgerom ślizgawkerom życzę.
Tak sobie też włączyłem ostatnią płytę, no i jest to spoko, nie jest idealne, ale jest to jakieś, a nie jak to coś, co ostatnio wyszło od 2020. Osa leć po swoje, są chociaż jakieś emocje, pozytywne czy negatywne czy tfu neutralne. No i jeszcze raz podkreślę, że te featy są potężne i mam nadzieję, że będą dobre. Brodka będzie spoko, nawet mimo, że jakieś grafomaństwo było na jej ostatniej płycie. No ale jej kawałek z Osą jest spoko, więc oby tutaj też było.
Odpaliłem sobie też Zdechłego Osę na gitarce. To chyba wciąż najlepsza rzecz, którą zrobił, ale wierzę, że ta będzie też dobra, bo raczej nie przebije...
Tak sobie też włączyłem ostatnią płytę, no i jest to spoko, nie jest idealne, ale jest to jakieś, a nie jak to coś, co ostatnio wyszło od 2020. Osa leć po swoje, są chociaż jakieś emocje, pozytywne czy negatywne czy tfu neutralne. No i jeszcze raz podkreślę, że te featy są potężne i mam nadzieję, że będą dobre. Brodka będzie spoko, nawet mimo, że jakieś grafomaństwo było na jej ostatniej płycie. No ale jej kawałek z Osą jest spoko, więc oby tutaj też było.
Odpaliłem sobie też Zdechłego Osę na gitarce. To chyba wciąż najlepsza rzecz, którą zrobił, ale wierzę, że ta będzie też dobra, bo raczej nie przebije...
- Bryx Fenrir
Propsy za ten singiel, naprawdę się tu wszystko zgadza
- KomunistomPodPrad
Re: Zdechły Osa - Breslau Hardcore (2023)
.........
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 19:31 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.youtube.com/watch?v=oHFw8cEH3Wo
So take a step back.
Let your darker side win. There's a heatwave coming.
So take a step back.
raptowny zapomniał się przelogować
- KomunistomPodPrad
.....
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 18:54 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
So take a step back.
So take a step back.
- OmarStooleyman
Nie mam nic do przemyślenia, autoironia cechuje ludzi inteligentnych, a Osa takim skurwysynem mi się wydaje, w dodatku ciągle płodnym artystycznie.
Rogala lubimy za autoironie i krytyczne spojrzenie na syf w którym siedzi oraz za rozkminki ciężkie ale podane w totalnie niepretensjonalny sposób, których jak na lekarstwo na scenie patologicznej czy niepatologicznei w Polsce. Osy bym do niego nie porównał bo to inna przewózka ale kilka elementów wspólnych jest. Rap jest pełen wykrętów ćpunów socjopatow i z reguły to takie osoby nagrywają jakościowe rzecz a nie ciepli rodziniarze abstynenci co na AA chodzą (Mes keke bialas). ODB był ćpunem złodziejem zrobił kilkadziesiąt dzieci a byl perła w koronie całego WU i nagrał jeden z najlepszych albumów, który nie wstępuje liquid sworda czy cuban links. Także wracając do tematu nie wiem co jest nie tak w słuchaniu chlopa co mówi, że dupe sprzedał
- KomunistomPodPrad
......
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 18:59 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
So take a step back.
So take a step back.
Malolaty tak samo lgną do dragów jak lgneli do ćpunów dzieci kwiatów ćpunów punkowcow. Jak mawiał klasyk przekaz w książkach nie schodowych klatkach. To w kwestii rodziców jest wychowanie dziecka. Patologia zawsze znajdzie przykład skad zle wzorce czerpać więc bym emopunk hiphopowych zjawisk nie przecenial.
- KomunistomPodPrad
.......
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 18:59 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
So take a step back.
So take a step back.
Rozumiem Twoje obawy ale moim zdaniem fetyszyzujesz patologię z twojego dzieciństwa i wspominasz z rozrzewnieniem i nostalgią szczeniackie czasy. Ona sie niewiele roznila od tego co masz dzis zeby nie powiedzieć, że była taka sama a nawet gorsza bo z poprawa jakości życia dziesiony i drobna przestępczość po 2004 spadla bardzo mocno. Zobacz sobie jak wyglądał wokalista the germs jeśli uważasz, że punk to tylko straight edge i abstynenckie minor threat.
- KomunistomPodPrad
.......
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 18:58 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
So take a step back.
So take a step back.
-
milford966
kiedy patrzysz w Otchłań, ona patrzy na CiebieKomunistomPodPrad pisze: ↑21 gru 2022, 22:35 No jak sluchaja tego ludzie co maja 30 lat, robote i dzieci to ok (tylko ze tacy nie tykaja takiego thiaco scierwa bo maja porzadek w glowie), jak tego sluchaja nastolatkowie to jest prosta droga przez hyperreal i thiacodin, bo heleny nawet by raczej nie umieli ogarnac (ja w ogole nie wiem czy to jeszcze w Polsce jest dostepne) do:
1. depresji
2. samookaleczen
3. samobojstw
4. badtripow na jakiims gownie aptecznym
5. niskiej samooceny
I pozniej sie dziwicie ze normalne dzieciaki ktore moga sie uczyc programowac z youtuba albo angielskiego wciagaja jakies proszki na niebrzydkich w sumie osiedlach i maja pierdolnik w glowach jak z dzungli w wieku lat 15.I zeby nie bylo, ja tez sluchalem Patolog Skladu ale to jednak bylo co innego, bo bylo pozytywne (ile razy ja wybijalem z 5 zlotymi na miasto, wracalem pijany i dalej mialem 5 zlotych).
Lgna do tego gowna jak do lepa na muchy, jak to jest ze w latach 90 helupiarze byli przez starszyzne ganiani z palami na osiedlu i musieli sie kitrac z tymi strzykawkami a teraz ludzie co powinni byc na odwyku robia rap i mowia ze sprzedali dupe? Naprawde nie widzicie w tym nic zlego? co sie dzieje ze coraz ciezej o normalna dziewczyne i dzieciaki z normalnych domow gdzie sa pieniadze chodza do aptek i siedza zamuleni zamiast sie bawic normalnie i miec pasje? Ludzie ktorych znalem z lat 90 i z ktorymi dorastalem z rozbitych rodzin byli lub tzw. patologicznych domow (wszystkie normalne domy byly tzw. patologiczne z obecnego punktu, moj tez by stal bardzo mocno w tej kategorii, bicie po glowie i barany w sciane byly na porzadku dziennym) byli w stanie sie ogarnac - ktos w Edynburgu, ktos w Holi, ktos w Niemczech, kazdy chce pracowac i cos miec z zycia. To jest pieknie widoczne w kawalku "U nas na srodmiesciu" - wszyscy pierd0la o tym jak jest patologicznie, jakos Juras jest w stanie powiedziec "u nas na Srodmiesciu jest zajebisty temat, mozna j....s schemat", mieszkalem tam przez kilka lat na tym samym podworku na ktorym pan soK00l, prawnuk Wyspianskiego, promotor wodki wyborowej przetoczylem sie przez takie bramy ze Srd PLD wydawalo mi sie bardzo dobrym i spokojnym miejscem do zycia, tak czasem bylo widac goscia co wali setke lubelskiej na sniadanie ale takie obrazki byly rzadkie, swoja droga spotkalem tam znajomych ze starych lat i to tez dosc hardkorowych zawodnikow ktorzy tez jakos nie dostrzegali tam hardkoru tylko toczyli beke z tego (pozdrawiam ekipe pewnego kebaba). Najgorsze byly walbrzyskie podworka, o chrysteLSO mialo pelna racje w temacie prosto.
Wybaczcie bezposredniosc ale juz mnie to wkur... Nie chce mi sie bawic w zadne internetowe beefy ale to jest straszna zenada, bedziecie tego sluchac to bedziecie miec naj3bane w glowie, mark my words.
Mowie o tym Osie, DDL umie napisac dobre kawalki chociaz go nie slucham, on ma potencjal na naprawde zajebiste teksty (#takie mam przekminy).
PS. Tez pamietam motyw z Blendziorem #BLENDZIOHHHHHH![]()
- KomunistomPodPrad
.........
Ostatnio zmieniony 04 cze 2025, 19:36 przez KomunistomPodPrad, łącznie zmieniany 1 raz.
So take a step back.
So take a step back.
- Bryx Fenrir
https://www.youtube.com/watch?v=xXy6iAtiTkQ
ZDECHŁY OSA FEAT. WALUŚKRAKSAKRYZYS - JEZUS PO TYGODNIU WE WROCŁAWIU (PROD. AETHERBOY1)
ZDECHŁY OSA FEAT. WALUŚKRAKSAKRYZYS - JEZUS PO TYGODNIU WE WROCŁAWIU (PROD. AETHERBOY1)
kurwa no nie siadlo mi, moze sie wkreci. brakuje w tym jednak takiego jebniecia jakie mialo "ADHDLGBTHWDP" jesli chodzi o punkowe wygrzewki Osy
FUCK OFF MR LAHEY
- przedszkolanek
zajebiste
Dodano po 46 sekundach:
produkcja w ogóle
ale waluś niepotrzebny
Dodano po 46 sekundach:
produkcja w ogóle
ale waluś niepotrzebny