Young Leosia
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Re: Young Leosia
Skoro na tym forum potrafię już czytać że po erze Que czy Zabsona , nową legendą jest już po trochu Young Igi to , że jakaś Young Leosia ma odbiorców, nie jest dla mnie szokujące
Taki mamy klimat.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Oczywiście taniec pod tik toka musi być xd Jakby inaczej
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
- yungXpaproch
o jak dobrze sie patrzy jak to gowno upada, oczywiscie jestem wyrocznia polskiego rapu, widzialem jakosc i potencjal od samego poczatku
rzadko to mowie ale ilosc autotune... chociaz to zawsze u niej byla taka sama akcja, w tym wypadku naprawde mozna powiedziec ze "spiewa" robot a nie ona
rzadko to mowie ale ilosc autotune... chociaz to zawsze u niej byla taka sama akcja, w tym wypadku naprawde mozna powiedziec ze "spiewa" robot a nie ona
sory ale jestem w cugu i nie chcę głupoty napisać, zbyt poważny tematkapper1 pisze: ↑25 lis 2022, 16:48Young Leosia powraca z singlem „CROWD” – w elektronicznym numerze opowiada o przeciwnościach losu, które musiała pokonać w ostatnim czasie i tym samym oddaje hołd swoim fanom, którzy zawsze jej kibicują i wiernie tworzą jej CROWD.
Wołam aleksy, żeby mi wytłumaczył zajebistość tego numeru.
Oczywiście tragiczne to. Brzmi jak uciekająca dziewczynka przed starszym panem z wąsem.
pozdro
widziałeś mnie w netflixie, mówisz miły gość?
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
ja cię nie widziałem, bo szukaliśmy tam rytm i flow
- przedszkolanek
55k wyświetleń na yt, 4k na spoti w 24h
fall of the year
fall of the year
Na Spotify zle wyświetla przez pierwsze dni, tym bym się nie sugerował.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- przedszkolanek
owszem, ale pokazuje to mniej więcej rząd wielkości
dawniej to ona robiła po milion w 24h albo i więcej
dawniej to ona robiła po milion w 24h albo i więcej
- yungXpaproch
dane nie sa live tylko sa aktualizowane co iles tam po prostu ale nawet jesli sa sprzed paru godzin to i tak obecnie wiecej niz 15k odsluchow nie zrobila
- benzoabuser
- Zbanowany
Odpalcie se 070 shake albo bktherula zamiast tej tempej pizdy
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
Imo więcej zrobiła, ten numer jest na 8 miejscu na najpopularniejszej playliscie z polskim rapem. Za 2 dni zobaczycie, że na liczniku Spotify będzie z 80 koła.yungXpaproch pisze: ↑26 lis 2022, 16:13dane nie sa live tylko sa aktualizowane co iles tam po prostu ale nawet jesli sa sprzed paru godzin to i tak obecnie wiecej niz 15k odsluchow nie zrobila
- yungXpaproch
@oldschool ni chuja, raczej tacy ludzie jak young leosia nie robia wiecej strimow na spotify od yutuba, a playlisty to zasluga wytworni i pieniedzy. uwazam ze opcja na 80k za dwa dni jest mozliwa ale to tylko dlatego ze ludzie uslysza o tym numerze dopiero za dwa dni. ja np gdyby nie slizgawks to bym nie wiedzial do teraz ze cos wypuscila, nikt o tym nie mowi, promocji zadnej tez nie ma
Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
aa promocji zadnej nie ma bo wytwornia w ktorej numer zostal wydany to baila ella records XDDD
glupia jeszcze swoja wytwornie zalozyla, no kurwa przyjebana, wielka gwiazda sie poczula
Dodano po 2 minutach 45 sekundach:
aa promocji zadnej nie ma bo wytwornia w ktorej numer zostal wydany to baila ella records XDDD
glupia jeszcze swoja wytwornie zalozyla, no kurwa przyjebana, wielka gwiazda sie poczula
No aż tak kiepski wynik na YT to też po części zasługa nowego kanału na którym jest tylko ten numer póki co.
- benzoabuser
- Zbanowany
Przecież teraz każdy mosiek, który dostanie trochę liczb i pajdy, robi własny 'label'.
yungXpaproch pisze: ↑26 lis 2022, 17:21 aa promocji zadnej nie ma bo wytwornia w ktorej numer zostal wydany to baila ella records XDDD
glupia jeszcze swoja wytwornie zalozyla, no kurwa przyjebana, wielka gwiazda sie poczula![]()
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
!EXTRA ANNOTATION!
Kiedyś własny label miał sens - więcej kasy choć niekoniecznie większe liczby. Teraz jak nie jesteś kimś kto ma ugruntowaną pozycję na scenie to własny label może być gwoździem do trumny własnej kariery.
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
no raczej w czasach streamingów i tik toka właśnie coraz więcej artystów idzie na swoje i zostają niezależni
Moim zdaniem i tak i nie. Był okres w rapie jakieś kilka dobrych lat temu że praktycznie każdy kto był bardziej rozpoznawalny to miał swoją wytwórnię i było to jak najbardziej opłacalne tylko że ówczesny rynek jak i słuchacz jeszcze nie był tym czym jest teraz i można powiedzieć że było miejsce dla każdego.
Obecnie rap to już jest mainstream w popkulturze, raperów i raperek przybywa, każdy chce kawałek tego tortu, a nie dla każdego starczy. Owszem mamy tik toka, Instagrama, spoti, yt itd. to daje możliwości, ale jest też przekleństwem. Słuchacz chce cały czas nowych bodźców, bardzo łatwo się znudzić i przepaść gdzieś w czeluściach tych mediów.
Kiedyś ciężko było się przebić do mainstreamu, ale jak już się tam udało dostać to utrzymanie było stosunkowo proste, konkurencja była mniejsza między raperami, a sam słuchacz nie miał aż takiego bombardowania nowymi rzeczami, szczególnie ten który nie siedział w pełni w rapie i sprawdzał tylko ten główny obieg.
Obecnie jest odwrotnie, przebić jest się stosunkowo łatwo, właśnie dzięki social mediom, nagranie virala bardzo szybko wywinduje cię do mainstreamu, natomiast utrzymać się tam przez dłuższy czas jest cholernie ciężko.
Moim zdaniem pójście na swoje tak jak zrobiła leosia gdy w zasadzie jej pozycja na scenie to dwa hity, nie jest najlepszym rozwiązaniem (może się mylę, ale nie analizowałem tego w excelu). Trzeba mieć coś więcej pod sobą niż tylko dwa hity żeby ludzie nie zapomnieli, żeby potem jak już się przechodzi na swoje nie musieć nagle przypominać o sobie.
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
Obecnie rap to już jest mainstream w popkulturze, raperów i raperek przybywa, każdy chce kawałek tego tortu, a nie dla każdego starczy. Owszem mamy tik toka, Instagrama, spoti, yt itd. to daje możliwości, ale jest też przekleństwem. Słuchacz chce cały czas nowych bodźców, bardzo łatwo się znudzić i przepaść gdzieś w czeluściach tych mediów.
Kiedyś ciężko było się przebić do mainstreamu, ale jak już się tam udało dostać to utrzymanie było stosunkowo proste, konkurencja była mniejsza między raperami, a sam słuchacz nie miał aż takiego bombardowania nowymi rzeczami, szczególnie ten który nie siedział w pełni w rapie i sprawdzał tylko ten główny obieg.
Obecnie jest odwrotnie, przebić jest się stosunkowo łatwo, właśnie dzięki social mediom, nagranie virala bardzo szybko wywinduje cię do mainstreamu, natomiast utrzymać się tam przez dłuższy czas jest cholernie ciężko.
Moim zdaniem pójście na swoje tak jak zrobiła leosia gdy w zasadzie jej pozycja na scenie to dwa hity, nie jest najlepszym rozwiązaniem (może się mylę, ale nie analizowałem tego w excelu). Trzeba mieć coś więcej pod sobą niż tylko dwa hity żeby ludzie nie zapomnieli, żeby potem jak już się przechodzi na swoje nie musieć nagle przypominać o sobie.
Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.