[serial] Ród Smoka (2022)

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
gawi

Re: [serial] Ród Smoka (2022)

Post autor: gawi »

Lygrys?
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

no chyba pierwszy raz mogę powiedzieć, że mi się odcinek nie podobał eh, zmarnowana szansa
Spoiler
wszyscy jacyś niezdecydowani, zachowują się jakby byli zmuszeni do przejęcia władzy i robią to ze smutkiem

co za kingmaker z Cristona Cole'a, jak on tylko koronę młodemu nałożył, poza tym zmienił się w niebywale miękką faję, gdzie człowiek będący jednym z głównych macherów całego spisku

nudne poszukiwania młodego, niepotrzebnie rozwleczone

no i zupełnie nie kupuję ostatniej sceny, bez smaku to rozjebanie koronacji, szokowanie dla szokowanie, z którego ZNOWU nic nie wynikło, nuda
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Spoiler
do tych zielonych to mówię, jakby mnie na długość ręki dopuścili to bym zajebał, najgorszy chyba ten stópkarz powykręcany jak Antka gumowce arghh, oby skończył uduszony kichami Cristona
Dodano po 4 dniach 3 godzinach 23 minutach 4 sekundach:
10 ep wyciekł niby, strzeżcie się albowiem internet jest pełny spoilerów
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

wyciekł, już widziałem
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

obejrzałem całe i muszę się zgodzić w przedmówcami, za bardzo to rozwleczone, długie sceny, z których nic nie wynika, trochę zbyt teatralny ten serial dla mnie
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
mql
Moderator

teraz się to powinno zmieć, w sensie w kolejnym sezonie bo figury są praktycznie rozstawione i czas się ponapierdalać troszeczkę świeżak
Spoiler
taktyka wybielania postaci działa dalej, tym razem wypadło na Aemonda, który z dobrowolnego mordercy stał się tylko przypadkowym, z jednej strony trochę mnie to wkurwiło, bo go lubię jako bezlitosnego gnoja - z drugiej spoko ruch z nieokiełznanymi smokami, bo w sumie zarówno Vhagar jak i Arrax odpierdalały. sama scena piękna

no a cały sezon powinien się zakończyć złowrogim "eye for an eye, son for a son", no ale to wymagałoby powiększenia roli Daemona, a przesunięcia na dalszy plan Rhaenyry, więc dostaliśmy jej smętny wzrok i chuj do zobaczenia za 2 lata essa
Awatar użytkownika
kosciey

Post autor: kosciey »

Tragiczne gówno ten serial. Oglądam ze względu na sentyment no ale jednak kurwa gówno.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

ojezu jaki nudny odcinek
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

bawiłem się przednio szczerze mówiąc, scena pościgowa kurwa najwspanialsza, tempo zupełnie mi nie przeszkadzało, ale rozumiem, że poświęcenie całego sezonu na w gruncie rzeczy rozstawienie figurek na planszy może irytować. Zdecydowanie wolę zrobienie tego w tę stronę niż przeciwnie, jak w ostatnich sezonach gry o tron.
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
suitup
mob psycho

Post autor: suitup »

dobrze, ze od 5. odcinka postanowilem sobie zrobic przerwe i obejrzec reszte jak juz wyjda wszystkie

Varys, Tyrion, Littlefinger>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> wszyscy ktorzy graja w Rodzie Smoka, to chyba bezsprzecznie nie?
jedynie Daemon spoko, jedyny ktory moglby sie zalapac do GoTa
intrygi Alison i jej zjebanego ojca :what: :what: :what: sa kurwa beznadziejni
tylko Aemond ma jakis charakter po tej stronie, reszta do wyjebania

tak jak mowilem, nie mialem zadnych oczekiwac co do tego serialu po GoT, wiec sie nie zawiodlem niczym
na plus na pewno: smoki <3 - ta ostatnia scena sztos, wlasnie spodziewalem sie wiecej takich po calym tym serialu, niestety dali nam tylko jedna
powtorze sie, ale poza Daemonem to nie ma ciekawych postaci imo
Spoiler
no kurwa larys stopkarz jebany, obrzydliwe, wannabe petyra ale w tragicznym stylu
ogolnie to od 2. sezonu oczekuje wiecej smokow, bo od fabuly nadal niczego nie oczekuje
po got jednak poprzeczka jest nie do przeskoczenia
Awatar użytkownika
mas

Post autor: mas »

ogólnie 1 sezon na plus, parę głupot, parę wątków ciekawie rozwiniętych, GoT to to nie jest, zarówno pod względem świata, historii, postaci i rozmachu, ale jako spin-off daję radę o co po początku można było mieć wątpliwości, właśnie przez to rozwleczenie, które spokojnie można było zwęzić do 2-3 odcinków i wyciąć zbędne wątki, które nie dość że nie są istotne to nudzą i wprowadzają zamęt, a jednak kluczowe wydarzenia do rozstawienia to nie otwarcie 2700+ elo a rozłożenie pionków do warcabów na znanej już planszy.
CobraBOY pisze: 25 wrz 2025, 17:43 to juz wolę polecieć na ręcznym albo zaczepić jakąś bezdomną czy emerytkę
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Jeden z lepszych tribute GOTA/HOTD jakie widziałem

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
mql
Moderator

co tu tak cicho, jak nowy trailer do nowego sezonu się pojawił relatywnie niedawno halko

premiera latem 2024, dużo czasu jeszcze, więc trzeba rewatch zrobić
Kalom

Post autor: Kalom »

zły link wysłałeś jbc
Awatar użytkownika
ffeee

Post autor: ffeee »

:oops:
JohnLennon
Zbanowany

Post autor: JohnLennon »

Szkoda, że ze wzrostem popularności GOTa ten serial strasznie traci komputerem i już nie ma tego vibu pierwszych sezonów GOT z normalnymi miejscówkami.

Z resztą sezony 7-8 GOT, też już bardziiej traciły kompem, ale Ród Smoka to już w ogóle.

Smutne.
Siedziałem sam na podłodze i czekałem na wyrok
Wojownik
Zbanowany

Post autor: Wojownik »

Awatar użytkownika
mql
Moderator

Co tam było oglądane?????
Spoiler
rozczarowująca koncuwa mimo wszystko, to powinno być podane zdecydowanie MOCNIEJ i OSTRZEJ, powinno szokować, a nwm jak to odebraliscie (zwłaszcza ci, którzy historii nie znali i wszystko było nowością)?
tacocabana

Post autor: tacocabana »

odcinek osobiscie na plus, tempo dosyc spokojne,
Spoiler
natomiast koncowka moim zdaniem i tak byla dosc mocna(czy scena odcinania glowy dziecku nie bylaby odebrana jako przesada?) no i czekam na ESKALACJE w dalszych epizodach.
jest git

EDIT po nowym odcinku:

Rhys Ifans ogolnie :bowdown:
j6k
Awatar użytkownika
mql
Moderator

ale dojebany nowy odcinek, Rhys Ifans :bowdown: :bowdown: wybitna scena, a jeszcze kapitalna dydaktycznie, bo się można masy pięknych nietypowych angielskich słów nauczyć
ODPOWIEDZ