Kanye West

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Sialala

Re: Kanye West

Post autor: Sialala »

Mider pisze: 21 paź 2022, 23:18 Charlamagne topka śmieci od dawna
Awatar użytkownika
fromage

Post autor: fromage »

No proste wiadomix ze to wack, nie Bez powody go czarnuchy pod radiostacja po ulicy ganiali
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Nowy wywiad. Jestem prawie w połowie i świetnie się to ogląda, chociaż widać, że Kanye wiecznie niezrozumiany to fajnie jak tłumaczy swój punkt widzenia. Mam wrażenie że on może mieć jakieś spektrum autyzmu :dunno:
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Balenciaga walnęła focha i zerwała współpracę.
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Chłop ma na koncie dissowanie prezydenta, sextape, sesję zdjęciową na waleta, pobicie dziennikarza i cały katalog chorób umysłowych, ale świat zmienił status na oburzony w momencie założenia koszulki z papajem i poruszenia tematu Żydów.

Dodano po 1 minucie 46 sekundach:
Ach, jeszcze straszna rasistowska bluza jak donosi Onet
https://plejada.pl/newsy/balenciaga-zrywa-wspolprace-z-kanye-westem-wszystko-przez-wpisy/pq4pqp0 pisze:Później, publicznie przeprosił Kim Kardashian, a także pojawił się w bluzie z rasistowskim hasłem.
Zdjęcie rasistowskiej bluzy:
Spoiler
Obrazek
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

SWN pisze: 22 paź 2022, 15:12 dissowanie prezydenta
chodzi o Busha? przecież też był skandal. W ogóle, który raper nie dissował prezydenta/ów?
SWN pisze: 22 paź 2022, 15:12 sextape, sesję zdjęciową na waleta
o sextapie nie wiem nic, "sesja" to chyba jakieś zdjęcia które wyciekły, normalna sprawa. nie wiem czego oczekiwałeś z tej okazji. że ludzie się oburzą na Kanye bo ktoś wrzucił fotę jego chuja do internetu? lol
SWN pisze: 22 paź 2022, 15:12 świat zmienił status na oburzony w momencie założenia koszulki z papajem i poruszenia tematu Żydów
W papaja na koszulce każdy ma wyjebane, chodzi o WLM z tyłu tejże koszulki. No i dziwi cię, że komentarze antysemickie spotkały się z krytyką? :roll:
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

SWN pisze: 22 paź 2022, 15:12 ale świat zmienił status na oburzony w momencie założenia koszulki z papajem i poruszenia tematu Żydów.
Ale sobie układacie harmonogram pod tezę w głowach.

Świat już dawno był oburzony równo, przynajmniej od czasów fot z Trumpem 2016, czy "slavery was a choice" z 2018, teraz po prostu Kanye personalnie atakuje w mediach ludzi z firm, z którymi współpracuje(w sumie wcześniej też to czasem robił ale nie tak często ani nie na taką skalę) i stał się osobą, z którą nie da się prawie współpracować i pali za sobą mosty(nawet Mike Dean ma już dość, chłop który z nim był w najgorszych moementach) i to są prawdziwe powody a nie to, że se założył koszulkę WLM(gówniany edgy ruch legitymizujący całe masy naprawdę rasistowskich zjebów) ale to nie powód dla którego ktoś z nim przestaje współpracować.
Drama z adidasem i gapem trwała na kilka tygodni przed feralną koszulką i już wtedy Kanye chciał z nimi wszystkim zrywać jakiekolwiek współprace, mówił że Sway miał racje i musi wszystko zbudować sobie sam.
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

Ktoś nieironicznie kupuję te kalosze albo te klapki piankowe od niego?
instinkt pisze: 10 paź 2022, 9:49
jeden nowy snippet + kilka snippetów z Dondy 2 chyba nawet niezmienionych at all
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

niuhniuh pisze: 22 paź 2022, 16:24 No i dziwi cię, że komentarze antysemickie spotkały się z krytyką?
koniec pisze: 22 paź 2022, 18:11 Świat już dawno był oburzony równo
Może źle dobrałem słowo "oburzony", bo taki był faktycznie już i przy akcji z Bushem, a sam Kanye ma opinię - w najlepszym wypadku - egocentryka nie od dziś.

Bardziej chodziło mi o rzecz, która bawi/zastawia mnie równie długo, mianowicie tę wybiórczość wielkich brandów w odniesieniu do swoich współpracowników i muz, w tym przypadku raperów. Dior miał na swoich plakatach zadeklarowanego ex-dilera narkotyków i złodzieja, Hugo Boss ma reklamę z zadeklarowanym ex-dilerem narkotyków, Versace i Tom Ford tak samo, przykłady raperów chwalących się gangbangerskim stylem życia, a mimo to obecnych na czerwonych dywanach można mnożyć i nie przeszkadza do nikomu z showbiznesu, za to po mniejszej lub większej krytyce wiadomych środowisk jak za dotknięciem magicznej (i zatrutej) różdżki taka Balenciaga wydaje oficjalny komunikat że jest o zgrozo zgorszona, nie popiera takiego człowieka i nie chce mieć z nim więcej do czynienia.

I żeby nie było: nie występuję tu w roli jakiejś hybrydy społeczniaka i purysty muzycznego, który chce wchodzić na rozdanie nagród Grammy z kajdankami i rozliczać kto czym handlował, kto zajebał kogo w tekstach, a kto chwali się robieniem w chuja na podatkach, bo nie to jest moją obserwacją, ba, typowi g's to jeden z moich ulubionych typów raperów, tutaj posłużyli jedynie za punkt odniesienia, zresztą nie po to spędziłem przeszło dekadę na forum takiego, a nie innego gatunku. Bardziej bawi mnie hipokryzja światowych korporacji, które w jednej chwili zgrywają poprawnościowych, pouczających szeryfów "zaniepokojonych słowami", żeby później klepać się po plecach z ludźmi nawet niepróbującymi ukrywać związków z robieniem nieładnych rzeczy.

Temat na dłuższe przemyślenie, które miałem już dawno, po prostu obecna sytuacja Kanyego mi to przypomniała i potwierdziła.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

SWN pisze: 22 paź 2022, 19:17 Bardziej chodziło mi o rzecz, która bawi/zastawia mnie równie długo, mianowicie tę wybiórczość wielkich brandów w odniesieniu do swoich współpracowników i muz, w tym przypadku raperów. Dior miał na swoich plakatach zadeklarowanego ex-dilera narkotyków i złodzieja, Hugo Boss ma reklamę z zadeklarowanym ex-dilerem narkotyków, Versace i Tom Ford tak samo, przykłady raperów chwalących się gangbangerskim stylem życia, a mimo to obecnych na czerwonych dywanach można mnożyć i nie przeszkadza do nikomu z showbiznesu, za to po mniejszej lub większej krytyce wiadomych środowisk jak za dotknięciem magicznej (i zatrutej) różdżki taka Balenciaga wydaje oficjalny komunikat że jest o zgrozo zgorszona, nie popiera takiego człowieka i nie chce mieć z nim więcej do czynienia.
Powtórzę się bo już to wszystko napisałem w poprzednim poście - oni mają to w chuju, że sobie jakąś koszulkę WLM założył, tak samo jak mieli to w chuju jak chodził w czapce MAGA i powodami dla którego marki teraz z Kanye zrywają z nim współprace, jest to że on sam już nie chce z nimi współpracować(co jak napisałem już sam mówił na tygodnie przed akcją i już wtedy część współprac była zrywana publicznie) a drugie, że jest już poza ich kontrolą totalnie i tak jak kiedyś jeszcze Kim go pewnie temperowała tak teraz jest już otoczony samymi yesmanami i odwala co chwilę akcje typu upublicznienie wizerunku jakiegoś CEO czy innego dyrektora kreatywnego i oskarża ich publicznie o kradzieże itp.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ty Kanye, wszystko spoko, ale idę o zakład, że swastyki na czole to se nie wytatuujesz.

:joint:
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

W ogóle jakieś tl;dr mniej więcej z tego co się dzieje, bo zbytnio nie idzie tego skumać jak się nie jest into kanye
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

W skrócie to Kanye is Kanye and old jews hate Kanye
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

koniec pisze: 22 paź 2022, 19:31 oni mają to w chuju, że sobie jakąś koszulkę WLM założył, tak samo jak mieli to w chuju jak chodził w czapce MAGA i powodami dla którego marki teraz z Kanye zrywają z nim współprace, jest to że on sam już nie chce z nimi współpracować(co jak napisałem już sam mówił na tygodnie przed akcją i już wtedy część współprac była zrywana publicznie) a drugie, że jest już poza ich kontrolą totalnie
IMO to nadal to samo o czym pisałem, po prostu opisane z innej perspektywy - filantropi pod krawatem mogą bez zająknięcia robić siopę z narkomanami, kurwami i gangsterami, mogą ich ubierać i fotografować na okładki, dopóki ci nie pyskują i chcą się układać. Dla mnie jeden z dziwniejszych/paskudniejszych elementów współczesnej popkultury.

No i co było decydującym czynnikiem możemy sobie zgadywać. Powiesz że strach przed nagłą nieobliczalnością (wow Balenciaga co za odkrycie, chłop w 2016 skakał po stołach redakcji i leczył się na głowę, ale hajs sę zgadzał to jebać heh) fakty są takie, że pierwsze lepsze nagłówki w google krzyczą o jednym, wygląda na to że mają w dupie jakichś dyrektorów i przyjaciół:
Spoiler
-"Balenciaga zrywa współpracę z Kanye Westem. Wszystko przez wpisy"
-"Balenciaga zrywa współpracę z Kanye Westem po antysemickich stwierdzeniach"
-"Fashion powerhouse Balenciaga has officially severed ties with Kanye West following a series of antisemitic posts"
A, no i ostatni raz wracając do tego o czym mówiłem o branży:
Agent któregoś z tych brandów dla Financial Times pisze: Among them are young people whose views are still being formed. This is why it is necessary for all of us to speak out. Hatred and antisemitism should have no place in our society, no matter how much money is at stake.
O jejku jeku dzieci go słuchają :( Niewinne chłonne umysły nie powinny mieć takich idoli jak Kanye :( Nieładnie demoralizować młodych :( Co z tego że to się sprzedaje :(
Spoiler
No chyba że chodzi o nominowanie do Grammy takich wybitnych tekściarzy jak Cardi B, 21 Savage albo Migosi XD Nastolatki nagrywające tiktoki do linijek o robieniu śmigła na kutasie gut-gut
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

SWN pisze: 23 paź 2022, 3:03 Powiesz że strach przed nagłą nieobliczalnością
nie napisałem wcale, że była nagła, przecież sam wymieniałem odpały sprzed kilku lat. Po prostu w momencie gdy Kanye zaczął notorycznie na swoje sociale wrzucać tożsamość współpracowników stało się to dla nich zbyt ryzykowne.
SWN pisze: 23 paź 2022, 3:03 fakty są takie, że pierwsze lepsze nagłówki w google krzyczą o jednym, wygląda na to że mają w dupie jakichś dyrektorów i przyjaciół
no tak nagłówki tabloidów rzetelne źródło informacji. To PRowe oświadczenia, co mają powiedzieć, że nie chcą znaleźć się ze swoją mordą na jego socialach po to żeby masa sajko Kanye ich potem dręczyła? Poza tym ja nie piszę tylko o Balenciadze ale też o GAP i Adidasie a to znacznie większe i bardziej znaczące współprace.
SWN pisze: 23 paź 2022, 3:03 No chyba że chodzi o nominowanie do Grammy takich wybitnych tekściarzy jak Cardi B, 21 Savage albo Migosi XD
no akurat rapowe teksty dużo łatwiej wybronić jako kreacje artystyczną niż chodzenie do ruskich onucy pokroju Tuckera i gadanie tak mocnych rzeczy, że nawet on tnie twój wywiad. Przecież tłumaczenie defcon 3 on jews Kanye jest takie, że po prostu chciał ludzi sprowokować, chłop specjalnie odwala tyle szajsu, żeby ludzie się od niego odsuwali a potem ma pretensje, że się odsuwają.

I jeszcze dygresja - to jest smutne w chuj jak Candence mu najebała do głowy i kosi na nim siano(bo kupno tego gówno portalu od jej męża to nic innego jak wykorzystanie zaburzonej psychicznie osoby na hajs i w sumie tym bardziej, że się trochę utożsamiam bo mojego dziadka ostatnio siostrzeniec próbował wyjebać na gruby hajs). Fajnie jakby ktoś komu zależy na Kanye w przyszłości dobrał się im za to do dupska ale jak już nie jest z Kim to wątpliwa sprawa.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

swn głos rozsądku
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

koniec głos rozsądku. Przecież wiadomo, że żadna szanująca się marka nie chce być kojarzona z nieokrzesanym debilem, który będzie pierdolił jakieś kontrowersyjne głupoty, a nie o żadną przyjaźń, żydów samych w sobie czy cokolwiek. Byli z nim dla kasy jak się opłacało, a jak mu odjebało to dla kasy zrywają z nim współpracę bez żadnych rozterek. Znajdą sobie nową małpkę na kiju. <wzruszenie ramionami>
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Ale on tylko czeka aż adidas zerwie kontrakt, z GAPem już koniec, więc only one's left.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

I wtedy będzie całkowicie wolny i wróci do mieszkania na stadionie Lakers.
Szanująca się marka to oksymoron.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

@jogi a co sądzisz o inicjatywie fair trade?
jasny wracaj na forum
ODPOWIEDZ