Smarki to sekta, chociaż nie było schizm

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Drmz

Re: Smarki to sekta, chociaż nie było schizm

Post autor: Drmz »

No właśnie my od hiphopu oczekujemy buntu i punk rocka jak sam to powiedziałeś wcześniej, a Ty tera twierdzisz, że pajace na rapie lepsze Leosia, bo robią pape i jest gituwa. No nie, za dużo ameryczki się nasłuchałeś.
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

wcale nie, zboczyliśmy z tematu

bo można robić rap w podziemiu i zachowywać się hiphopowo... a smarki co zrobił, gdy odrzucił kontrakt w wytwórni? nagrał dziesięć zajebistych materiałów w podziemiu? nie, gówno nic nie zrobił

nierobienie hiphopu nie jest hiphopowe
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:27 smarki co zrobił, gdy odrzucił kontrakt w wytwórni?
pokazał faka systemowi, gostek. tacy ludzie jak ty mnie przerażają. będziesz płynął z systemem i przyjmował znamie bestii th chipa pod rękę i bedziesz mówił że to hip hop. nie ma na to zgody do huja, hiphop jest z zasady nonkonformistyczny, płynący pod prąd pedrylskiej modzie. dzisiejszy mainstream to trend powstały w jakimś pojebanym zakręcie ewolucyjnym, rzecz ordynarna jak kręcenie filmów o vargu vikernesie przez hollywood. wprowadzanie muzyki plemiennej na szerokie salony zawsze będzie wiązać się z ugrzecznieniem, ukłonami w stronę masowego odbiorcy itd. dla mnie to jest aksjomat - HH to nonkonformizm. prawdziwy antysestemowy raper to ofc rogal był, a nie jakiś raper szmata co pierdoli państwo PiS (wow, ale buntownicze!)
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
aleksy

o czym ty gadasz w ogóle

nierobienie hiphopu nie jest hiphopowe
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:17
Czak pisze: 20 paź 2022, 19:15 Smarki był jedynym raperem obok eripe który odmówił step records z marszu bez pytania o jakiekolwiek warunki, nie ma większego hiphopu od tego
no i znowu teza, że nierobienie hiphopu jest hiphopowe, przecież to się kupy nie trzyma
Nie nierobienie hiphopu, tylko niedogadywanie się z dużą wytwórnią, żeby pozostać niezależnym i podziemnym. Co prawda Smarka ciężko uznać pod tym względem za ideał, bo prawie nic już potem nie nagrał, ale najlepszy raper ever Immortal Technique jest świetnym przykładem hiphopowego zachowania. Najpierw tłoczył swoje płyty w śmiesznie małych ilościach, potem założył własną wytwórnię, a The Martyr udostępnił w internecie za darmo, trzymając się swoich socjalistycznych poglądów.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:27 nierobienie hiphopu nie jest hiphopowe
lepiej nie robić hiphopu wcale niż robić go pod dyktando wytwórni, tak jak young thug od X płyt, gdzie ma huja swobody twórczej buehehe, zresztą nawet jak nie wytyczne od wytwórni to nadal jesz z tego chleb - jesteś na utrzymaniu ludzi, jesteś uzależniony od ich opinii. więc tak - mainstream jest z zasady niehiphopowy, nieprawdziwy. huj mnie oppinia światłusów pluje ci proste plemienne fakty człowiek.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:27 bo można robić rap w podziemiu i zachowywać się hiphopowo... a smarki co zrobił, gdy odrzucił kontrakt w wytwórni? nagrał dziesięć zajebistych materiałów w podziemiu? nie, gówno nic nie zrobił
Smarki mógł nagrać dwadzieścia materiałów od 2012 do teraz i rozprowadzać je wśród swoich ziomali z Gorzowa a na weekend wracać na ośkę i na fristajlu mieć więcej rymów niż tetris na wbw i ty tego nie wiesz bo po prostu nie masz tam wjazdu i może być największym hiphopem w tym kraju, jesteś trochę jak bibilijni faryzeusze, do Jezusa też byś się pewnie sprul dwa tysiące lat temu że jakby był hiphopowy to nie spierdolilby do nieba obrażając się na wszystkich tylko dalej chodziłby i uzdrawiał bo ty tego oczekujesz
Awatar użytkownika
aleksy

jak chcecie zamienić fajną dyskusję w bekę, to ja się wypisuję

jak będziecie chcieli pogadać na temat, to mnie oznaczcie

pozdro
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

śmiechłem troche bo ten post między wierszami przyrównuje smarkiego do jezusa xD

Dodano po 35 sekundach:
aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:39 jak chcecie zamienić fajną dyskusję w bekę, to ja się wypisuję

jak będziecie chcieli pogadać na temat, to mnie oznaczcie
cały czas gadamy na temat. jaka beka? HH to tylko podziemie - oto prawda ostateczna, zeżryj to lub wypluj to
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

Szczerze mówiąc nie spodziewałem się, że 8na10, który słucha Young Leosia będzie takie rzeczy pisał.
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

nie słucham, raczej przesłuchuje single, i tylko do piwa, i jeno w towarzystwie koleżanek. jest na tyle "jakaś" że to spoko kompromis pomiędzy mną, słuchaczem rapu - a ludźmi co w nim nie siedzą. Tyle
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

aleksy pisze: 20 paź 2022, 19:39 jak chcecie zamienić fajną dyskusję w bekę, to ja się wypisuję
Myślałem że taki był zamiar, przepraszam
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

@aleksy No ale to troche inne czasy jednak, teraz w rapie jest wkurwe hajsu, łatwo się wybić jak jesteś dobry itd.

A w tych 2005 - 2009 to musiałeś się jebać dekade żeby wzieli cie na legal, który też w sumie nie oznaczał niczego konkretnego (np. Tetris, Zeus)

Smarki nawijał w najgorszym możliwym czasie do napierdalania hajsu z tego
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Kurea typy przeciez Smark odbil od rapu bo sie bal ze to mu spierdoli prawnicza kariere. Nic dziwnego skoro ludzie mu wypisywali smsy albo dzwonili i darli pizde Brrrrrr brudne serca kurwo dawaj plyte.
Mial ryzykowac i nagrywac rapsy z ktorych moze by siana nie bylo czy siedziec w kancelarii za pewny hajsik?
Jak mozna go o to obwiniac? Taki kraj zjebany i gusta ludzi w tym tytusa cwela jebanego.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
aleksy

dobra widzę, że są chłopy, które chcą normalnie dyskutować na temat :razz:

to może najpierw jeszcze raz przedstawię mój tok rozumowania, bo dzisiaj w pracy jak myślałem o tym zagadnieniu, to wpadło mi do głowy słowo "zajawka" i myślę, że ono pomoże lepiej przedstawić mi to, co myślę

a więc tak (uważam, że od "więc" można zaczynać zdanie):
- smarki jest zajebistym raperem, a najebawszy to jebany klasyk,
- smarki nie ma szans w moim rankingu goat, bo daję punkty za hiphopowe zachowanie i odejmuję za niehipopowe,
- niehiphopowe zachowanie u smarka objawia się brakiem zajawki,
- zajawka jest hiphopowa, brak zajawki jest niehiphopowy

i oczywiście podtrzymuję zdanie, że rapowanie w mejstrimie jest bardziej hiphopowe niż w podziemnie, ale uważam, że regularne napierdalanie płytek na zajawce w podziemiu również jest mocno hiphopowe i za to żadnych ujemnych punktów u mnie nie będzie, tylko że smarkiego to wgl nie dotyczy, więc całe pierdolenie bakłażana można wyjebać do kosza, ziomek usłyszał jedno słowo i się odpalił, żarciku czaka nawet nie bd komentował, bo nie doczytałem do końca

@Piters @2rzyn no ja rozumiem, że okoliczności były gorsze i dzisiaj łatwiej jest raperom zachowywać się hiphopowo, ale ja nie bd oceniał okoliczności, bo bym ochujał i niczego się nigdy nie doliczył, poza tym znane są przypadki zachowań hiphopowych w trudnych czasach, tutaj wielki props dla podziemnego vnma, to jest przeciwieństwo smarka można powiedzieć, tetris też by tutaj pasował z mixtapami i bitwami, też propsik wpada

pozdro dla wszystkich hiphopowców
Awatar użytkownika
kebab

Post autor: kebab »

2rzyn pisze: 18 paź 2022, 10:33 Co to byly za lata . Ja pierdole.....

2003 - Reno "Następny level"
2003 - Dinal "Kaseta demonstracyjna"
2004 - Te-tris "Naturalnie"
2005 - Smarki Smark "Najebawszy"
2005 - Zkibwoy "Obskurw King"
2006 - Dinal "W strefie jarania i w strefie rymowania"
2007 - Vnm "Na szlaku po czek"
2007 - Bisz "Zimy ep"
2007 - W.e.n.a. "Wyższe dobro"
2008 - Jimson "Gorączka w parku igieł"
2008 - Peerzet "Hipocentrum"
2008 - Rasmentalism "Dobra muzyka, ładne życie"
2009 - Małpa "Kilka numerów o czymś"

:oops:
2009 - eMATeI / DJ Haem – Palenie Mikrofonów Nie Powoduje Wack'a Ani Choroby W Wersach
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
Rymekk

Post autor: Rymekk »

Smarki to prędzej kult, żadna tam sekta. Sekta ma wpływ destrukcyjny, zaś Smarki tylko robił dobry rap dla ziomów. Sekta niszczy życie, Smark je umila. Do sekty wciąga się podstępem, a każdy fan Smarkiego słucha i szanuje go z własnej nieprzymuszonej woli.
aleksy pisze: 21 paź 2022, 14:40 i oczywiście podtrzymuję zdanie, że rapowanie w mejstrimie jest bardziej hiphopowe niż w podziemnie, ale uważam, że regularne napierdalanie płytek na zajawce w podziemiu również jest mocno hiphopowe
Pełno jest raperów, którzy są mainstreamowi, wydają dużo, koncerty dają, ale jedyne co ja w nich widzę hiphopowego to to, że robią coś rapopodobnego i robią na tym hajs. To nie jest hip-hop. Wolę wracać do Najebawszy niż słuchać większości tych "super raperów", co z rapu zrobili dziwkę.
Spójrzmy na ostatnie poczynania Pezeta np, czy to że nagrywa więcej chujowego rapu czyni go choć trochę bardziej hiphopowym niż kilka lat wcześniej?
Luxair pisze: 18 paź 2022, 21:28 2rzyn pisze: ↑18 paź 2022, 8:33
2008 - Peerzet "Hipocentrum"
Bieda-punche wymuszone że hej, taki proto-Penx
:rotfl: :bag:
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

Rymekk pisze: 07 cze 2025, 14:04 Smarki to prędzej kult, żadna tam sekta. Sekta ma wpływ destrukcyjny, zaś Smarki tylko robił dobry rap dla ziomów. Sekta niszczy życie, Smark je umila. Do sekty wciąga się podstępem, a każdy fan Smarkiego słucha i szanuje go z własnej nieprzymuszonej woli.
ale sekciarskie pierdolenie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
ODPOWIEDZ