Długie utwory.
Długie utwory.
Chyba nie ma takiego tematu.
Znacie jakieś długie rapy? Jakie są najdłuższe w PL rapie? Na pewno znacie.
Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś collaba w stylu młode wilki, czy inne warszawskie spędy gdzie nawija 10mc ale po krótko. W sumie też mogą takie być, jeśli są dobre albo chujowe.
Rogal walił długie potoki myśli, ale raczej pod techniawę i nie umiem teraz tego znaleźć za chuj, a tak to nie wiem, może jakiś kurwa Tau albo inny LUC coś takiego. Albo kurwa MC Silk.
90% piosenek rapowych których sobie słucham chyba nie przekracza granicy 2 minut, a jednocześnie większość muzyki której słucham jest strasznie rozlazła i miałem dziś rozkminę, czy ktoś próbował to, u Nas, na Naszej ziemi, wspólnej ziemi, połączyć.
Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
Pamiętam, że sobie słuchałem kiedyś w życiu raper Penx i że miałem takie, prawie 6 minut, długo.
Znacie jakieś długie rapy? Jakie są najdłuższe w PL rapie? Na pewno znacie.
Jedyne co przychodzi mi do głowy to jakieś collaba w stylu młode wilki, czy inne warszawskie spędy gdzie nawija 10mc ale po krótko. W sumie też mogą takie być, jeśli są dobre albo chujowe.
Rogal walił długie potoki myśli, ale raczej pod techniawę i nie umiem teraz tego znaleźć za chuj, a tak to nie wiem, może jakiś kurwa Tau albo inny LUC coś takiego. Albo kurwa MC Silk.
90% piosenek rapowych których sobie słucham chyba nie przekracza granicy 2 minut, a jednocześnie większość muzyki której słucham jest strasznie rozlazła i miałem dziś rozkminę, czy ktoś próbował to, u Nas, na Naszej ziemi, wspólnej ziemi, połączyć.
Dodano po 5 minutach 3 sekundach:
Pamiętam, że sobie słuchałem kiedyś w życiu raper Penx i że miałem takie, prawie 6 minut, długo.
Re: Długie utwory.
szuwar - zwykła historia za jednym razem
ależ tego słuchaliśmy z ziomkami z liceum przy piwku w plenerze
ależ tego słuchaliśmy z ziomkami z liceum przy piwku w plenerze
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
jak przeczytałem nazwę tematu od razu pomyślałem o szuwarze piękny to utwór
https://youtu.be/G843IKu4yrU Trudno nie wymienić kawałka, którym Ryszard wysłał Pelsona na rapową emeryturę
od rogala było to
były też reddoty co miały podobną długość
Level Upy Laika miały zazwyczaj 5+ minut, ale z wyciem bobera pomiędzy zwrotkami to nie wiem czy to liczyć
ale tak ogólnie to najdłuższymi utworami w pl rapie były chyba zazwyczaj dissy, najdłuższy jaki kojarzę to diss na deysa od SBM
Spoiler
Level Upy Laika miały zazwyczaj 5+ minut, ale z wyciem bobera pomiędzy zwrotkami to nie wiem czy to liczyć
ale tak ogólnie to najdłuższymi utworami w pl rapie były chyba zazwyczaj dissy, najdłuższy jaki kojarzę to diss na deysa od SBM
Spoiler
Rzeczywiście cudny numer to jest, po cichu w serduszku właśnie liczyłem na to, że ktoś szybko zapoda coś takiego
Dodano po 1 minucie 55 sekundach:
Przez chwilę byłem wkurwiony, że nie umiem robić spoilerów i chować filmików (ułomek here) i, że nie chcę w sumie by morda Penxa była centrum kumulacji mojego świetnego nowiutkiego tematu, ale widzę, że YouTube sam to za mnie zrobił, więc nie muszę się tego uczyć już.
Dodano po 1 minucie 25 sekundach:
Ależ można, oczywiście.
Dodano po 3 minutach 3 sekundach:
Słuchałem tego minimalnie później, niż się zdarzyło irl, i poszanowanko dla teatralnej formy tego utworu. Jest rzeczywiście bardzo wesoło zbudowany i różnorodny. Etiuda, z prezenterem, dobrze leci w tle.
Inna sprawa, że większość punchy polega na rzeczach, których SB by teraz nigdy nie powiedziało. XD
Dodano po 53 sekundach:
>EJ GEJS lol
Miałeś dobre przeczucie. Chociaż to tak naprawdę dwa utwory, spięte w formie jednego tracku wg konwencji autora.
Ten numer może nie jest aż tak bardzo długi, ale za to bez żadnego refrenu - gęsta, nieprzerwana nawijka. Oxon i Eripe chyba też mają sporo takich nagrań.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2022, 18:54 przez saturn, łącznie zmieniany 3 razy.
przegrałem swoje życie..
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
#stopNFZ
Polscy lekarze najgorsi w Europie?
temat o długich utworach, a ten wrzucił długie wideo z wieloma utworami w ramach jednego projektu.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2022, 19:07 przez PSZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Liquidsnake
Wychodzi średnio około 15 minut na jednego rapera
No tam nawet nie ma tytułów w trackach i trochę oszukane, ale chyba chcieli żeby to traktować jako jeden długi track ze zmieniającymi się bitami.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Jak wam samo zmienia temat na team, to wiecie, że osiągnęliście sportostwo
to chyba to co miałem na myśli pisząc warszawski spęd, ciekawe połączenie, przesłucham jak coś z poczucia obowiązku, dużo beki mi to daje.
https://www.youtube.com/watch?v=nZyxYbLfWZY
7:00 niedoceniony imo, gdzie on kurwa jest, chcę mieć jego płytę
Dodano po 13 minutach 32 sekundach:
11:40 pieniążek po debilnym wykonaniu
Dodano po 6 minutach 5 sekundach:
prawie dziesięć minut absolutnego łaczystwa ale 30:00 to ciekawy eksperyment społeczny
Dodano po 1 minucie 58 sekundach:
3 4:20 hehe wiadomo pozdro dla ślizgawki
to chyba to co miałem na myśli pisząc warszawski spęd, ciekawe połączenie, przesłucham jak coś z poczucia obowiązku, dużo beki mi to daje.
https://www.youtube.com/watch?v=nZyxYbLfWZY
7:00 niedoceniony imo, gdzie on kurwa jest, chcę mieć jego płytę
Dodano po 13 minutach 32 sekundach:
11:40 pieniążek po debilnym wykonaniu
Dodano po 6 minutach 5 sekundach:
prawie dziesięć minut absolutnego łaczystwa ale 30:00 to ciekawy eksperyment społeczny
Dodano po 1 minucie 58 sekundach:
3 4:20 hehe wiadomo pozdro dla ślizgawki
-
wklz
- oKulTywowany
najlepszy numer powyżej 10 minut
- scam_sakawa
Piękna piosenka od Rzabki:
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Każdy ponad każdym - 6:40