Q-Tip - The Renaissance (2008)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Yayo

Q-Tip - The Renaissance (2008)

Post autor: Yayo »

Spoiler
Obrazek
1.Johnny Is Dead
2.Won't Trade
3.Gettin' Up
4.Official
5.You
6.We Fight/We Love feat. Raphael Saadio
7.Manwomanboogie feat. Amanda Diva
8.Move
9.Dance On Glass
10.Life Is Better feat. Norah Jones
11.Believe feat. D'angelo
12.Shaka
Spoiler
Q-Tip stworzył na tym albumie niesamowicie ciepłe brzmienie, jest mega kozackim producentem, wyciągnał to co najlepsze z ATCQ na swój solowy album. Fajne połączenie rapu z niejako soulem bez popadania w granicę popeliny - brzmi to z klasą. Rapowo też jest mega, to moja ulubiona solowa płyta członka A Tribe Called Quest. Wracacie? Ja już zapomniałem o tej płycie i odkrywam ją na nowo, a ma zdecydowanie wysoki repeat value. :D Dobrze posłuchać czegoś tak pozytywnego w tą jeszcze słoneczną jesień.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Re: Q-Tip - The Renaissance (2008)

Post autor: Jose »

Temat martwy, ale płyta dalej żywa. Wykurwiaszcza produkcja, świetnie podobierane sample, bardzo ciepłe bity i Q-Tip w dobrej raperskiej i lirycznej formie. Do każdego kawałka można się pobujać, gościna Nory Jones zjawiskowa. Bardzo ciekawe, że po dobrze przyjętym, a jednak dużo słabszym "Amplified", które atakowało mainstream, Q-Tip wrócił do korzeni i zrobił niemal doskonały krążek.

A podbijam bo pogadalismy se z horrym i o Renesansie i o "Kamaal the Abstract".

Awatar użytkownika
ConeyIsland

Re: Q-Tip - The Renaissance (2008)

Post autor: ConeyIsland »

Cała płyta jest świetna i Q-Tip nią tylko udowodnił, że w dyskusjach "best rap producer of all time" powinien być zawsze wymieniany w TOP3 ale
11.Believe feat. D'angelo
to jest ultrabanger, co za numer :bowdown:
ODPOWIEDZ