Tatuaże

Wszystko, co związane z dbaniem o siebie. Streetwear, lifestyle oraz marki odzieżowe.

Moderator: wrubel

Awatar użytkownika
zemsta1camzata

Re: Tatuaże

Post autor: zemsta1camzata »

osoba z tatuażami = przestępca, do kryminału z nim
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

to czemu wytatuowales sobie moj nick na klacie
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
hwjsk

Post autor: hwjsk »

Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 15:54 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

Dla mnie gorzej jak ktoś słucha polskiego rapu i ogląda Fejm MMA.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

pieschrodingera pisze: 01 lip 2022, 11:28 Oceniacie ludzi po tatuażach? Nie chodzi mi o sam fakt posiadania, a raczej o jakość, treść czy spójność tatuaży. Wiem, że nie powinno oceniać się książki po okładce, ale np gdy widzę ludzi wyglądających jak tzw "brudnopis" zawsze mnie zastanawia co im siedzi w głowie, że im się to podoba, nie umiem tego zrozumieć.

Do napisania posta zainspirowało mnie ostatnie zdjęcie Reda w fity polskich raperów.
Oczywiście ze tak, ja z natury lubię katalogować porządkować i dopasowywać do siebie jakieś schematy, niestety zdarza mi się tak tez w przypadku ludzi. Obrany styl i rzeczy które się na tym ciele znajdują to w 93% (oficialne dane) wskazówka tego co ta osoba ma w bani, poczucie i świadomość estetyki to poczucie i świadomość życia samego w sobie również. Ja np mam same brudnopisy paskudne a palmę pierwszeństwa w debilizmie niesie logo społem na nodze i prywatnie również jestem jak sklep społem
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

pieschrodingera pisze: 01 lip 2022, 11:28 Oceniacie ludzi po tatuażach?
Tak, już nie mówię nawet o skrajnych przypadkach typu "jebać sąd" na czole czy błędy w jakiejś turbo życiowej sentencji.

Generalnie lubię gdzieś tam dziewczyny z subtelną dziarką na ręku czy karku, ale uważam, że ludzie, którzy się tatuują są po prostu nijacy i próbują dodać sobie jakiejkolwiek esencji swojej postaci.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

pieschrodingera pisze: 01 lip 2022, 11:28 " zawsze mnie zastanawia co im siedzi w głowie, że im się to podoba, nie umiem tego zrozumieć.
Działa to na takiej samej zasadzie jak u Ciebie, przełóż sobie to na swoją osobę i na to co Tobie się podoba, poza tym jest wiele czynników, które kierują ludźmi choćby chęć wyróżnienia się z tłumu, wyrażenia siebie czy jakieś ideologii, inspiracji , poczucia bycia lepszym od innych, bycia pięknym i wyjątkowym, poprawy własnego samopoczucia, a nawet po prostu tworzenia kopii, zaszokowania, chęci bycia w centrum uwagi czy też zwykły przejaw idiotyzmu etc. Jak dla mnie ocenianie ludzi po tatuażach ma się nijak do człowieka (pomijam swastyki czołowe i takowe skrajne przypadki) sam mam multum malunków na ciele, ale na pewno nie są one żadnym wyznacznikiem jakim jestem człowiekiem.
pieschrodingera

Post autor: pieschrodingera »

@SiNi ten fragment, który zacytowałeś nie odnosił się stricte do wszystkich ludzi z tatuażami. Ja tam użyłem słowa brudnopis i miałem na myśli ludzi z dużą ilością tatuaży o niskiej wartości estetycznej i słabo wykonanych jak np u Marcina Różalskiego, który sam wobec siebie używa słowa pisanka. Tego fenomenu najbardziej nie rozumiem, bo dla mnie to oszpecanie samego siebie.
tbc
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@pieschrodingera Jasne, doskonale to rozumiem, mój odpis dotyczy się również tak zwanych przez Ciebie "brudnopisów" to tak samo jak z muzyką są różne gusta i guściki i jest wiele czynników wpływających na zrobienie sobie takowego tatuażu bądź tatuażów, nie wiem czy wiesz, ale bodajże chyba przed covidem lub w czasie już nie pamiętam dokładnego okresu, ale mało estetyczne dziary były bardzo modne , obecnie też spotkałem się z mocnym naciskiem na nałożenie tatuażu na stary tatuaż (nie mylić z coverem) zapomniałem dokładnej nazwy, ale wygląda to mniej więcej tak, iż np. mamy starą wyblakniętą dziarkę z czasów młodości i na nią nakłada się nowy wzór, ale w taki sposób, aby stary tatoo był również widoczny. Niezbyt podoba mi się ten trend, ale tak jak wspomniałem wyżej znalazł również swoich odbiorców i dajmy na to dla Ciebie będzie to oszpecenie, a dla tego kogoś może to być któryś z czynników, który podałem wyżej.Mi też się nie podobają słabo wykonane tatuaże,ale jestem w stanie zrozumieć takie osoby, zwróć też uwagę na jedną z najistotniejszych rzeczy czyli cenę za wykonaną usługę dla dużej grupy osób to będzie podstawowy wyznacznik, ważniejszy niż jakość oraz sposób wykonania malunku na ciele.
hwjsk

Post autor: hwjsk »

Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 15:55 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Fleming

Post autor: Fleming »

Kto w Polsce robi najlepsze dziarki w stylu kreskówkowym/anime?
Zawsze chciałem do gruchana iść, ale do niego nie ma nawet zapisów.
Stawiam kołnierz przed wejściem na dyskotekę
Kurwy mówią bzdury, ja się staram dobrym być człowiekiem
2do5

Post autor: 2do5 »

@Fleming nie wiem czy do końca o taki styl ci się rozchodzi, ale obczaj sobie Marceline Urbańska z Pajęczyny w Kato. mi się to kojarzy z anime. piękne rzeczy robi, terminy pewnie w okolicach października
Awatar użytkownika
Fleming

Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Ale festyn
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

Awatar użytkownika
Fleming

Obrazek
Wczoraj robiony
Awatar użytkownika
ToMojaStaraKsywka

Post autor: ToMojaStaraKsywka »

monitor musialem obrócić. fajny
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Props
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

Zdziwiłem się że to nie twój xd fajny bardzo
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

zemsta1camzata pisze: 01 lip 2022, 12:57 osoba z tatuażami = przestępca, do kryminału z nim
Potwierdzam (jebac potwierdzacy)
Ale czekaj robisz mniejszy, wiekszy lub gruby scamaz
To na chuj Ci cos co Cie na kamerach moga skiminic?
Maska ze Ty czarny a nie bialy I leciez z tematem (nie wazne jakiego)
Opsec to kurczaq najwazniejsze
Czy to 20e czy 2k
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
ODPOWIEDZ