Tej kultowej serii chyba nikomu nie trzeba przedstawiać, każdy co mu starzy kupili kompa do nauki przed trzecim tysiącleciem za pieniądze z komunii i czterech wypłat musiał mieć styczność z serią Tiberium czy Red Alert, a to właśnie te uniwersa przeszły do historii gier komputerowych i na samą myśl o nich ogarnia mnie mega nostalgia. Niestety seria C&C jest nieco zapomniana, ostatni tytuł to przeglądarkowa pozycja, jedyna dobra wiadomość to taka, że w czerwcu tego roku wychodzi pierwsze Tiberium Dawn i RA1 w zremasterowanej formie, jeśli będzie fajne i przejrzyste mutli będzie alternatywa dla ślizgawowkych robaków
Odpaliłem sobie właśnie soundtrack z Tiberiun Sun, no łezka panowie łezka, to pierwsza gra na PC w którą miałem przyjemność grać(oczywiście byłem ostatni w kolejce bo starsi bracia trzymali rękę na myszce
Ostatnio mam ochotę na Generalsa Zero Hour, wyśmienita pozycja z legendarnym skirmishem, jak pozostałe serie opierały się głównie na fabule i misjach i oferowały przeciętne rozgrywki online, tak Zero Hour był skrojony pod napierdalanie się z graczami, oczywiście byłem zawsze za słaby na konfrontacje z prosami którzy dozerem rozjeżdżali mi chłopka od talibów(jebany rush).
A wy jak tam wspominacie serie?