Transfery

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
potter

Re: Transfery

Post autor: potter »

no nawet ładnie zabezpieczają się na przyszłość, bo te u21 to marne tam jest, Chukwuemeka zresztą wczoraj nic nie pokazał ponoć a grali też Chilwell czy Chalobah z tymi młodymi.

@Bakan
Ja po prostu jestem sceptyczny co do sprowadzania przepłaconych typów z ligi angielskiej, zwłaszcza Angoli. Wolałbym na miejscu United pogrzebać w innych ligach [tylko nie ciągle w Eredivisie :D], a nadal to jest taka marka że wielu piłkarzy przyciągnie + dobra pensja oczywiście.

A Matheus Cunha nie bardzo się pali do przejścia do MU :D
Ostatnio zmieniony 16 sie 2022, 17:09 przez potter, łącznie zmieniany 1 raz.
Prognozy na Mundial - 01.06.2026 r.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Oni sobie mogą grzebać w innych ligach jak tego nie potrafiła
Spoiler
Obrazek
Tu ocena transferów przez nevilla i caraghera
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
yaneq

Post autor: yaneq »

Casadei here we go, 15 mlne + bonusy. Ma on szanse pograć coś więcej niż w rezerwach?
Awatar użytkownika
potter

jak gościu ani minuty w seniorach jeszcze nie wystąpił, niby robił chore liczby w młodzieżówce, ale no nie dostał żadnej szansy w tym Interze, to już widzę jak w Chelsea gra cokolwiek w seniorach
Awatar użytkownika
Kali

Post autor: Kali »

Dele Alli come to Besiktas
samcro

Post autor: samcro »

Co za zjazd koleś zaliczył w ostatnich latach, jeden z najwiekszych talentów w Anglii, dobra gra w spurs by nagle coś się posypało i jakby stracił skille.
Lista forumowych najmanic.: jAg, art, moltisanti,camzat
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Co do United to imo trzeba zacząć od wypierdalania ludzi, którzy robią syf w szatni i im się nie chce. Do tego oczywiście są potrzebne:
- odpowiedni trener
- wsparcie zarządu dla trenera
- przyznanie się że masz kurwa problem a nie "dwa transfery i tera będzie git"

Zupełnie inaczej w ogole kibice odbierają zespół, który zapierdala ale mu nie wychodzi niż taki stojący w miejscu, mający wszystko w chuju.

Z jednej strony zgadzam się z Bakanem, że Ci zawodnicy to nie są paralitycy, ale coś ich tam rozpierdala od środka i ewidentnie nie wsadzą tam nogi, gdzie Vidic by wsadził głowe. W międzyczasie trzeba rozkminić co chce się grać i zastępować tych wywalonych odpowiednimi piłkarzami.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Pan Tuchel się w tańcu nie pierdoli i na wylocie: Pulisic (United, Juve, Newcastle, Atletico Madryt),
Hudson-Odoi (ponoć pół świata), Zyiech (kiedyś Milan, teraz ktokolwiek)

Dwóch pierwszych pewnie marzy o mundialu (i maja to być wypożyczenia), a ostatni o Lukaku

Romero twierdzi ze Auba-Chelsea very hot

A średnie źródła związane z Chelsea, ze Fofana planuje transfer request
Obrazek
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

Jeśli Tuchel chce faktycznie tego Fofane to mu ufam
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
neks

Post autor: neks »

chyba ogarnął że w tym klubie i tak strzelają tylko obrońcy i opierdala całą ofensywę
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Żeby potem tylko się nie skończyło jak w Liverpoolu, że kadra za krótka.
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Tera Romero ze United chce Aube tez, taka sytuacja
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

A to nie jest tak, że Xavi go bardzo chce i prędzej puszczą tego Depaya do Juve i wtedy Auba zostaje? No byle z daleka od Chelsea, ale tych kilku co na wylocie to też nie wiem kto potem będzie grać z przodu jakby nie przyszedł ten Gaboniec. Zgadzam się z @Parlae, jakiś dziwny trend panuje, że City, Liverpool i zaraz Chelsea chcą na 18 osobach cały sezon przejść, powodzenia

Bierz Zahę Amerykańcu
jefecito

Post autor: jefecito »

Xavi chce żeby został, jak i pewnie większość kibiców bo to zajebisty zmiennik za Lewego, dużo bardziej pasuje do gry Xaviego niż Depay. Aczkolwiek jeśli będzie dobra oferta to nie zdziwię się jak zdecydują się na sprzedaż ze względów finansowych - 25-30M€ za rezerwowego to dobra kasa, Auba ma już 33 lata i do tego ma znacznie wyższą pensję w tym sezonie porównując do poprzedniego. Jego sprzedaż może umożliwić sprowadzenie Bernardo Silvy i pozostanie De Jonga.

Sam miałem obawy jak przychodził do Barcelony bo był w słabej formie pod koniec gry w Arsenalu i ciągle robił jakieś dymy i stwarzał problemy. Odkąd przyszedł nie było żadnej imby z jego udziałem, nikt w klubie nie narzekał na jego podejście i zachowanie ani nic z tych rzeczy no i przede wszystkim to piłkarz który umie strzelać golę i zaczął to robić regularnie odkąd przyszedł. IMO zarówno dla Chelsea i United było by to spore wzmocnienie, a zwłaszcza dla tych pierwszych bo im najbardziej brakuje 9 która potrafi się odnaleźć w polu karnym i strzelać regularnie bramki, więc nie rozumiem aż tak dużego sceptycyzmu do tego transferu.
Awatar użytkownika
potter

Przecież on zawsze robi dobre pierwsze wrażenie, a potem nie przychodzi na odprawy bo zapomniał, wymusza transfer jak mu się już nie chce, spóźnia się na wyznaczony termin zbiórki o jeden dzień, bo tak mu się chce, łamie protokół covidowy na kadrze Gabonu przed PNA, bo mu się do Dubaju zachciało jechać i pewnie wiele innych. W All or Nothing też ten temat jego wybryków jest poruszany.

Poza tym Chelsea miała klasową 9 w postaci Lukaku i kompletnie tego Tuchel nie potrafił wykorzystać, czemu nagle miałby z Aubameyangiem ten pomysł odpalić? Co się zmieniło? Swoją drogą z Tottenhamem to fajnie wyglądało, ta mobilność w przodzie, wychodzenie do zgrania przez Havertza i wbieganie tam Sterlinga, tylko że przyjdzie mecz z kimś kto się okopie dupą pod swoją bramką i założę się, że będą problemy ze stwarzaniem sytuacji, już to z Evertonem było widać.

Mogę się mylić, Tuchel zna go z Borussi, może ma jakiś pomysł na niego, bo on też potrafi grać tak z boku ataku na lewej, ale ja tego nie widzę. Chociaż Fabregas przebył podobną drogę Arsenal->Barca->Chelsea i wypaliło, to może to jest jakaś metoda.
Mider

Post autor: Mider »

Wczoraj pojawiła się informacja odnośnie zainteresowania Manchesteru United piłkarzem Realu Madryt, Casemiro. Wobec komplikacji związanych z transferami De Jonga i Rabiota, Czerwone Diabły miały poważnie ruszyć po Brazylijczyka, który był filarem Realu Madryt w ostatnich latach. Jeszcze dziś rano MARCA podawała, że Casemiro ma poważnie rozważać tę opcję, a niedawno kolejne informacje w sprawie podał Josep Pedrerol oraz Arancha Rodríguez.

Zdaniem prowadzącego program El Chiringuito, bardzo możliwe, że Brazylijczyk w najbliższych godzinach poprosi Real Madryt o zgodę na odejście. Sam Manchester United natomiast chciałby zamknąć ten transfer do soboty, przed meczem z Liverpoolem. Klub zawsze wychodził z założenia, że będzie chciał uszanować swojego weterana i jego decyzję. Królewscy rozumieją, że pomocnika może pociągać pomysł gry w Premier League, a także ogromne pieniądze, jakie oferują Anglicy. Obecnie, na mocy kontraktu obowiązującego do 2025 roku, Casemiro zarabia 7-8 milionów euro netto. United chce podwoić jego zarobki, a do tego zaoferować mu pięcioletni kontrakt. To po przegranym 0:4 meczu z Brentford przedstawiciele 20-krotnych mistrzów Anglii mieli zdecydować się na transfer i zadzwonić do agenta zawodnika.

Arancha Rodríguez z radia COPE podaje z kolei, że Brazylijczyk ma na stole pisemną ofertę z Manchesteru, która jest „powalająca”. Królewscy nie chcą go sprzedawać, ale uszanują wolę zawodnika. Pedrerol swój monolog zakończył słowami, że jeśli jednak Casemiro odejdzie, Real Madryt nie będzie starał się nikogo pozyskać w jego miejsce. Warto też wspomnieć, że wcześniej Relevo informowało, że United jest gotowe zapłacić za pomocnika aż 80 milionów euro, co byłoby ogromną kwotą jak za 30-latka. Cała operacja zależy natomiast od decyzji samego zawodnika i jego woli.
Oby nie odchodził
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Chelsea niby nagle tez chce Casemiro xD

no ja mysle, ze te wyprzedaze w city, lfc czy chelsea to po prostu wynik cisnienia na mistrzostwa swiata

Auba mial kose z Artetą i dlatego odpierdalał pod koniec, w Barcy postrzelal ladnie. Z Tuchelem chyba zawsze milosc byla, takze moze wypalic

a jak nie to dolaczy do panteon obok falcao i pato
Obrazek
BouncedDuck5106

Post autor: BouncedDuck5106 »

Przecież jakby się udało wyciągnąć około 60 mln funtów za casemiro to byłaby to okazja życia, biorąc pod uwagę przeciętny ostatni sezon oraz jego wiek, co biorąc pod uwagę jego narodowość może oznaczać koniec poważnej kariery za 2-3 lata.
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Ale co tu jest wyciągać manu daje 60mln decyzja należy tylko do Casemiro jak da się nabrać na manchester to real ofc go puści, bo jest tuczemenenendi jako zastępstwo. Ale w sumie 60mln się przyda na Bellinghama za rok
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Awatar użytkownika
kvcper

Post autor: kvcper »

Te ruchy united są już po prostu smutne. Takie rozpaczliwe szukanie i kupowanie losowych, obiektywnie dobrych piłkarzy z dużym nazwiskiem, a nuż teraz chwyci i będą dobrze grać. Niczym w fifie. Spoiler: nie bedą.

Zwróćcie uwagę jakimi piłkarzami interesuje się United: De Jong/Rabiot/Casemiro. No raczej nietrudno się domyślić, że są to zawodnicy o kompletnie innych profilach, pasujących do innych stylow gry. Ofc można tu rzucić populizmem, że dobry pilkarz powinien sobie poradzić wszędzie, no ale nie ma tu Mateusza Borka wiec sobie darujmy.

To wygląda tak jakby władze United siedzieli w gabinecie i nagle wpadają na pomysł: " tak, przegrywamy i kompromitujemy się od kilku lat bo brak nam dobrego spd i mamy dziure w środku pola". No nie. Kompromitujecie się bo sciagacie piłkarzy bez pomysłu i bo po prostu maja nazwisko, są dobrzy. Bez koncepcji. I potem ściągany jest taki pogba, w sumie nikt nie wie po co.

Ja bym chciał się dowiedzieć jak planuje grać United. Pewnie chcieliby grać atrakcyjna i skuteczna piłkę, do tego szybką, po ziemi. No więc sciągnęli króla odbiorów piłki i wslizgow Wan Bissake. To samo z klocem Maguirem, który może i jest dobrym obrońcą, co pokazał w Leicester, ale no to nie jest zawodnik do rozgrywania piłki. To samo z De Geą, jego gra nogami nie istnieje.

Ofc wiadomo, że trzeba tu wywrocic wszystko do góry nogami by nabrało to sensu, tylko tak: wietrzenia szatni nie zrobisz, bo nikt ich nie chce. Są bez formy, sredni, słabi - i ok, to samo w sobie o niczym nie świadczy, ktoś by ich tak wziął. Problemem jest pensja. Więc co robi United? Chce ściągnąć kolejnego Casemiro któremu daje 2x tyle co daja mu w realu i kontrakt na 5 lat. Gość nie wypala i już robi się problem. Ten klub to angielskie PSG.

Ronaldo i Varane pochłaniają od roku na pensje 1mln funtów TYGODNIOWO. Ronaldo ok 650k, Varane 350k (kwoty z The Athletic). Doliczmy do tego bonusy. A pamiętam beke kibiców United z Arsenalu, że rozjebali w zeszłym okienku tyle kasy.

Cóż, widać kto się śmieje ostatni.

Na marginesie, chciałbym powrot dobrego United. Lubię transmisję z ich stadionu, chciałbym to robić dalej nie musząc patrzeć na ich żenująca grę.

Przepraszam że tak się rozpisałem, musiałem to z siebie wyrzucić. :dunno:
Ja tu gram, a ty Mateusz Borek
https://rateyourmusic.com/~kaemdeq
ODPOWIEDZ