Chief Keef pisze:
I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
imo super płyta, mi się nigdy te chłopy nie znudzą, ich tworczosc to moja ulubiona rzecz w hiphopie ever. w niemczech na forach od rapowych koneserów już im się widzialem trochę obrywa za monotematyczność, zarówno w tekstach jak i brzmieniu, i dostrzegam w tym trochę racji, ale mi się nie potrafi po prostu znudzić ich muza i jaram się max każdą nowinką. no i ogólnie patrząc na liczby hype dalej potężny, streamy, soldout boxy i koncerty.
sporo ludzi lubi chłopaków głównie za bangery idealne do zapętlania w nieskończoność jak 500ps, ale mi ich bardziej chillowe kawałki też super siedzą - unterwegs, destination, september - zajebisty vibe. diamant przekozackie, brzmi jak prominent z PAP2 na sterydach. single były mocne ale muszę przyznać, nawet jako fanboy żadnemu bym nie dal 10/10 - po wyjsciu robily na mnie ogromne wrazenie razem z wizualnym arcydziełem shaho casado ale jednak po czasie ciut mniejsza podjarka.
natomiast najprawdopodobniej za tydzień wbija potężne 'weed mit nach bayern' z klipem na youtube jako nieoficjalny 15. kawałek z płyty - bez streamingów bo nie udało się im wykupić sampla do 'freed from desire'. z wersji koncertowej brzmi mi to na niesamowitą petardę, jestem totalnie hyped, imo to bedzie większy banger niz wszystko z oficjalnej płyty i jeden z totalnych top ever jakie wyszly spod szyldu 1raf7
podsumowując bardzo podoba mi sie brzmienie z tej plyty, przypomina mi mieszankę 50% brzmienia z zukunft 1+2 i 50% z PAP2, i właśnie na coś takiego liczyłem. nie zgodziłbym się z opiniami, że speakowali już parę ładnych lat temu a teraz tylko odcinają kupony na pół gwizdka, dla mnie to dalej jest świeże i zajebiste jakościowo.
ale moją ulubioną płytą za caloksztalt pozostaje zukunft 1+2 i niesamowicie czekam na solo rafa w przyszłym roku, na ktorej sądząc po zapowiedziach i urywkach ze stories, brzmienie będzie iść w kierunku stylówy z kawałka 2CB
Chief Keef pisze:
I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
moze byc, ale nie przesluchalem wiecej razy niz premierowy odsluch
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Wgl strasznie mało hitów na tej płycie (PAP3). Właściwie na samej jedynce i dwójce było masę nośnych kawałków, a tutaj prócz Taxi, Eine Idee i może dwóch innych kawałków jeszcze, to lipa. Generalnie odgrzewany kotlet (to co przeczuwałem) i najsłabsza płyta z całej serii. Mam wrażenie jakby nie było już takiej chemii pomiędzy Rafem, a Bonezem, brzmi jakby na szybko zrobili tę płytę. Można posłuchać, bo to przyzwoity poziom, ale bez szału.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde"
Panowie takie pytanie. Jako że link do ściągnięcia tego WMNB z profilu gdzie został umieszczony teledysk na yt wygasł, moze udało się komuś pobrać i byłby tak miły żeby podesłać mi na PW? Byłbym wdzięczny. Benger jak skurwysyn a co ktoś wrzucił na Spotify to zaraz usuwają a z YT nie widzi mi się słuchać
przyjemne, odpaliłem w tle jako zupełnie randomowy wybór i nie przeszkadzało, a to już spory plus dla mnie ostatnio, także będzie wracane latem szczególnie