Bone Thugs-N-Harmony - E. 1999 Eternal (1995)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Awatar użytkownika
Yayo

Bone Thugs-N-Harmony - E. 1999 Eternal (1995)

Post autor: Yayo »

Spoiler
Obrazek
1.Da Introduction
2.East 1999
3.Eternal
4.Crept & We Came
5.Down '71 (The Getaway)
6.Mr Bill Collector
7.Budsmokers Only
8.Crossroad
9.Me Killa
10.Land Of Tha Heartless
11.No Shorts No Losses
12.1st Of Tha Month
13.Buddah Love
14.Die Die Die
15.Mr Ouija 2
16.Mo' Murda
17.Shotz To Tha Double Glock
Spoiler
Ta płyta to ogromny grower, z każdym kolejnym przesłuchaniem zyskuje. Ich najlepsza rzecz zdecydowanie. Na tym krążku doszło trochę więcej horrorcoru, ale wciąż brzmienie jest nasączone g-funkiem z dodatkiem rnb, mimo to bez słodkich pierdów, jak to ma niestety miejsce w późniejszym etapie ich kariery. Jest tu trochę mistrzowskich piszczał jak z debiutanckiej epki dla Eaziego. Zdecydowanie rozwinęli skrzydła na tym projekcie, każdy z zespołu - choć ma podobne flow - nie nuży, ja wyróżniłbym szczególnie trójkę Krayzie, Bizzy i Layzie, to oni najmocniej świecą, w sumie to do dziś ich najbardziej lubię z tej ekipy, Flesh i Wish są najmniej charakterystyczni. Wydaje mi się, że trochę przygotowali też podłoże pod wiele obecnych trendów, niewiele mniej legendarny i zasłużony shit niż "Mystic Stylez" od Mafii. Moje cd już się zajechało, pozostało słuchanie z tidala, muszę przy najbliższej okazji zaopatrzyć się kolejny raz w ten klasyk. Jest to nie tylko jedna z najlepszych rzeczy z wytwórni Ruthless, a również po prostu jedna z najlepszych płyt z 95. Brak tu słabych numerów, ciężko wybrać ulubiony, na ten moment najbardziej mnie miażdży "Mo' Murda" i jest chyba najbardziej reprezentatywny jeśli chodzi o klimat tego materiału. Zajawka spowodowana verzuzem z Mafią wciąż trwa! :twisted:
Awatar użytkownika
Parlae

Re: Bone Thugs-N-Harmony - E. 1999 Eternal (1995)

Post autor: Parlae »

Fajna zajawka. Szanuję. Będziesz sprawdzał też solówki, takiego Krayziego czy Bizzy'ego?
Awatar użytkownika
Yayo

Post autor: Yayo »

Debiuty Krayziego i Bizzy'ego mam na oryginale, raczej wrócę, bo pamiętam, że w sumie mi się podobały, zwłaszcza "Thug Mentality", :D Zamierzam nadrobić Bone Brothers... O ile mi się nie znudzą do tego czasu.
Awatar użytkownika
Parlae

Thug Mentality zajebiste było.
Jak wychodziło A Song For You Bizzy'ego to też się mocno jaralem. Dawno jednak nie wracałem do tej płyty, nie wiem jak przetrwała próbę czasu.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

płyta równie dobra co poprzednia, tyle że dłuższa, ogólna tendencja odnośnie ilości słuchalnych kawałków pozostaje taka sama. i mroczniej się zrobiło, klimatem przypomina mi hahah nic innego jak samo mystic stylez. moje faworyty to east 1999, eternal, 1st of da month, shotz to tha double glock
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
📢 LIL' KEKE VS ERO 📢
SOON
Obrazek
Awatar użytkownika
MasterP

Post autor: MasterP »

30 lat pyklo :joint:
BOUT IT BOUT IT
Awatar użytkownika
Parlae

1st of The Month klasyk, do którego bardzo często wracam. Nie tylko 1 dnia miesiąca.
ODPOWIEDZ