podbijam, Kosinski bez TC jak Molesta bez Wilka
[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 15:56 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Spiderman (reż. Raimi) - zrobiłem sobie rewatch i podoba mi się to parcie na komiksowość i mocne przerysowanie postaci/wydarzeń, ale też irytuje mnie to tempo, gdzie w zasadzie każda scena musi być ważna dla rozwoju akcji, za mocno to zapierdala po prostu, z 20 min dłużej powinien trwać ten film, spoko zabawa, ale mocne niedociągnięcia 6/10
połowa 22 a ja dopiero ogarnąłem że bakan ma tu konto i postuje bueheh
jasny wracaj na forum
Bo teraz głównie Twitter, ale czasem wpadam.
After Yang – mocno polecam, lubię jak film ci po prostu pokazuje jakieś uniwersum bez tłumaczenia go, mimo, że obsadzone w lekkim SF, to głównie polega na relacjach międzyludzkich, przyjemne bardzo
cztery żubry i dwie kurwy
a ja się nudziłem, szkoda bo tego typu sci-fi czyli co może się dziać w przyszłości, ale bez jakichś superherosów i innych tego typu gównopotworów, lubię najbardziej. Ładne są tam obrazki, ale imo fabuły trochę zabrakło, można było mocniej i więcej. Ale kolejny po Dżentelmenach props dla Farrella.
Zgadzam się, ładny świat, ładne zdjęcia, ładnie zagrane, ale fabularnie to takie meh. Mogli pójść w wielu ciekawych kierunkach a poszli w sumie nigdzie. Nadal warto obejrzeć.
Boiling Point - bardzo dobry film, jeśli nigdy nie pracowaliście w popularnej restauracji to tu możecie zobaczyć jak taka praca często wygląda (nakręcony jednym ujęciem) i jak wpływa na życie osób, które się jej podejmują. Na dokładkę polecam sprawdzić seriale Sweetbitter i The Bear.
Film jest dostępny na HBO max
Film jest dostępny na HBO max

pozdrawiam cieplutko
- benzoabuser
- Zbanowany
Odmieńcy, ciekawy pomysł na film i wciąga fest, ogólny zarys fabuły wygląda tak, że na świecie zaczęli pojawiać się ludzie z nadprzyrodzonymi mocami, a ci normalni zaczeli ich tępić jak karaluchy. Bohaterami tejże opowieści jest ojciec z córką, którzy te moce posiadają.
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
!EXTRA ANNOTATION!
ALL OF MY POSTS ARE FICTION
https://www.imdb.com/title/tt8681148/
"Będzie bolało" - rewelacyjny 7odicnkowy serial opowiadający historię młodego stażysty na porodówce.
"Będzie bolało" - rewelacyjny 7odicnkowy serial opowiadający historię młodego stażysty na porodówce.
Oglądałem go już jakiś czas temu zaraz po premierze i bardzo fajne kino, dość gęsta atmosfera w powietrzu, aż czuć jak się cała nerwówka gotuje i wylewa z ekranu, bardzo dobrze ukazuję ducha gastronomii. "The Bear" właśnie chce obejrzeć i czekam na napisy już po notach na imdb widać, iż jest to dobry serialik.
chyba nie ten temat, bo tu o filmach, ale potwierdzam słowa kolegi wyżej. Fantastyczny serial, kolejny od BBC po Policjancie, który pokazuje jakiś zawód z bardzo bliska i bez lukrowania. Do tego dużo czarnego humoru, ale też momentami smuteczek, polecam bo to prawdopodobnie miniserial, oparty na książce więc raczej nie będzie kontynuacji a 7 odcinków zlatuje momentalnie.
The Northman ale zajebisty film, Eggers nie zawodzi
troche sie imo rozjezdza w przypadku przedostatniego aktu, niemniej super kino
troche sie imo rozjezdza w przypadku przedostatniego aktu, niemniej super kino
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
jest gdzieś do złapania na streamingach, czy w kinie/WYPOŻYCZALNI byłeś? ja się wybierałem, ale nie puszczali go w żadnym studyjnym w Poznaniu w chwili, gdy szukałem, więc trochę olałem temat i zapomniałem eh
niestety nie znalazłem na streamingach wiec musialem odszukac w pamieci prawilny url zatoki pirackiej
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Straszna tandeta przecież ten Northman. Jakieś wątki z dupy, wróżki kurwa bjorki. Przenosi z miejsca w miejsca, zmienia kontynent i biega jak u siebie. Straszne gówno.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
no pojebana ta mitologia lol
to akurat u Eggersa norma z jego filmami, huj wi czy to co widzimy na ekranie to wymysl bohatera czy to sie rzeczywiscie odpierdala, tak samo bylo w przypadku Lighthouse np.
troche tekst w stylu lygrysa ale - ten film ze spoilerami wyjaśnia, dlaczego nawet z historycznego punktu widzenia jest to najlepszy film o wikingach. IMHO jest to naprawde kozacki film jako całość, wykluczając nawet wartość historyczną, ale no ja mogę się mylić
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
Tak, Eggers jest znany z autyzmu pod względem tego, że każda chata na 8mym planie musi mieć strzechę ułożoną tak jak była strzecha kładziona historycznie, tylko co z tego jak to nie działa tym razem, a sam film jest nużący. Temat toksycznej męskości i zaplątanie w sidła wzorców kulturowych przewałkowany do porzygu. Antropologicznie jest to prawdopodobnie najlepsza rzecz o wikingach tylko ja do kina nie chce chodzić na dokumenty historyczne. Do poprzednich produkcji to się niestety nie umywa.
Ostatnio zmieniony 31 lip 2022, 0:36 przez KamilNO, łącznie zmieniany 1 raz.
kolejne hollywoodzkie gówno o wikingach? niech nakręcą o tym jak słowianie spuszczali im wpierdol i puszczali z dymem największe ich ośrodki handlowe
jasny wracaj na forum