„Cukier” to najnowsze wydawnictwo Fabijańskiego, we współpracy z Ńemy, które pomimo klasycznego zestawu Raper + producent charakteryzuje się mocną różnorodnością warstwy muzycznej jak i liryczynej.
Tak o swoim nadchodzącym wydawnictwie mówi sam Fabijański:
Mimo, że to nie jest pierwsze moje wydawnictwo, to możecie je traktować jako pierwsze i niemal jedyne! Nie odcinając się od poprzednich moich albumów, dopiero pod „Cukrem” mogę się podpisać każdą kończyną. Fantastyczna, w mojej opinii produkcja Ńemego została okraszona kompletnie niecukierkowymi, bezkompromisowymi, bezpruderyjnymi i bezczelnymi linijkami, które są świadectwem mojego postrzegania rapu. Szczerze mówiąc, przed rozpoczęciem prac nad tym albumem, czując jakiś niedosyt i wiedząc, że coś mam jeszcze do załatwienia, pomyślałem tak „Dobra, mimo, że mam już dość tych gównoburz i klimatu który towarzyszy mojej „karierze” rapera, zrobię jeszcze jeden album, postawię kropkę nad i, a potem świadomie dając satysfakcję hejterom, powiem, że zwijam stragan i kończę z rapem”… ale ponoć tylko krowa nie zmienia zdania. Elo!
Wyobrażacie sobie nie wiem, jechać autem na Nieporęt i pomyśleć sobie "ale posłuchałbym sobie rapera Fabijański?". Kurwa, dla kogo on kieruje ten rap? Gościu ma 35 lat, zwykle w tym wieku już się wyrasta z tego infantylnego, mało elastycznego gatunku i zabiera się ze sobą najlepsze wspomnienia z młodości skondensowane w płytkach z okresu 2008-2015.
Przesłuchałem kawałka z DGE, słyszałem gorsze utwory w życiu, ale jakoś nie mogę znaleźć przyczyny dla której miałbym się tym jarać. Już mógł wziąć gitarę i zacząć tam coś wyć do mikrofonu, bo aparycję ma by stać się drugim Organkiem, taki nieokrzesany bad-boy bawidamek. W formie rapowej to po prostu śmieszy i zajeżdża grafomanią, to nie jest gatunek dla późnych starterów.
szymon0791 pisze:Po raz kolejny wszedłem na to śmieszne forum, temat o EKIPIE aktorów z youtuba ma 60 stron, a aktorze fabijańskim jeden post xD
bo jedno jest warte uwagi, glos pokolenia a drugie jest totalnym gownem wydanym przez pajaca z nadetym ego
Jakiego pokolenia? Youtuberów ? Przecież to jest tragedia czym się jara to pokolenie, Józefy Bratany, FameMma, Patostreamy . Chyba lepiej żeby nie mieli głosu... A na pewno nie ta część pokolenia.
A to wrzuciłem dla porównania skilli aktorzyny Na Żywo. Bo dla mnie to jest dobre.
Odrzuć jakiś ich kozacki występ na żywo, serio nie znam, aż tak się nie interesuje, może przyznam rację.