"HYPER2000 to suma emocji i przeżyć naszej ery, ery roku 2000. Nasz ślad w czasoprzestrzeni" - mówi autor całości muzyki i producent wykonawczy - Lanek. Na najbardziej dopracowanych podkładach w dorobku krakowskiego producenta, Białas postanowił w swoim stylu skomentować współczesność, którą w coraz większym stopniu kreują "millenialsi". W dosadny, chwilami bardzo gorzki sposób, ale zarazem tak by nie utracić nic z przebojowości definiującej "HYPER2000". Z tarcia pomiędzy płytami tektonicznymi dwóch młodszych pokoleń Polaków powstało brzmienie, które wykreowała charakter nowej płyty Białasa i Lanka podkreślony oprawą wizualną stanowiącą integralną część projektu.
TRACKLISTA:
01. Cyka Blyat
02. Przestań się bać
03. Polack
04. Milion długu
05. Prawdziwy Trap
06. Blizny na rękach
07. Unplugged
08. Karmamachanam
09. Kochaj nas i żegnaj
10. Lustra
11. Tlen
12. Upadły demon
Nie kojarzą, aby był wątek o tej płycie. Wracacie do niej? Obok Polonu jedna z moich ulubionych płyt od Białasa. Dużo życiówki, bardzo podobają mi się gry słowne. Aż dziwi mnie, że płyta przeszła bokiem. Zjada H8M5.
Białas & Lanek - HYPER2000 (2018)
Białas & Lanek - HYPER2000 (2018)
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
Re: Białas & Lanek - HYPER2000 (2018)
Przestan się bac i Milion długu nawet dobre były, ale ogółem bez podjazdu do H8M5
A dobra kurwa H8M5 to ta nowa, nie no to nie mam pojecia bo nie słuchałem, myslalem ze 2016 to była H8M5 a nie H8M4
A dobra kurwa H8M5 to ta nowa, nie no to nie mam pojecia bo nie słuchałem, myslalem ze 2016 to była H8M5 a nie H8M4
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Re: Białas & Lanek - HYPER2000 (2018)
Kurwa chyba straszy