Mata

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jajca

Re: Mata

Post autor: jajca »

No i wlasnie to zrobil przeciez
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

mam w głowie moduł, który mimowolnie ustawia mi każdą nową muzykę, którą usłyszę, zawsze w takiej kolejności pod względem ogólnego wrażenia i tego na co wpierw zwracam uwagę:
1. bit
2. flow/głos
3. tekst

no i powiem, że podkład nie jest wybitny, wręcz troszeczkę generyczny, to rytmy które zna każdy, dzięki czemu nawet się wkręca, na plus

flow no ujdzie, trafia w bit, gorzej z głosem u niego, nie siada mi zbytnio od zarania jego muzy

tekst, no żenada w chuj, "moja sprawa się umarza, ale nie umorzą wszystkich" kurwa gościu twój stary jest prawnikiem co ty pierdolisz, silenie się na bycie prawilniakiem w takiej sytuacji wygląda komicznie, bądź se spoko ziomkiem ale sobą, taka myśl główna odnośnie tego wypustu. ripitu nie będzie, ale zdecydowanie lepsze niż to z leosią, dzięki tamtemu hejtowi obiera sensowniejszy kierunek. mimo tego czekam, aż wrzuci w któryś kawałek, że nie kalkuluje niczego, a coś czuję, że to się prędzej czy później gdzieś u niego przewinie

Dodano po 1 minucie 16 sekundach:
a i dodam, że już myślałem, że poleci całość na bicie molesty, co byłoby miłym zaskoczeniem całkiem muszę przyznać
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale jakim on prawilniakiem jest, właśnie o to chodzi, że jeden z drugim myśli, że on struga prawilniaka, bo go zatrzymali, a on jest dentysta/artysta/bankier/ktoś tam, który trafił za mury za takie bzdury jak buchy, co zwykłe jak chleb powszedni są i racuchy.
Awatar użytkownika
benzoabuser
Zbanowany

Post autor: benzoabuser »

Ej, bez jaj, myślałem, że ja tak tylko mam.
DoubleB pisze: 30 maja 2022, 13:28 mam w głowie moduł, który mimowolnie ustawia mi każdą nową muzykę, którą usłyszę, zawsze w takiej kolejności pod względem ogólnego wrażenia i tego na co wpierw zwracam uwagę:
1. bit
2. flow/głos
3. tekst
znajdę wszystkie kurwy świata i rozjebie

!EXTRA ANNOTATION!

ALL OF MY POSTS ARE FICTION
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

DoubleB pisze: 30 maja 2022, 13:28 tekst, no żenada w chuj, "moja sprawa się umarza, ale nie umorzą wszystkich" kurwa gościu twój stary jest prawnikiem co ty pierdolisz, silenie się na bycie prawilniakiem w takiej sytuacji wygląda komicznie
Podsumowując, koles dosłownie rapuje, że jego stary jest papugą (dziwne, gdyby próbował to ukryć, jego stary jest jedynym z najbardziej znanych /medialnych adwokatów w Polsce) i wystarczy do niego zadzwonić, to wtedy "wszystko się uda", później nawija, że jego sprawa już się umarza - w przeciwieństwie do tysięcy spraw randomowych ludzi, których starzy się są adwokatami - a Ty wyciągnąłeś z tego wniosek, że Mata sili się na bycie prawilniakiem? Jak..?
moxxi

Post autor: moxxi »

Bo mówi o rzeczach które w jego życiu nigdy się nie zdarzą, jak właśnie wyrok za posiadanie 0.5 gieta opcji narkotycznej a przewija relacje z dołku i psami jakby go tam gwałcili w dupę xD
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

skąd ty to wziąłeś? przewija to co mu się przydarzyło

psy jebane kurwy zawiną cię za woreczek z buchem i już nawet nie można o tym zarapować? co wy ćpacie
Ostatnio zmieniony 31 maja 2022, 11:48 przez aleksy, łącznie zmieniany 1 raz.
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
moxxi

Przecież nie dostał wyroku
kshaq pisze: 26 paź 2020, 19:53 Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

ale został spisany
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
aleksy

a jak mata wytłumaczył, że ściganie za marihuanę jest bez sensu, to cierpliwie wysłuchali, po czym go przeprosili i przytulili

a ten dalej będzie pierdolił, że chujowa akcja haha XD
moxxi

aleksy pisze: 31 maja 2022, 11:46 psy jebane kurwy zawiną cię za woreczek z buchem i już nawet nie można o tym zarapować? co wy ćpacie
Można, jedynie relacja raper mata jest po prostu zabawna i śmieszna, chociażby z punktu widzenia osoby która nie raz była na dołku w tym raz za posiadanie dobrego bucha i nie posiadająca immunitetu w postaci starego xD
Awatar użytkownika
aleksy

no mnie kiedyś psy dusiły na dołku i pewnie jakby mój stary nazywał się matczak, to by tak się nie stało, ale w sumie co z tego? ja uważam, że mata tutaj robi świetna robotę, nie widzę żeby robił z siebie prawilniaka, tylko właśnie celnie punktuje polską policję, jest wers "dostaniesz za to wpierdol jak nie masz znanych rodziców", no i o czym on jest dla was jak nie o tym, że mata jest uprzywilejowany i gdyby nie był matą, mogło być dużo gorzej?

przecież tak jest, że jak posiadasz marihuanę to jesteś dla psów przestępcą, nie widzę żadnej przesady w teledysku ani tekście
moxxi

aleksy pisze: 31 maja 2022, 12:23 przecież tak jest, że jak posiadasz marihuanę to jesteś dla psów przestępcą, nie widzę żadnej przesady w teledysku ani tekście
no na tym teledysku pies w masce czarnej gwałciciel co typiare za cyce łapie to mocne wyolbrzymienie, ale może po prostu inaczej trafiłem ;)
Awatar użytkownika
aleksy

czy to nie jest oczywiste, że to metafora?

myślisz, że mata chciał nas oszukać, że naprawdę tak było? jebany wymyślił sposób na udawanie prawilniaka xD
Awatar użytkownika
DoubleB

popierdoliłem ten wers i zakotwiczyło mi się w bani, że jedną sprawę mu umorzą, a resztę nie, stąd ta reakcja, że typie stary ci je wszystkie umorzy przecież. teraz drugi raz przeczytałem i widzę już, że chodzi o sprawy reszty ludzi, a nie resztę jego spraw. uprzedzenie względem niego wraz z kacem gigantem namieszały mi w odbiorze. strzała byczki
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

dotarło do mnie, że Jamal - Policeman wyszedł w 2005 roku, dawniej niż większość fanów Maty się urodziła xD

wyobraźcie sobie, że takie Najebawszy wyszło zanim się urodziliście xD ach ta starość
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

Props Mata świetna n00tka z przekazem
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
DoubleB

piernikowyskoczek pisze: 31 maja 2022, 13:54 dotarło do mnie, że Jamal - Policeman wyszedł w 2005 roku, dawniej niż większość fanów Maty się urodziła xD

wyobraźcie sobie, że takie Najebawszy wyszło zanim się urodziliście xD ach ta starość
aż strach pomyśleć o 28.09.97, przypomniałem sobie że nawet od tego jestem starszy :/
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

brawo mata
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Rozstrzelać
Spoiler
Obrazek