Otsochodzi - TARCHO TERROR (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
przedszkolanek

Re: Otsochodzi - TARCHO TERROR (05.08.2022)

Post autor: przedszkolanek »

niestety pojęcie się nie przyjęło szerzej, najpierw otsochodzi przestał być młodym janem, a jan rapowanie zrobił sobie urlop od rapowania i termin stał się nieczytelny, do tego teraz już te dwa lamusy nikogo nie interesują, a zwłaszcza ten, w temacie którego jesteśmy
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Bezbarwny typ. Mało, która jego linijka zapada mi w pamięć, a trochę płyt jego przesłuchałem. Flow nie mogę mu odmówić, bawi się stylami, kombinuje, natomiast jego rap jest przezroczysty i to kłuje najbardziej.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

Do jasiuwave moglby jeszcze dolaczyc Pezet z tymi swoimi przezroczystymi nawijkami, a dziwnym trafem akurat przestal sie wstydzic swojego pierwszego imienia (bo z upływem lat z wąsatego stało sìę vintage'owym)

Swoja droga zabawne, jak do pierwszych featow oskara na sile doklejano jakies dogadywanie steeza zeby moc napisac "feat problem" bo nikt Oskiego z imienia nie kojarzyl
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Myślałem że jasiuwave to od określenia że o taki se Jasiu, zapomniałem o tym że otso ma tak na imię xd edit, a to nie było tak że on tak nie ma na imię tylko jego dziadek tak miał? Czy mi się już wszystko pierdoli?
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Bo nie ma, Otsochodzi to Miłoszek grzeczny
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
przedszkolanek

tak, otso ma na imię miłosz, a młodym janem jest po dziadku
Awatar użytkownika
Spenser

Post autor: Spenser »

Dziękuję
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

no otso i jan rapowanie to są takie jasie placki budynie, nie mają ani jednej cechy charakterystycznej, nawet we dwójkę

otso już trzeciego bohatera tworzy i znowu bezbarwny łak, to jest dobry przykład na to, że jak nie masz charyzmy to możesz na chuju stanąć i nic nie zrobisz, ciekawe czy istnieje taka postać, w którą on się przepoczwarzy i będzie ciekawy, wydaje mi się, że nawet jakby zaczął udawać hitlera i krzyczał WSZYSCY ŻYDZI DO GAZU to ja bym to obejrzał i po sekundzie zapomniał, o czym było

tych dwóch typów (otso i jan rapowanie) musiało dostać jakiegoś porządnego kopa na początku kariery, bo nie ma chuja żeby takie nudne łaki zaczynając jak pan bóg przykazał od 100 wyświetleń na yt dałyby radę zainteresować sobą tłumy, nwm co się dokładnie stało, ale jestem pewny, że coś musiało, bo to ciepłe rzadkie gówno jakie oni tworzą to dajcie spokój xD
jajca pisze: 29 maja 2022, 16:04 Swoja droga zabawne, jak do pierwszych featow oskara na sile doklejano jakies dogadywanie steeza zeby moc napisac "feat problem" bo nikt Oskiego z imienia nie kojarzyl
też miałem z tego bekę
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Rapowanie to miał farta, bo w SBM starter nie było nikogo wielkiego w jego edycji. Wzięli sobie wtedy Moliego i Rapowanie. I tak sobie dziś pływa będąc idolem 11-15 latek. Otso jak się wybił to nie wiem, chyba na Asfalcie.

Ogólnie, też jestem zdania że z podziemia Rapowanie to nigdy by nie wyszedł gdyby nie SBM.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
przedszkolanek

RIVALDO111 pisze: 30 maja 2022, 15:58 apowanie to miał farta, bo w SBM starter nie było nikogo wielkiego w jego edycji. Wzięli sobie wtedy Moliego i Rapowanie. I tak sobie dziś pływa będąc idolem 11-15 latek. Otso jak się wybił to nie wiem, chyba na Asfalcie.
przecież tako dał mu fita (jednego z pierwszych) jako kolega z wytwórni i się zaczęła światowa kariera
Awatar użytkownika
Moris

Post autor: Moris »

A Otso to ma chyba rodziców co się w środowisku obracali, dzieciak chyba do Pelsona wuju mówił. Czy coś.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
przedszkolanek

a faktycznie to też, jego stary i pelson to byli koledzy z podstawówy (czy jakoś tak)
RIVALDO111
Zbanowany

@przedszkolanek

Przecież Taco nigdy nie był w Asfalcie.

Wybił się na własnym kanale przez ,,6 zer,,
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Połas

Post autor: Połas »

RIVALDO111 pisze: 31 maja 2022, 1:38 Przecież Taco nigdy nie był w Asfalcie.
Oczywiście, że był. To, że puszczał klipy i kawałki za pośrednictwem swojego kanału na YouTube, nie ma żadnego znaczenia. Asfalt Records zajął się dystrybucją (i zapewne wydaniem całości) reedycji Trójkąta warszawskiego oraz Umowy o dzieło, a już z logotypem Asfaltu na okładce wyszły krążki Marmur, Szprycer i Café Belga.
Obrazek
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Zajebisty bicik i numer, ciekawe czy całość będzie taka energetyczna,, okładka taka sobie.
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

przedszkolanek pisze: 30 maja 2022, 20:03
RIVALDO111 pisze: 30 maja 2022, 15:58 apowanie to miał farta, bo w SBM starter nie było nikogo wielkiego w jego edycji. Wzięli sobie wtedy Moliego i Rapowanie. I tak sobie dziś pływa będąc idolem 11-15 latek. Otso jak się wybił to nie wiem, chyba na Asfalcie.
przecież tako dał mu fita (jednego z pierwszych) jako kolega z wytwórni i się zaczęła światowa kariera
Otso wybił się w 2017 roku przez "Nowy Kolor". Trafił po prostu na dobry moment, wstrzelił się w zapotrzebowanie rynku, w newschoolowe (chociaż nie lubię tego określenia) trendy. Do tego dostał boosta przez featy Taco, Pezeta, czy Ostrego (który kręcił też całkiem spore liczby na YT, w porównaniu do obecnych...). Z perspektywy czasu uważam nawet, że "Nowy kolor", to wcale nie aż taka zła płyta. Kawałki z Taco, Pelsonem, Ostrym, Włodim i Pezetem bardzo fajne (aż teraz sobie zdaje sprawę, jakie on featy dostał :shock:), zielona herbata też props. Zresztą przez to, że kawałki były catchy, to aż tak nie raziły jego wersy o niczym (przynajmniej mnie).
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
michalisko

Post autor: michalisko »

RIVALDO111
Zbanowany

Patryk233 pisze: 31 maja 2022, 17:00
przedszkolanek pisze: 30 maja 2022, 20:03
Otso wybił się w 2017 roku przez "Nowy Kolor". Trafił po prostu na dobry moment, wstrzelił się w zapotrzebowanie rynku, w newschoolowe (chociaż nie lubię tego określenia) trendy. Do tego dostał boosta przez featy Taco, Pezeta, czy Ostrego (który kręcił też całkiem spore liczby na YT, w porównaniu do obecnych...). Z perspektywy czasu uważam nawet, że "Nowy kolor", to wcale nie aż taka zła płyta. Kawałki z Taco, Pelsonem, Ostrym, Włodim i Pezetem bardzo fajne (aż teraz sobie zdaje sprawę, jakie on featy dostał :shock:), zielona herbata też props. Zresztą przez to, że kawałki były catchy, to aż tak nie raziły jego wersy o niczym (przynajmniej mnie).

To jak on dostał takie featy, to nic dziwnego że na białym koniu wbił do mainstreamu.
Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec »

Awatar użytkownika
Drmz

Post autor: Drmz »

Siema gimbusy, ja przychodzę tylko powiedzieć, że Otso akurat przebijał się już do jakiejś szerszej świadomości słuchaczy jak wydawał takie rzeczy jak Polepiony, czy SLAM, kiedy ludzie byli w jakiś sposób stęsknieni za jakimś dobrym wyluzowanym truskulem jak piersze wygrzewki Kubana. Dopiero potem młody janas zaczął odpierdalać jakąś popeline i właściwie to dzięki takim jak wy to poszło w miliony. Swoją drogą sam jeszcze niedawno strzelałem facepalmy jaki bezjajeczny jest rap janasa, ale na tle dzisiejszej kondycji sceny to i tak jest całkiem nieżle :dunno:
kosciey pisze: 03 mar 2020, 13:07 wszyscy jesteście chujowo wypluci przez generator gówna.
lygrys pisze: 15 sty 2021, 17:13 Tak czy inaczej nie żałuje, bo wreszcie kupiłem durszlak
ODPOWIEDZ