XD o czym my rozmawiamy fajny jesteś chłopak ale huja wiesz o rapie
Mata
- OmarStooleyman
Re: Mata
Smiechłem z tego
- przedszkolanek
*artystą, jak już
może i jest ciekawszy od sanah, ale mówienie o tym, że jest to najbardziej interesujący artysta hiphopowy w polsce, jest żartem
może i jest ciekawszy od sanah, ale mówienie o tym, że jest to najbardziej interesujący artysta hiphopowy w polsce, jest żartem
- yungXpaproch
no jesli chodzi o top 5 wykonawcow na spotify to moze konkurowac nawet
- przedszkolanek
dokonajmy jednak rozróżnienia, ze względu na podstawową higienę umysłową, między artystą interesującym a wzbudzającym masowe zainteresowanie ogólnych ludzi z chujem w uszach
to, może wbrew pozorom, nie jest to samo
- przedszkolanek
że co kurwa?
mam nadzieję, że to jest jakaś fleksyjno-ironiczna kpina, której z wieczora nie łapię
mam nadzieję, że to jest jakaś fleksyjno-ironiczna kpina, której z wieczora nie łapię
ja straciłem zainteresowanie tym chłopaczkiem od tego jego patobanan songu, wcześniejsze rzeczy o dziwo docierały do mnie w miarę na bieżąco i nawet odpowiadały, ale już przy wywiadzie u flinta anegdota z ojcem profesorem i kilka innych tematów mi na moment zaświeciła czerwoną lampkę, że trzeba brać go na dystans. patobanan przypomniał mi o moich obiekcjach i kompletnie straciłem z radaru typa, nie będę kurwa przecież słuchał jakiegoś resortowego dzieciaczka (a kurwa wejście na taką skalę rozgłosu jaką zyskał przy patobananie zawdzięcza właśnie swojemu kurwa bananowemu pochodzeniu - solidarności i kompleksom polskich środowisk opiniotwórczych, a nie jakiemuś geniuszowi przejawiającym się w muzyce czy treści). no więc od tamtego czasu kompletnie unikam o nim czegokolwiek, jakieś rzeczy typu koncerty na lotnisku i inne rzeczy, które do mnie docierają mnie zaskakują i smucą, myślałem, że polskie społeczeństwo będzie jednak trochę bardziej cięte na Pikeja 2.0, próbującego (tym razem z sukcesami) dyskontować swoje klasowe przywileje.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2022, 23:12 przez LWD, łącznie zmieniany 1 raz.
- przedszkolanek
odpowiedź pod postem mi przerwałaprzedszkolanek pisze: ↑28 maja 2022, 23:02 dokonajmy jednak rozróżnienia, ze względu na podstawową higienę umysłową, między artystą interesującym a wzbudzającym masowe zainteresowanie ogólnych ludzi z chujem w uszach
dla przykładu
interesującym artystą jest taki asster z nawijką o tym, że mu dziwka ciągnie pęto
a artystą wzbudzającym masowe zainteresowanie ogólnych ludzi z chujem w uszach jest mata rapujący felietony swojego ojca z newsweeka (czy gdzie on to tam pisze) na chujowym bicie
Dodano po 58 sekundach:
a po co jakieś kompleksy tu wciągać w cokolwiek
forsują swoich, jak to w polsce
jeżeli chodzi o peany ze strony ludzi związanych z polityką (samych polityków, dziennikarzy, publicystów, itd.) to może i sama solidarność środowiska wyjaśnia sprawę. natomiast kompleksy zauważam w środowisku "artsytycznym" (jakieś męskie granie core, zalewscy organki, aktorzy, dziennikarze "kulturalni", itd.) w tej grupie kompleksy z racji braków w wykształceniu, słabego pochodzenia itd. moim zdaniem występują, patrzą nieco z pozycji kolan na fajnopolacki polityczno dziennikarski mainstream (czyli generalnie tvn24, ci bardziej ogarnięci tokfm i jakieś gazety), próbują być jego głosem, ale realnie są tylko jego przedłużeniem, powtórzeniem. polska to nie włochy czy francja, gdzie ludzie kultury mają równorzędny głos wobec dziennikarzy w kwestiach społecznych politycznych, ani usa gdzie status celebryty jest wyżej ceniony niż polityka. tutaj taka szydłowska czy inny zalewski nie odważyliby się powiedzieć coś złego na chłopaka chodzącego do elitarnego liceum, do których oni by tylko aspirowali, będącego synem człowieka, którego oni wysłuchują w poważnej telewizji, aby później wśród swojego otoczenia zabłysnąc powtarzając jego wypowiedziprzedszkolanek pisze: ↑28 maja 2022, 23:13 a po co jakieś kompleksy tu wciągać w cokolwiek
forsują swoich, jak to w polsce
- stratemirat
Piosenki Maty to w porównaniu do tych felietonów arcydziełaprzedszkolanek pisze: ↑28 maja 2022, 23:13 jest mata rapujący felietony swojego ojca z newsweeka (czy gdzie on to tam pisze) na chujowym bicie
Kompleksy (chociaz nie wiem czy to dobre slowo) to tzw. salon moze miec wzgledem rapu, jako zjawiska dla niego niezrozumiałego, jednoczesnie swiadomy jego sily i popularnosci, stad potrzeba uwiarygodnienia sie i zasygnalizowania swojej everybodyczności poprzez sankcjonowanie jakis wykonawcow z tego nurtu, co ciekawe forma wciaz ewoluuje w strone bardziej "niegrzecznej" (fisz->taco->mata) co rowniez pozwala zwiekszyc zasiegi
No i ogromne kompleksy klasowo-pochodzeniowe ma stary matczaka, co bylo wspaniale widac po wydaniu jego książeczki, gdzie psycha mu klekala po kazdej krytyce ze srodowisk "inteligenckich" do których aspiruje a ktore tak latwo go nie zaakceptuja, mimo ze cenia jego hajs i wplywy
No i ogromne kompleksy klasowo-pochodzeniowe ma stary matczaka, co bylo wspaniale widac po wydaniu jego książeczki, gdzie psycha mu klekala po kazdej krytyce ze srodowisk "inteligenckich" do których aspiruje a ktore tak latwo go nie zaakceptuja, mimo ze cenia jego hajs i wplywy
A placi się już im normalnie czy wpis w creditsach to dalej forma wynagrodzenia?
-
SochaczefskiGrad
JEBAĆ MATĘ
Ostatnio zmieniony 24 cze 2022, 15:30 przez SochaczefskiGrad, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jasny
- Zbanowany
Jak znajdziesz gdzieś"moje serce bije z prawej strony " to podeślij, bardzo lubiłem jako dziecko
I live my life free of compromise and step into the shadows without complaint or regret.
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Those who would give up essential Liberty, to purchase a little temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety
Haha i co, moze jeszcze pieniędzmi? Za czasow starego matczaka sie zapierdalalo po 70h na dobe i czlowiek sie cieszyl ze robota byla, jebani roszczeniowi millenialsi
-
pieschrodingera