Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

Blendzior

Re: Kendrick Lamar - Mr. Morale & The Big Steppers (2022)

Post autor: Blendzior »

Mówienie, że Kodak wpierdala Kendricka to demagogia. Tak jakby powiedzieć, że DJ Drama wpierdala Tylera.. Mimo, że repeat walue niski i brakuje banerów to poziom cały czas dla większości sceny nieosiągalny szczególnie produkcyjnie. Jakby mi ktoś kazał wskazać obecnie lepszego lub równie dobrego rapera to oprócz Freddiego Gibbsa Tylera nie wiem czy byłbym w stanie. Imo każdy z nich w ostatniej dekadzie wydał klasyka co najmniej jednego i ciężko wskazać u nich slabsze momenty.
ether

Post autor: ether »

Tak na gorąco to płyta roku, a co dalej to zobaczymy :cool:
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

A tak btw, to ta okładka w kontekście zawartości płyty jest przegenialna :joint:
tybdo_yntogliw

Post autor: tybdo_yntogliw »

"United In Grief" jest tak kapitalne, jak Andre 3000 u Franka Oceana, ten aranż ja pierdolę.
tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60tedashi60
Sotnikov

Post autor: Sotnikov »

Ale jebaniutki ukradł flow vnmowi w n95, nieładnie
Awatar użytkownika
SuperRapMaster

Post autor: SuperRapMaster »

aleksy pisze: 13 maja 2022, 21:54 płyta kendricka nie jest do mnie skierowana, więc nie mogę oceniać? xd a jakie płyty są do mnie skierowane haha chyba ten tupac jedynie
Masz rację. Kendrick jest bardziej dla tych, co lubią rap. Na szczęście znam kilka piosenek, które mogą ci się spodobać https://m.youtube.com/watch?v=nfXdWrhJWHw
Awatar użytkownika
federalny

Post autor: federalny »

fantastyczna płyta
pilkarz
rflmrk

Post autor: rflmrk »

tybdo_yntogliw pisze: 13 maja 2022, 22:18 "Mr. Morale" ma taki vibe i tekst typu Kanye z Yeezusa - trochę jak New Slaves / Black Skinhead, tylko zapodany na deprze / zamułce. No i ofc Count Me Out jest zrobione "na Kanye". I jeszcze "Die Hard" jak Kanye z TLOP.
wpadłem z zamiarem szerzenia identycznych spostrzeżeń dotyczących count me out czy die hard, toteż cieszy mnie, że ktoś zauważył to już wcześniej. pierwszy z nich totalnie odjebany na westa bardziej niż sam west, bicig wręcz nie z tego świata i chyba najbardziej angażujący fragment w tej muzyce od miesięcy

jakby się zastanowić, to rozstrzyganie jakości płyty kilka minut po opublikowaniu samej okładki bezbłędnie meczuje z późniejszymi deklaracjami tych samych osób o nudzie wyrobionymi po taśmowym odsłuchu między trzecią a piątą płytą z piątkowego dropu :oops:
Awatar użytkownika
Raph

Post autor: Raph »

Blendzior pisze: 13 maja 2022, 22:29 Mimo, że repeat walue niski i brakuje banerów to poziom cały czas dla większości sceny nieosiągalny szczególnie produkcyjnie.
Szczerze mówiąc nie umiem się totalnie zgodzić, że repeat value niski. Tzn. to wyjdzie w praniu, ale według mnie "Rich Spirit", "N95" czy "United in Grief" to zdecydowanie numery, które zostaną na dłużej ze słuchaczami.
aka anthony hotbeats / skwer represent
Mik90

Post autor: Mik90 »

Odkąd pojawił się Kendrick i wiadome było, że jest blisko Dr Dre, to przy premierze każdego albumu począwszy od Section 80, zawsze czekałem choćby na jeden utwór produkcji Dre. Nie czaję tego, że na żadnym albumie nie ma ani jednej produkcji od Dre, przecież on ma setki tysięcy niewydanych instrumentali u siebie. Czy Kendrick robi to specjalnie, żeby pokazać że bez Dre da sobie rade? Bo pomijając Compton i Recipe to Dre tylko co najwyżej miksował mu utwory. Jestem przekonany że i na ten album coś mogło by się znaleźć, bo spektrum bitów pod Detox zahacza o każdy rodzaj muzyki. Pełnej wersji Kendricka z reklamy z Dre Pyrex już chyba nigdy nie usłyszymy.
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

SuperRapMaster pisze: 13 maja 2022, 23:16
aleksy pisze: 13 maja 2022, 21:54 płyta kendricka nie jest do mnie skierowana, więc nie mogę oceniać? xd a jakie płyty są do mnie skierowane haha chyba ten tupac jedynie
Masz rację. Kendrick jest bardziej dla tych, co lubią rap. Na szczęście znam kilka piosenek, które mogą ci się spodobać https://m.youtube.com/watch?v=nfXdWrhJWHw
dzięki, siadło
na ślizgawce cisnę beczkę
co chwilę wbijam szpileczkę
Awatar użytkownika
TRAPSTAR

Post autor: TRAPSTAR »

Jakie gówno ta plyta, każdy kawałek do połowy i skip. Good kid maad city to jego najlepszy album a potem to szkoda gadać, jakieś zamuły do spania. Już wolę sobie odpalić takiego Tygę lub cokolwiek trapowego i posłuchać bangerkow.
Awatar użytkownika
koniec
bruh bruh

Post autor: koniec »

będzie klip do n95
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Trochę się już osłuchałem. Tekstowo jest bardzo wysoko, ale zawsze to nadal muzyka, doceniam kunszt liryczny, oczywiście nie wszystko rozumiem, bo nie władam angielskim na aż tak wysokim poziomie, żeby obczaic wszystkie niuanse, ale nawet nie mam aż tak wielkich chęci żeby się wczuwać w każdy wers przed geniusem.
Na pewno muzycznie jest również wysoki poziom, ale nie chce mi się w ogóle wracać do kawałków takich jak We Cry Together, pomimo zajebistego bitu, czy prawie całej drugiej płyty, która trochę za bardzo zamula, oprócz kozackiego Silent Hill. Worldwide Steppers, Father Time, Rich Spirit, Count Me Out, Purple Hearts i ewentualnie Die Hard. Ogółem chyba jest to lepsze niż bardzo średnie DAMN., ale znacznie gorsze od S.80 i gkmc.
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
Awatar użytkownika
kropkide

Post autor: kropkide »

przedszkolanek pisze: 13 maja 2022, 21:16
Jasion94 pisze: 11 maja 2022, 21:01
gawi pisze: 09 maja 2022, 22:45 Nie no, zajebisty jest ten kawałek, co ten @przedszkolanek to ja nie mogę :wall:
On nazywal płytę Margaret (o której nikt już nie pamięta) kobiecym "Skandalem", więc nie sugerowałbym się jego zdaniem
a teraz wypierdalaj z powrotem do 8 klasy i niech twoja polonistka naprawi, co spierdoliła i wytłumaczy ci, jak czytać ironię i sarkazm w tekstach publicystycznych napisanych w potocznej odmianie polszczyzny
przedszkolanek pisze: 15 lut 2021, 16:55 czy to się komuś podoba czy nie, żyjemy w takich czasach, że bój o to kto zostanie nową molestą, stoczą między sobą margaret i young leosia
już pomijam, że ten post zaczął (zamierzenie) przyzwoitą dyskusję o kobiecym rapie w polsce, bo to nie na twój poziom intelektualny
i pomijam, że post w sumie się sprawdził bardzo ładnie
Jiigsi pisze: 11 maja 2022, 21:25
Jasion94 pisze: 11 maja 2022, 21:01 On nazywal płytę Margaret (o której nikt już nie pamięta) kobiecym "Skandalem", więc nie sugerowałbym się jego zdaniem
No płytki Margaret chociaż da się słuchać, więc nie trafione porównanie kolego przedszkolanek
no jak już to nietrafione, ale szczere pozdro kolego

Dopiero jestem w połowie i choć gówno przeokrutne, to jednak morda mi się cieszy, bo dostałem dokładnie to czego się spodziewałem
Jeszcze bardziej cieszy forumkowy hejt, bo nawet jeżeli nie zawsze jest całkowicie trafny i akuratny, to jednak wypływa ze słusznego porywu serca, jakim jest jebanie chujowej muzyki
A pozostałym przy życia wiernym kościoła pw. sw. Kendryka polecam pod rozwagę, czy to dobrze o płycie świadczy, że Kodak kradnie show w całej pierwszej połowie (reszta jeszcze przede mną)
Ostateczna opinia za jakiś czas
Parlae pisze: 13 maja 2022, 16:56 ale wyprodukowana i zmixowana jest świetnie.
jedyny sensowny props dla tej płyty w tym temacie
i nawet się szczerze zgodzę, pod tym względem jest mistrzowsko
ale to wszystko
Generalnie to rzadko tu bywam, ten ziomek to jest jakiś klaun forumowy, czy jak?

Kozak album, imo najlepsze co wyszło do tej pory w tym roku. :bowdown:
Awatar użytkownika
aleksy

tak nie zgadza się z tb, więc klaun, wbijaj częściej na forum, bo potrzebujemy takich ludzi
Awatar użytkownika
kropkide

Post autor: kropkide »

Co innego napisać coś kontrowersyjnego, a co innego nie mieć kompletnie pojecia o czym sie pisze i zaśmiecać tym forumek.

No ale nie, masz rację, lepiej żeby slizg zasilaly jakies przyjeby, piszace, ze gosciu, ktory ew wypowiedzial sie lekko na interlude zjadl autora plyty, przeciez to jest ewidentny trolling. Zresztą i tak sram na to pozdro
Ostatnio zmieniony 14 maja 2022, 12:49 przez kropkide, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
aleksy

pozdro
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

przecież na pierwszej połowie kodak kradnie cały perfomens na tej płycie kenrykowi, będąc półnarratorem
a sam fakt, że on pełni tę funkcję, jest najciekawszą rzeczą na całym tym wydawnictwie
czego, kurwa, nie rozumiesz?
Awatar użytkownika
gawi

Post autor: gawi »

Generalnie to Kodak ostatnio piękny powrót ma, najpierw super feat na płycie Future'a, a teraz tutaj ekstra
Sprzedam płyty CD (głównie rap amerykański, ale jest i Ortega Cartel - LAVORAMA)

viewtopic.php?f=31&t=9041&p=661906#p661906
ODPOWIEDZ